Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Polygon спира развитието на „Edge“, премества фокуса към ZK технологията

Polygon Labs измества фокуса към криптография с нулево знание, прекратява поддръжката за Polygon Edge

Polygon Labs, движещата сила зад блокчейн екосистемата Polygon, официално отхвърли поддръжката за Polygon Edge, по-ранен блокчейн шаблон. Polygon Edge, софтуер с отворен код, използван от проекти като Dogechain, вече не получава приноси, тъй като Polygon Labs преминава към криптография с нулево знание (ZK) като основна технология. Тази промяна е в съответствие с по-широката тенденция в индустрията, обхващаща ZK, известен със своята ефективност и функции за сигурност. Тази статия разглежда причините зад този ход, последиците за Dogechain и нарастващата известност на ZK технологията.

Polygon Edge и Dogechain връзка

Polygon Edge, шаблон за изграждане на мрежи, съвместими с Ethereum, беше използван от Dogechain, проект, иницииран за въвеждане на децентрализирано финансиране (DeFi) в общността на Dogecoin. Въпреки че не получи официално одобрение от лидерите на Dogecoin, Dogechain използва Polygon Edge, за да създаде мрежа, приемаща DOGE на Dogecoin за транзакционни такси за газ.

Polygon Labs преминават към ZK технология

Polygon Labs официално преустанови приноса си към Polygon Edge, пренасочвайки фокуса си към Polygon CDK (Chain Development Kit), рамка, предназначена за конструиране на слой-2 блокчейни, захранвани от криптография с нулево знание. ZK технологията, наричана още доказателства с нулево знание, придоби известност в крипто индустрията поради своите ползи за ефективност и сигурност.

Стратегическа промяна и приемане на Polygon CDK

Топ ръководителите на Polygon Labs сигнализираха за тази промяна към ZK от началото на годината. Въвеждането на Polygon zkEVM, съвместима с Ethereum, захранвана от ZK мрежа, отбеляза ключов момент в този преход. Polygon CDK се появи като план за изграждане на нови мрежи от слой 2, базирани на ZK технология, наблягайки на единна екосистема за разработчиците.

Цитирайки публикация в блога на Polygon Labs, „Пейзажът, в който е разработен Edge, се промени и Polygon Labs сега поддържа решение, което дава възможност на разработчиците да изграждат в (бъдеща) унифицирана екосистема от L2, задвижвани от ZK.“

Проекти, обхващащи Polygon CDK

Няколко забележителни проекта, включително Immutable, Astar, Canto, Gnosis Pay и Manta Network, вече са се ангажирали да използват Polygon CDK. Технологията се обмисля активно за миграцията на блокчейна Celo към слой 2 и има индикации за нова мрежа от слой 2 за крипто борсата Kraken, която се работи.

Използването на Dogechain на Polygon Edge

Dogechain, стартиран през 2022 г., имаше за цел да внесе интелигентни договори в стил Ethereum в общността на Dogecoin. Използвайки Polygon Edge като основа, Dogechain се опита да активира протоколи за децентрализирано финансиране (DeFi) и незаменими токени (NFT) в мрежата на Dogecoin.

Несигурност около Dogechain

Степента, до която операциите и пътната карта на Dogechain могат да бъдат повлияни от решението на Polygon, остава несигурна. Въпреки че Polygon Labs насърчи проектите, използващи преди това Polygon Edge, да мигрират към Polygon CDK, отговорът от Dogechain все още не е изяснен. Исканията за коментар през уебсайта на Dogechain и канала на Discord не дадоха незабавни отговори.

Прекратяването на поддръжката на Polygon Edge от Polygon Labs означава стратегическа промяна към криптография с нулево знание и Polygon CDK. Този ход отразява по-широката индустриална тенденция, възприемаща ZK технологията за подобрена ефективност и сигурност. Въздействието върху Dogechain и неговата бъдеща траектория остават несигурни, което подчертава динамичния характер на блокчейн пейзажа. Тъй като индустрията се развива, разработчиците и проектите се насърчават да се адаптират към нововъзникващите технологии, като например решения, задвижвани от ZK, за да останат в челните редици на иновациите.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Polygon спира развитието на „Edge“, премества фокуса към ZK технологията" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!