Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC открива период за коментари за Grayscale, Fidelity, Bitwise Ethereum

SEC открива период за...
SEC открива период за коментари за Grayscale, Fidelity, Bitwise...

SEC започва период за коментари за три спот Ethereum ETF

Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) започна периода за коментари за предложените спот Ethereum борсово търгувани фондове (ETF) от лидерите в индустрията Grayscale, Fidelity и Bitwise. Тази ключова стъпка бележи значително развитие в продължаващите усилия за въвеждане на базирани на Ethereum финансови продукти на традиционните инвестиционни пазари.

Преглед на периода на коментар

Съобщението на SEC се отнася до предложените промени в правилата от две известни борси, Cboe BZX и NYSE Arca, които се стремят да листнат и търгуват акции на трите гореспоменати Ethereum ETF. Заинтересованите страни и заинтересованите страни са поканени да предоставят коментари в рамките на 21-дневен период след публикуването във федералния регистър.

Рутинна процедура

Отварянето на периода за коментари следва обичайна процедура в процеса на одобрение за ETF, наподобяваща подхода, възприет с предишни спот Биткойн ETF приложения. Тази фаза дава възможност за обратна връзка от граждани и организации на САЩ, допринасяйки за разискванията на SEC относно жизнеспособността и регулаторните съображения на тези предложени финансови продукти.

Ключови пазарни корелации

Известията, издадени от SEC, подчертават критични фактори, които се очаква да повлияят на процеса на вземане на регулаторни решения по отношение на предложените спот Ethereum ETF. От особено значение са дискусиите около корелациите между фючърсите на Ethereum и спот пазарите, както и размера и целостта на спот пазара на ETH спрямо неговия фючърсен аналог. Тези съображения са от решаващо значение предвид предварителното одобрение на SEC за фючърсни ETF на Ethereum.

Перспективи на индустрията

Coinbase подкрепя офертата на Grayscale за Ethereum ETF: подчертава стоковия статус на Ethereum в писмото на SEC

NYSE Arca и Grayscale се позоваха на анализи от Coinbase, за да илюстрират връзката между фючърсите на ETH и спот пазарите, потвърждавайки целостта на спот пазара на ETH срещу измамни дейности. Освен това те се противопоставят на твърденията на SEC относно приложимостта на Закона за инвестиционните дружества от 1940 г. за спот крипто ETF. Междувременно Cboe, Fidelity и Bitwise представиха свои собствени анализи в подкрепа на уместността и размера на спот пазара на ETH.

Други съображения

В допълнение към пазарните корелации, известията на SEC търсят информация по различни спомагателни въпроси, като договорености за попечителство, механизми за създаване и обратно изкупуване и такси за спонсори. Важно е да се отбележи, че исканията за коментари са стандартна практика и не показват непременно вероятността от одобрение за предложените ETF.

Последици и динамика на пазара

Призивът за коментари идва на фона на поредица от отложени решения от SEC относно спот Ethereum ETF. Участието на видни мениджъри на фондове подчертава нарастващия интерес и значението на базираните на криптовалута финансови продукти в традиционните инвестиционни сфери.

Перспективи и спекулации

Въпреки че одобрението на SEC за спот Биткойн ETF по-рано тази година отбеляза важен крайъгълен камък, мненията са разделени относно перспективите за Ethereum ETF. Някои анализатори очакват потенциални забавяния за създаване на времева разлика между продуктите на Bitcoin и Ethereum, докато други остават оптимисти относно възможността за одобрение от SEC до май, както се предлага от организации като Standard Chartered.

В заключение, започването на периода за коментари означава критичен момент в регулаторната оценка на базираните на Ethereum финансови инструменти, с последици, които се простират върху пазарите на криптовалута и традиционните инвестиции.

Публикацията на Олег Димитров: "SEC открива период за коментари за Grayscale, Fidelity, Bitwise Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!