Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Tether купува 8888 BTC, но цената на Биткойн пада: бичи сигнал или пазарна корекция?

Tether купува 8888...
Tether купува 8888 BTC, но цената на Биткойн пада: бичи сигнал или...

Придобиването на Биткойн от Tether предизвиква спекулации на фона на спад на цената на Биткойн

Скорошни данни във веригата разкриват, че Tether, най-големият емитент на стейбълкойни в света, е увеличил своите Биткойн притежания, като е придобил значителна сума от 8888 BTC на 31 март. Този ход катапултира Биткойн резервите на Tether до близо 75 400 BTC, позиционирайки емитента на стейбълкойни като един от най-големите притежатели на Биткойни, надминавайки дори някои известни крипто борси и Spot Bitcoin ETF емитенти.

Стратегията на Tether да купува редовно Биткойни за своите резерви от стабилни монети, използвайки печалбите, генерирани от операциите си, е известна от миналата година. Следователно, придобиването на такъв значителен обем BTC не е изненада, като се имат предвид последните успехи на компанията. Въпреки това, неочакваният аспект възниква от последвалото понижаване на Биткойн под $70 000 след придобиването на Tether – развитие, което обикновено сигнализира за възходящи настроения за крипто токена.

Фактори, влияещи върху спада на цената на Биткойн

Прозрения, предоставени от фирмата за крипто търговия QCP Capital, хвърлят светлина върху факторите, допринесли за скорошния низходящ тренд на Биткойн, падайки под $70 000 и достигайки дъна от $66 000. Фирмата приписва резкия спад на значителни ликвидации на тежки борси за търговия на дребно като Binance, като нивата на финансиране на перп се сринаха от цели 77% до стабилни.

Натрупване на стейбълкойни от китове: бичи сигнал или ход преди корекция?

Освен това, спадът на Spot Bitcoin ETF, особено GBTC на Grayscale, добави към натиска за продажба на Биткойн, като Grayscale стана свидетел на значителни изходящи потоци, възлизащи на $302,6 милиона само на 1 април. Тази тенденция изостря натиска за продажба на Биткойн, засенчвайки натиска за купуване в екосистемата.

Освен това, мечите настроения преобладават на пазара на деривати, където мечките утвърждават доминация. Данните на Coinglass разкриват ликвидации на обща стойност $409 милиона през последните 24 часа, заличавайки дълги позиции на стойност $328 милиона. Тази тенденция засилва мечите настроения и допринася за низходящия натиск върху цената на Биткойн.

В момента Биткойнът се търгува около $66 500, отбелязвайки спад от над 4% през последните 24 часа. Въпреки значителното придобиване на Биткойн от Tether, друга пазарна динамика надмина влиянието му, което доведе до скорошна корекция на цената на Биткойн.

Докато крипто пазарът се движи през тези бурни води, заинтересованите страни остават бдителни, наблюдавайки отблизо развиващите се пазарни тенденции и техните последици върху траекторията на Биткойн.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Tether купува 8888 BTC, но цената на Биткойн пада: бичи сигнал или пазарна корекция?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Dogecoin прекъсва...
Dogecoin прекъсва съпротивата при $0,18, очаква допълнителен импулс: анализ на пазара

Dogecoin повишава предишната съпротива, готов за допълнителен импулс В значителен пробив Dogecoin (DOGE) преодоля бариерата на съпротивата...

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!