Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ще скочи ли Shiba Inu като Биткойн след халвинга?

Ще скочи ли Shiba Inu...
Ще скочи ли Shiba Inu като Биткойн след халвинга?

Отключване на потенциала: Метеоритният възход на Shiba Inu и предстоящия халвинг на Биткойн

Тъй като халвинга на Биткойн се очертава само след три дни, криптосферата е пламнала от спекулации, особено по отношение на потенциалните му разклонения върху траекторията на цената на Биткойн. Това събитие, което се случва веднъж на всеки четири години, служи като ключов момент, намалявайки дневния процент на инфлация на новите BTC токени и неизменно повишавайки пазарната им стойност.

Историческите данни разкриват последователен модел след всяко от трите предишни събития на халвинг на Биткойн през ноември 2012 г., юли 2016 г. и май 2020 г. По-специално, Биткойн претърпя значителни ръстове след халвинг, полагайки основата за очаквания за повторение в този цикъл.

Един интригуващ аспект на тези ралита на цените на Биткойните се крие в техния вълнообразен ефект в по-широкия пазар на криптовалута. Сред облагодетелстваните от тази тенденция е Shiba Inu, който стана свидетел на безпрецедентни скокове на цените, кулминирали в изумителната трансформация от $12 до зашеметяващите $1 милион само за 453 дни.

Привлекателността на такава забележителна възвръщаемост привлече рояк инвеститори на пазара на Shiba Inu, всички с нетърпение очакващи повторение на този метеоритен възходящ тренд. Тъй като крипто пазарът в момента се носи по вълните на възход и предстоящото преполовяване на Биткойн на хоризонта, възниква въпросът: с какъв марж можем да очакваме SHIB да се изкачи?

Сред завесата на несигурността, покриваща потенциалния скок, ние проведохме оценка въз основа на представянето на Shiba Inu от 2020 г. до 2021 г., след последното халвинг на Биткойн. Въпреки че тази оценка предлага ограничена представа, тя все пак дава поглед върху потенциалната траектория на SHIB в този цикъл.

Извисяващата се траектория на Биткойн и амбициозното изкачване на Шиба Ину

На фона на предишния възход през май 2020 г. Биткойн се търгуваше на средна цена от $8 500. Бързо напред до ноември 2021 г., след халвинга, водещата криптовалута скочи до безпрецедентни висоти, достигайки връх от $69 000. Това отбеляза впечатляващ скок от 711% за период от 20 месеца след халвинга.

За разлика от това, Shiba Inu, който се появи три месеца след халвинга на Биткойн през 2020 г., претърпя още по-дълбок скок в ценовата си траектория. Въпреки това е наложително да се отбележи, че тази оценка пренебрегва първоначалната търговска цена на SHIB поради оскъдните обеми, които често се движат около $300 през този период.

Едва на 1 февруари 2021 г. SHIB започна да наблюдава значителна търговска активност, като 24-часовият му обем скочи до $34,9 милиона. В този ключов ден цената на Shiba Inu възлизаше на $0,00000002910, цифра, която рязко скочи до най-високата си стойност за всички времена (ATH) от $0,00008845 до октомври 2021 г., отбелязвайки удивителен скок от 303 851% само за осем месеца.

Ако Биткойнът имитира предишния си скок от 711% след халвинга по време на този пазарен цикъл, цената му вероятно може да катапултира до приблизително $513 000. Това мнение се повтаря от Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, който смята постигането на цена от $500 000 за възможно. Ако такъв скок се материализира в рамките на подобен период от време, Биткойн потенциално може да достигне крайъгълен камък от $513 000 до края на 2025 г.

Цената на Shiba Inu ще се взриви с 5000% след халвинга на Биткойн?

По същия начин, ако Shiba Inu отразява предишния си скок от 303 581%, цената му ще се покачи до безпрецедентни висоти. Предвид зашеметяващия темп на този скок, нашата оценка консервативно обхваща само 10% от увеличението, възлизащо на 30 385%. При такъв сценарий цената на SHIB ще се повиши от сегашните $0,00002145 до амбициозните $0,006539.

Феноменът на изгарянето на токени: свидетелство за устойчивостта на общността

В едно забележително развитие, общността Shiba Inu е организирала изгарянето на значителен обем SHIB токени през последните 24 часа. Според данни от Shibburn, специализиран инструмент за проследяване на изгаряния на Shiba Inu токени, приблизително 19,3 милиона SHIB токени са изтеглени от обращение, отбелязвайки експоненциален скок от 489,87% в степента на изгаряне.

Това значително намаляване на циркулиращите токени SHIB подчертава решителния ангажимент на общността да ограничи предлагането на токени, като по този начин засилва недостига и потенциално повишава оценката на монетата.

Инициативи за продължително изгаряне и техните последици

През предходната седмица общността Shiba Inu старателно е изгорила зашеметяващите 774 милиона SHIB токена, като се гордее със средна ескалация на скоростта на изгаряне от 200%. Това продължително усилие предизвика спекулации в общността относно краткосрочните и дългосрочните последици върху предложението за стойност на SHIB.

От самото си създаване Shiba Inu стана свидетел на изгарянето на 410,72 трилиона токена от първоначалната си доставка, доказателство за непоколебимата отдаденост на общността към управлението на доставките на токени. Следователно циркулиращите доставки на SHIB сега възлизат на 582 трилиона токена.

Междувременно Shibarium, блокчейн решението на слой 2 на Shiba Inu, претърпя експоненциален скок на ежедневните транзакции, достигайки до 958,4 000 транзакции според Shibariumscan, специализиран инструмент за проследяване на транзакции за Shibarium. С над 4,2 милиона добити блока и общи транзакции, надхвърлящи 416 милиона, стабилният растеж на мрежата подчертава доверието на инвеститорите в екосистемата Shiba Inu.

Поглед към бъдещето: Траекторията на Shiba Inu сред пазарната волатилност

На фона на нестабилността, присъща на пазара на криптовалута, траекторията на Shiba Inu остава завладяващ разказ за инвеститори и ентусиасти. Тъй като както нивата на изгаряне, така и транзакциите на Shibarium нарастват, потенциалът на екосистемата за растеж и приемане изглежда обещаващ, полагайки основата за едно интригуващо пътуване напред.

Според данните на CoinMarketCap, SHIB в момента се търгува на $0,00002175, което отразява увеличение от 7,45% през последните 24 часа. Обемът на търговия обаче отбеляза значителен спад от 21,4%, установявайки се на 870,7 милиона долара, с реална пазарна капитализация от 12,7 милиарда долара.

Предупредителна бележка сред спекулативния плам

Въпреки че историята често предоставя подобие на рима, тя не гарантира повторение. Въпреки консервативната прогноза на тази оценка, не съществува сигурност, че Shiba Inu ще стане свидетел на скок от такъв мащаб. Освен това, прогнозираният възход на Биткойн остава спекулативен, подчертавайки присъщата нестабилност на пазара на криптовалутите.

В свидетелство за непоколебимия ангажимент на общността Shiba Inu за намаляване на циркулацията на токени, последните данни показват значителен скок в изгарянията на токени. Въпреки преобладаващите низходящи тенденции на пазара, членовете на общността остават непоколебими в стремежа си да ограничат предлагането на токени, като по този начин потенциално издигат стойността на SHIB до безпрецедентни висоти чрез предизвикано от недостига търсене.

Публикацията на Георги Шопов: "Ще скочи ли Shiba Inu като Биткойн след халвинга?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!