Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Помните ли Axie Infinity Hype?

Axie Infinity е онлайн видео игра, базирана на незаменими токени, разработена от виетнамското студио Sky Mavis, известно със своята икономика в играта, която използва базирани на Ethereum криптовалути. Наричана е „пирамидална схема, която разчита на евтина работна ръка от страни като Филипините, за да подхрани растежа си“.

Превратности

Играчите на Axie Infinity събират и секат NFT, които представляват дигитални домашни любимци, вдъхновени от аксолот, известни като Axies. Тези същества могат да се отглеждат и да се бият помежду си в рамките на играта. Sky Mavis начислява такса от 4,25% на играчите, когато търгуват с Axies на неговия пазар.

През септември 2021 г. повечето играчи на Axie Infinity бяха от Филипините.

Axie Infinity е изграден върху Ronin Network, свързана с Ethereum странична верига, разработена от Sky Mavis. Официалната криптовалута на играта е „Axie Infinity Shards/Token“ или накратко AXS. Вторичният токен на играта, SLP, се срина през февруари 2022 г. на фона на по-широк срив на NFT и криптовалута, губейки над 99% от пиковата си стойност. През март 2022 г. хакери компрометираха мрежата Ronin, като откраднаха криптовалута на стойност около 620 милиона щатски долара от проекта. Хакерите са били свързани с Lazarus Group, финансирана от Северна Корея.

Създаването

Axie Infinity пуска нов модул за профил на играч с функцията Axie Hangouts

Развитието на Axie Infinity започна през 2017 г., ръководено от неговия съосновател и главен изпълнителен директор, Нгуен Тхан Трунг, заедно с Ту Доан, Александър Ларсен, Джефри Зирлин и Анди Хо. Преди това Nguyen е харчил пари за играта CryptoKitties, преди да започне работа по своя собствена игра, базирана на блокчейн, комбинирайки елементи на CryptoKitties с геймплей от серията Pokémon или Neopets.

През октомври 2018 г. екипът за разработка пусна първата бойна система на Axie Infinity. Разработването на системата и приложението за битка с карти в реално време започна през март 2019 г., а алфа беше пусната през декември 2019 г.

Sky Mavis пусна портфейла Ronin през февруари 2021 г., който в допълнение към ускоряването на транзакциите и елиминирането на скъпите такси за газ за геймърите предлага възможността да играят Axie Infinity или всяко друго dApp, което работи на страничната верига на Ronin.

Стойността на свързания с играта токен, Smooth Love Potion (SLP) (известен преди като Small Love Potion от общността), се срина през февруари 2022 г. на фона на по-широк срив на NFT и криптовалута, губейки над 99% от пиковата си стойност. Sky Mavis се опита да стабилизира цената, като въведе нови функции в играта, но тези опити бяха неефективни. Ниската разменна стойност на SLP е причинила масово изселване на играчи, оставяйки лидерите на гилдиите без тяхната евтина работна ръка от третия свят, която да мели от тяхно име. Sky Mavis премахна препратките към „играй, за да спечелиш“ на своите уебсайтове и маркетинг, тъй като стойността на токените рязко падна.

На 23 март 2022 г. хакери компрометираха мрежата на Ronin, като откраднаха приблизително 620 милиона щатски долара в Ether и USDC. Общо 173 600 Ether и 25,5 милиона USDC токена бяха откраднати в две транзакции. На компанията отне шест дни, за да забележи хака. Към май 2023 г. хакът е най-големият пробив в сектора на криптовалутите по стойност в долари. Това допълнително навреди на стойността на SLP. На 8 април 2022 г. Sky Mavis заяви, че очаква да успее да възстанови част от средствата, но това ще отнеме няколко години. Компанията събра допълнителен рисков капитал и възстанови всички потребители, засегнати от хакването. На 14 април 2022 г. ФБР излезе с изявление, че Lazarus Group и APT38, които са хакерски групи, спонсорирани от севернокорейската държава, са отговорни за кражбата. Съответно Министерството на финансите на САЩ санкционира адреса на криптовалута. Част от криптовалутата е била изпрана чрез тумблер за криптовалута, известен като „Tornado Cash“.

Според доклад на Reuters от април 2023 г., цената на токена за криптовалута на Axie Infinity е паднала с 99% от най-високата си стойност за всички времена през февруари 2022 г., съвпадайки със срива на криптовалутата през 2021–2023 г. Този срив доведе до спад на средните дневни играчи от високите 2,7 милиона до приблизително 250 000.

$AXS $SLP

Публикацията на Георги Минев: "Помните ли Axie Infinity Hype?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!