Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Polkadot надминава най-високото ниво за всички времена в активните адреси на фона на растежа на екосистемата

Polkadot надминава...
Polkadot надминава най-високото ниво за всички времена в активните...

Polkadot постига рекордни активни адреси на фона на растеж на екосистемата; Влиза в територията на Memecoin с DOT е DED Project

Polkadot, видна екосистема от ниво 1, постигна важен крайъгълен камък чрез достигане на безпрецедентен брой активни адреси в своята мрежа. Данните, предоставени от платформата за анализ на данни DotLake в актуализацията на Polkadot от 7 април, разкриват, че екосистемата е натрупала над 600 000 активни адреса до края на март. Този скок в активните адреси подчертава забележително увеличение на дейностите в рамките на екосистемата Polkadot, сигнализирайки засилен интерес и ангажираност сред потребителите.

Значителна част от тези активни адреси, приблизително 41% от общо 605 000, възлизат на 248 000 и са свързани с Moonbeam, платформата за интелигентни договори между веригата. Освен това 191 000 адреса са създадени директно в мрежата Polkadot. Освен това броят на уникалните акаунти с ненулеви салда непрекъснато нараства, като броят надхвърля 5,59 милиона в края на март спрямо 5,53 милиона през февруари.

Въпреки нарастването на активните адреси и ангажираността на потребителите, общият брой транзакции в мрежата остава относително нисък. През март Polkadot записа общо 11,58 милиона транзакции, малко повече от 10,8 милиона транзакции през април, но значително по-малко от 31,78 милиона транзакции, регистрирани през декември 2023 г.

По отношение на пазарното представяне, родният токен на Polkadot DOT претърпя спад от 3,3% в рамките на 24-часов период, търгувайки се на $8,95. В момента класирана като 14-ата най-голяма криптовалута по пазарна стойност, DOT остава с 83% под най-високата си стойност за всички времена от $55, достигната през ноември 2021 г., според данни на CoinMarketCap.

Навлизане в територията на Memecoin: DOT е проект DED

Анализиране на движението на цената на Fetch.ai (FET) след най-високото ниво за всички времена

В опит да се възползва от продължаващата мемекойн лудост и да привлече повече участници в блокчейн мрежата, общността на Polkadot стартира свой собствен мемекойн проект, наречен DOT is DED (DED) на 23 март. Този проект придоби популярност на платформа X, предлагайки на инвеститорите да притежават Polkadot токени възможност да получат 36 DED токена за всеки 1 DOT, който притежават.

Разработчикът Giotto De Filippi спомена в съобщение на X Spaces от 24 март, че настроението на екипа е било повлияно, след като са решили да намалят първоначалното разпределение на еърдропа от 100% до само 5% от доставката на токени, като се стремят към по-устойчива финансова траектория за memecoin.

Понастоящем оценен малко над $0,001, DED събра минимален интерес след разпространението на airdropped токени. Данните от фонда за ликвидност на Hydradx показват, че двойката DOT/DED е натрупала само $20 536 в обем на търговия за 24 часа.

Стартирането на проекта DOT is DED подчертава иновативния подход на общността на Polkadot за ангажиране на потребителите и капитализиране на преобладаващите пазарни тенденции, като същевременно подчертава сложността и предизвикателствата, присъщи на пространството на мемекойн.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Polkadot надминава най-високото ниво за всички времена в активните адреси на фона на растежа на екосистемата" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!