Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Tezos увеличава скоростта на транзакциите

Tezos увеличава...
Tezos увеличава скоростта на транзакциите

Tezos увеличава скоростта на транзакциите с надграждане „Nairobi“

Tezos внедри своята четиринадесета надстройка на мрежата, „Найроби“, която значително подобрява скоростите на транзакциите, правейки ги до осем пъти по-бързи.

Надстройката в Найроби въвежда нов механизъм за такси, като таксува потребителите въз основа на използването на мрежата вместо традиционната фиксирана такса.

Блокчейн мрежата Tezos представи най-новата си надстройка, „Nairobi“, която обещава да революционизира скоростите на транзакциите, като ги направи осем пъти по-бързи от преди. Този напредък следва надстройката „Мумбай“, внедрена през март, която позволи на блокчейна да обработва до 1 милион транзакции в секунда (tps).

За разлика от традиционните фиксирани такси, които работят по универсален модел, надстройката в Найроби въвежда нов механизъм за такси. Този актуализиран подход взема предвид използването на мрежата при определяне на таксите, като предлага по-справедливо и по-персонализирано изживяване за потребителите.

Скоростта на изгаряне увеличава цената на Shiba Inu

Освен това надграждането на Найроби носи важен напредък за Smart Rollups на Tezos. Този инструмент за мащабиране, основен за подобряване на скоростта на използване на мрежата, сега ще бъде обект на автоматични и непрекъснати актуализации всеки път, когато се внедряват нови надстройки в мрежата на Tezos. Тази функция гарантира, че Smart Rollups са винаги в синхрон с най-новите мрежови разработки, оптимизирайки тяхната производителност.

Независимо от значителните подобрения, внесени от Найроби, използването на мрежата Tezos остава сравнително ниско в момента. През последните 24 часа Tezos обработи едва 68 000 транзакции, далеч от обема, наблюдаван при други популярни блокчейни за същия период от време.

На пазара на криптовалута токенът XTZ на мрежата се търгуваше с 2% спад, оценен на 80 цента към момента на писане. Въпреки това е важно да се отбележи, че пазарното представяне на дадена криптовалута често не отразява техническия напредък на основния блокчейн. Следователно, въпреки настоящите пазарни условия, надграждането на Найроби представлява значителен скок напред за Tezos.

За да поставим нещата в перспектива, Ethereum, една от водещите блокчейн системи, обработи 1 милион транзакции през последните 24 часа. Междувременно BNB Chain се справи с 3,9 милиона транзакции, а Биткойн, оригиналният блокчейн, обработи 400 000 транзакции за същия период.

От тези сравнителни данни става ясно, че има значително място за растеж по отношение на използването на мрежата за Tezos. Независимо от това, с подобренията на надстройката „Найроби“, мрежата на Tezos е по-добре оборудвана от всякога, за да се справи с увеличаването на използването и да предостави високоскоростни транзакции за своите потребители.

Публикацията на Георги Шопов: "Tezos увеличава скоростта на транзакциите" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!