Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Спорът между VC и Основателя на Curve: Криптовалутни Инвестиции и Съдебни Проблеми

Светът на криптирането се нуждае от повече съдии След като SEC съди Binance, криптиращите VC също започнаха своето съдебно пътешествие.

Според DL News наскоро три добре известни VC за криптиране, ParaFi, Framework Ventures и 1kx, съдиха основателя на Curve Майкъл Егоров в Сан Франциско за търговска измама.

Може би сте запознати с това име.Наскоро Майкъл Егоров и съпругата му Анна Егорова похарчиха 41 милиона долара, за да купят Avon Court, имение в Мелбърн, поставяйки рекорд за най-високата единична сделка с имот във Виктория през годината. През март миналата година двойката Егоров също купи имение в италиански стил в местния район за 18,25 милиона щатски долара.

Крипто мечият пазар изобщо не е повлиял на разходите на Майкъл Егоров като вода, но ParaFi, Framework Ventures и 1kx three VC казаха, че някога са инвестирали 1 милион долара в Curve, но сега не могат да получат никаква търговска възвращаемост.

Първо опознайте Майкъл Егоров.

Той е руснак, получава бакалавърска степен по приложна математика и физика от Московския институт по физика и технологии, а по-късно заминава за Австралия, за да получи докторска степен по физика от Технологичния университет Суинбърн и постдокторска степен по физика от университета Монаш .

През 2013 г. той влиза в контакт с Биткойн; през 2015 г. напуска LinkedIn, за да започне бизнес, съосновава NuCypher, проект за поверителност на блокчейн, и служи като технически директор. През 2016 г. проектът спечели първоначалната инвестиция от Y Combinator, а по-късно получи инвестиция от добре познати VC за криптиране като Polychain.

Curve Exploit: Заемните позиции на основателя на Curve Майкъл Егоров са изложени на риск?

Докато работи в NuCypher, Егоров започва да разработва Curve през втората половина на 2019 г. поради вдъхновяващото мислене на MakerDAO до юни 2020 г., когато официално напуска NuCypher. През юни 2020 г. Майкъл Егоров напусна NuCypher, All in Curve.

За да разшири Curve, Майкъл Егоров се нуждаеше от VC инвестиция. От една страна, това беше капитал, а от друга страна, това беше ортодоксалното одобрение от добре известен рисков фонд в областта на DeFi. Затова Егоров се свърза с трима VC , ParaFi, Framework Ventures и 1kx.

В крайна сметка трите VC избраха да инвестират в регистрираното в Швейцария оперативно дружество на Егоров, Swiss Stake GmbH, чиито активи ще бъдат използвани за наемане на разработчици, адвокати и друг персонал, каза Егоров тогава.

Сега VC заявяват в съдебния процес, че Егоров няма намерение да се откаже от контрола си над Curve. Той заключи повече CRV, токен за управление на Curve, от очакваното. Вместо да предаде властта на Curve DAO, Егоров продаде достатъчно множество CRV токени , печелете печалби, като същевременно поддържате огромен контрол.

„Егоров е направил състояние от измамата си“, се казва в делото, „за депозиране на средства, които биха принадлежали на ищеца в ликвидния пул на Curve, Егоров е получил значително количество CRV токени и такси като средство за осигуряване на ликвидност. "

Основният проблем, разбира се, е, че рисковите капитали не получават справедливия си дял от ползите, като рисковите капитали твърдят, че не са получили обещания швейцарски дял, че финансирането им от почти 1 милион долара никога не е върнато и че никога не получават хиляди долари на стойност CRV, на която имат право.

Егоров е продал десетки милиони долари в CRV токени, за които VC смятат, че им принадлежат. В допълнение, VC също казаха, че също са пропуснали бизнес възможността да инвестират в конкурентите на Curve.

Публикацията на Олег Димитров: "Спорът между VC и Основателя на Curve: Криптовалутни Инвестиции и Съдебни Проблеми" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!