Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ще се промени ли това? Скоростта на хеширане на Litecoin остава стабилна въпреки слабото движение на цената

Данните във веригата показват, че скоростта на хеширане на мрежата, решаващ индикатор за количеството изчислителна мощност, насочена към мрежата, е постоянна, но нередовна една седмица след нетърпеливо очакваното халвинг събитие на Litecoin на 2 август.

Тракерите показват, че към 9 август скоростта на хеширане за мрежата Litecoin е 760 TH/s, което е значителен спад от историческия връх от 816 TH/s, регистриран в края на юли 2023 г.

Цените донякъде намаляват, предстоящо рали?

От друга страна, цената на litecoin е стабилна, макар и надолу спрямо предходната търговска седмица. Според данни от към 9 август в момента се търгува на $83, което е спад от 5% спрямо седмица по-рано. Очевидно е, че цените се колебаят тясно в границите на консолидацията.

Въпреки този спад, $LTC се задържа добре, покачвайки се със 17% от най-ниските си стойности през юни 2023 г. Междувременно монетата се понижи с 26% от върховете си от 2023 г., когато се гледа от гледна точка отгоре надолу. LTC все още е възходящ в средносрочен план, стига печалбите от средата на юни до средата на юли 2023 г. да не бъдат обърнати от мечки. Но също така не е ясно дали биковете ще продължат да управляват след халвинга.

Хешрейтът на Litecoin остава стабилен въпреки мрачното движение на цените: Ще се промени ли това?

Ако историческата ефективност е някаква индикация, може да има шанс. Преди LTC да скочи до $400 през 2021 г., предишното намаляване на Litecoin наполовина през август 2019 г. се случи няколко месеца по-рано. И все пак, преди това увеличение, LTC цените на практика паднаха през декември 2019 г. от $66 на $35.

За разлика от предишните халвинги, индустрията на криптовалутите се разви и правната яснота се увеличи, особено по отношение на Биткойн, оригиналната система, от която се роди Лайткойн. Например Комисията за ценни книжа и борси (SEC) е предпазлива по отношение на други криптовалути, въпреки факта, че по-голямата част от американските регулатори гледат на Биткойн като на стока.

Връзката между хешрейта и спот цените непрекъснато се разглежда внимателно в светлината на гореспоменатите трудности и регулаторна несигурност. Децентрализираните копачи са от съществено значение за сигурността и валидирането на транзакциите на Litecoin.

Метриката за скорост на хеширане, която измерва сигурността на мрежата, я излага на риск от колапс, тъй като миньорите трябва да отделят повече ресурси, тъй като мрежата намали наполовина стимулите до 6,25 LTC. Скоростта на хеширане може да намалее в отговор на бъдещ спад на цената, което подтиква мрежата да промени трудността.

Мрежата е стабилна на спот цени, но трябва да се види как ще се развие това. Активността на мрежата изглежда незасегната, с изключение на скоростта на хеширане, която е близо до най-високите си стойности за всички времена. Средният ръст на мрежата е стабилен, според данни от IntoTheBlock, въпреки обикновено неблагоприятното възприемане на LTC.

Публикацията на Роберт Петров: "Ще се промени ли това? Скоростта на хеширане на Litecoin остава стабилна въпреки слабото движение на цената" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!