Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Polkadot Decoded 2023: Гавин Ууд разкрива многофункционално блоково пространство

Polkadot Decoded 2023:...
Polkadot Decoded 2023: Гавин Ууд разкрива многофункционално блоково...

Polkadot Decoded 2023: Гавин Ууд разкрива пътна карта за най-сигурното и многофункционално блоково пространство

Наскоро приключилата конференция Polkadot Decoded 2023 събра над 100 лектори и представи 100 блокчейн проекта, генерирайки голямо вълнение в общността. По време на събитието основателят на Polkadot, Гавин Ууд, разкри новаторска пътна карта за бъдещето на платформата, сигнализирайки за масивна промяна в архитектурата на Polkadot, която обещава да създаде най-сигурното и гъвкаво блоково пространство в света.

В основната си реч Гавин Ууд обърна внимание на критичен проблем с настоящия модел на търг на слотове, подчертавайки неговата твърдост и високи входни бариери, които пречат на разработчиците да експериментират и внедряват код. Освен това този модел не се погрижи добре за участниците на дребно. Въпреки това, Гавин Ууд предложи гъвкава алтернатива, която може да революционизира работата на блокчейн екосистемата.

1/ Основателят на Polkadot, @gavofyork, разкри вълнуваща пътна карта @PolkadotDecoded 2023 и всички в общността са развълнувани!

Основният извод от основната бележка? Масивна промяна в архитектурата на Polkadot, която ще създаде най-сигурното и гъвкаво блоково пространство в света. — Alpha Airdrop (@AlphAirdrop)

Предложената система включва динамична доставка на „ядра“ чрез преминаване от модела на лизинг към продажба на „основно време“. Тази промяна на парадигмата в архитектурата на Polkadot предлага гъвкавост чрез два вида продажби: групови и мигновени.

Месечната продажба на „основно време“ позволява на разработчиците да мащабират блоковото пространство според нуждите, докато опцията „плащане според нуждите“ позволява достъп до ресурси при поискване. Тази новооткрита гъвкавост има потенциала да отключи иновациите, да увеличи капацитета и да подобри управлението на ресурсите в рамките на екосистемата Polkadot.

Polkadot Decoded 2023: Гавин Ууд разкрива пътна карта за най-сигурното и многофункционално блоково пространство

Едно от основните предимства на този подход се крие в неговата гъвкавост, тъй като дава възможност на пазарното търсене да определя детайлите, намалявайки потенциала за дългосрочни дефекти в дизайна. Освен това, този нов модел може потенциално да увеличи ликвидността на DOT (родния токен на Polkadot) чрез намаляване на периодите на блокиране, въпреки че конкретни подробности все още не са определени.

Въвеждането на „насипно основно време“ бележи важен крайъгълен камък, тъй като блоковото пространство най-накрая се търгува като истинска стока, достъпна и използвана според нуждите, без тежестта на управлението на голяма верига.

Тази иновация изравнява условията за игра за нови екипи, като намалява бариерите за навлизане и насърчава иновациите. Предложените промени обещават да превърнат DOT в нещо повече от още един токен; той се превръща във врата за масивния приток на web2 бизнеси в web3.

Въпреки че фокусът на вниманието остава върху Polkadot, предложените промени имат отражение и върху мрежата Kusama. Новите разработки ще осигурят на екипите по-лесен път за навлизане в Kusama, позволявайки им да използват нейния експериментален характер. Това съживява възходящата позиция за Кусама и създава среда, която обхваща контролиран хаос.

Важно е да се отбележи, че въпреки че промените в Kusama са значителни, от маркетингова гледна точка, релейната верига Polkadot ще остане централната сцена и основният фокус. Екипът на Polkadot възнамерява да подчертае възможностите на релейната верига и подобренията в нейната архитектура, затвърждавайки позицията си на лидер в блокчейн пространството.

Конференцията Polkadot Decoded 2023 представи вълнуващи постижения и партньорства, но е изключително важно да се признае, че много подробности тепърва ще бъдат уточнявани. Тази пътна карта дава поглед върху бъдещо предложение, оставяйки общността нетърпелива да види как ще се развият тези развития както за Polkadot, така и за Kusama.

Публикацията на Роберт Петров: "Polkadot Decoded 2023: Гавин Ууд разкрива многофункционално блоково пространство" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!