Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Сривът на Биткойн и сблъсъкът на правителството на САЩ с крипто

Ключови прозрения

  • През последните две седмици Биткойнът предизвика вълна от ликвидация, която премина през пазара, когато се срина тежко от зоната от $27 800 до зоната от $25 000.

  • Мнозина спекулират, че този спад на цените е бил предизвикан от сблъсъка на правителството на САЩ с крипто

След кратък спад тази седмица цената на Биткойн (BTC) се опитва да се върне, но се проваля. Въпреки че останалата част от крипто пазара не реагира толкова силно, колкото се очакваше, на лекото покачване на цената на BTC, настроението на общата екосистема е значително по-леко, отколкото беше само преди седмица.

През последните две седмици Биткойнът изпрати вълна от ликвидации на пазара, когато се срина силно от зоната от $27 800 до $26 400 и след това до $25 000.

Стотици милиони долари в сделки както от бикове, така и от мечи сделки бяха заличени по пътя и хората започват да задават въпроси.

Имаше някои слухове, че сривът на криптовалутата е причинен от портфейли за криптовалута, свързани с Mt. Gox и правителството на САЩ.

Въпросът обаче е верни ли са тези слухове?

Слуховете на Mt Gox

Тази седмица имаше много спекулации относно масовата разпродажба, която свали цената на Биткойн надолу от зоната от $30 000.

Мнозина спекулираха, че този спад на цените се дължи на вече несъществуващата борса за криптовалута Mt. Gox, която прехвърля резервите си и правителството на САЩ продава част от Биткойните, конфискувани при неговите криминални разследвания.

Както се оказа, целият слух започна, след като потребителят на Twitter DB ретуитира предупреждение от компанията за анализ на блокчейн Arkham, в което се посочва, че портфейлите, свързани с Mt. Gox и правителството на САЩ, прехвърлят огромни количества крипто.

Първоначално платформата твърдеше, че известията са излезли неправилно след „поправка на грешка“, само за да оттегли това твърдение и да добави, че DB е „конфигурирал предупрежденията неправилно“ и само „малка подгрупа от потребители“ го е получила.

Няма връзка със срива на Биткойн?

Данните, споделени в Twitter от IT Tech, показват, че всъщност не е имало транзакции от портфейли, свързани с Mt. Gox, което повдига възможността светкавичният срив на Биткойн да се е случил по причини, които сега са неизвестни на играчите на пазара.

SEC срещу Binance: Сблъсъкът на титаните в крипто

https://twitter.com/IT_Tech_PL/status/1651326826117996544/

Хулио Морено, ръководител на изследванията в компанията за анализи на веригата CryptoQuant, също каза, че доколкото CryptoQuant знае, нито Mt. Gox, нито правителството на САЩ са прехвърлили токени, както се споменава в докладите.

Той отиде по-далеч, като сподели диаграмите и връзките, които биха позволили на потребителите да проверят независимо тази информация.

Междувременно сривът на Биткойн може да не е свързан

В коментарите след туита на Arkham, потребителите на Twitter бързо отбелязаха, че туитът на аналитичната платформа е дошъл точно преди изхвърлянето.

Един от тях е туит от @ragneox, с диаграма, която показва туита на Arkham, излизащ точно преди Биткойнът да потъне със 7% за по-малко от 24 часа.

Друг потребител на Twitter @melardev обаче посочи, че акциите, SPX500 и други акции също са били изхвърлени, което означава, че „влиянието“ на Arkham може да не е фактор за изхвърлянето на Биткойн.

Това без да се споменава, че въздействието върху пазара може да не е толкова сериозно, ако Mt. Gox действително беше започнал да плаща на кредиторите незабавно и в големи количества и правителството на САЩ едновременно започна да разпродава запасите си от конфискувани Биткойни.

Доклад, споделен от доставчика на крипто услуги Matrixport в неговия канал в Telegram на 27 април, също посочи, че 850 000 Биткойни са били откраднати по време на хаковете на Mt Gox, оценени на 500 милиона долара по това време и в момента на 17,8 милиарда долара.

И от това скривалище оттогава са възстановени само 200 000 BTC. И тъй като не всички откраднати BTC могат да бъдат възстановени, само малка част от първоначалната сума, държана от кредиторите, може да бъде компенсирана.

Независимо от причините за срива на Биткойн обаче, произтичащият от това хаос предизвика раздвижване на пазара на деривати, последните няколко дни доведоха до повече от 300 милиона долара в търговски ликвидации, като Биткойн търговците поеха по-голямата част от тези търговски неволи.

Публикацията на Олег Димитров: "Сривът на Биткойн и сблъсъкът на правителството на САЩ с крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!