Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Polkadot: Изграждане на глобален суперкомпютър на блокчейн!

Д-р Гавин Ууд, създателят на Polkadot, направи новаторско съобщение на неотдавнашната конференция Polkadot Decoded, разкривайки техните цели за изграждане на глобален суперкомпютър в мрежата Polkadot. Ууд вижда Polkadot като световен суперкомпютър поради фрагментирания и несъвместим характер на настоящата интернет инфраструктура, подчертавайки необходимостта от създаване на платформа, където различни блокчейни могат безпроблемно да споделят данни и да комуникират през децентрализирана мрежа. $DOT

Характеристики на Polkadot:

Polkadot се откроява като платформа, която позволява комуникация и споделяне на данни между различни блокчейни. Ууд подчертава значението на платформа, където различни вериги могат да се обединят, за да образуват сплотена мрежа. Polkadot има за цел да бъде мащабируема и взаимосвързана платформа, която позволява на веригите да комуникират и споделят информация.

Уникалната архитектура на Polkadot позволява лесно преместване на всякакви данни или активи в множество блокчейни. Вместо просто да бъде инструмент за хостване на вериги, тази платформа се позиционира като платформа, където разработчиците могат да създават приложения за хора.

Устойчивостта също е важна характеристика на Polkadot. Ууд подчертава способността на Polkadot да устои на опитите за намеса в планираната му работа, използвайки термина „устойчивост“ вместо „неудържим“. Това гарантира целостта на мрежата.

Суперкомпютърни възможности на Polkadot:

Глобален супер компютър: Визия за Polkadot, разкрита от съоснователя Гавин Ууд

Polkadot функционира като изключително устойчив доставчик на изчисления с общо предназначение. Ядрото на Polkadot се нарича Parachains, които непрекъснато работят в мрежата на Polkadot. Ууд разкри планове за увеличаване на броя на ядрата от 50 на 500 или 1000, за да подобри изчислителната мощност на Polkadot.

Ядрата на Polkadot притежават характеристики като честотна лента, изчислителна мощност и латентност, подобни на централните процесори (CPU). Текущата процесорна мощност на тази платформа се оценява на около 1 MB/секунда. Освен това Ууд подчертава гъвкавостта и изчерпателността на Polkadot, заявявайки, че разработчиците могат да изпълняват сложна логика на ядра на Polkadot и да се справят с много сценарии извън ограниченията на традиционните платформи за интелигентни договори.

Мащабируемост и сигурност на Polkadot:

Polkadot постига отлична мащабируемост и сигурност чрез своята релейна верига и структура на паравериги. Parachains са отделни вериги, които се свързват с основната релейна верига, което позволява паралелна обработка и по-висока пропускателна способност на транзакциите. Това позволява на Polkadot да обработва множество транзакции едновременно и е подходящо за приложения на корпоративно ниво.

Демократично управление и децентрализация:

Управленската структура на Polkadot е отворена и демократична. Притежателите на токени могат да участват в процесите на вземане на решения на платформата, което прави Polkadot справедлива и приобщаваща платформа. Стратегията за децентрализирано управление е в съответствие с основните принципи на блокчейн технологията и осигурява стабилна и сигурна рамка за развитието на интернет.

В обобщение:

Под ръководството на д-р Гавин Ууд, Polkadot затвърди позицията си на пионер в блокчейн индустрията, като представи концепцията за глобален суперкомпютър. Със своята уникална архитектура, мащабируемост и демократичен подход на управление, Polkadot е силен претендент за бъдещето на децентрализираните приложения и услуги. Концепцията на Polkadot има потенциала да въведе нова ера на безпроблемна комуникация и сътрудничество между блокчейни и мрежи, трансформирайки интернет, какъвто го познаваме.

Публикацията на Сребрин Петров: "Polkadot: Изграждане на глобален суперкомпютър на блокчейн!" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!