Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на APT се повишава с +107% от началото на годината, тъй като Move Framework на Aptos прави „значителни крачки“ в последните актуализации

Ключови изводи

  • Виртуалната машина Move на Aptos претърпя серия от ключови подобрения по време на Aptos v1.4 и v1.5

  • Aptos допълнително подобри пропускателната способност и скоростта на транзакциите и разшири инструментариума за разработчици, за да позволи по-голяма гъвкавост за строителите

  • Aptos Digital Asset Standard въведе NFT, активи за игри и решения без код за мрежата

Aptos пусна серия от актуализации за разработка на проекти, за да предостави цялостен поглед върху подобренията, направени в екосистемата по време на v1.4 и v1.5.

MoveVM, родната виртуална машина на Aptos, която позволява на разработчиците да създават персонализирани приложения за екосистемата, е оптимизирана, тъй като Aptos се стреми да „впрегне ефективността на Web2 и да я пренесе в Web3“.

1/ Готови ли сте да направите някои ходове? Move Framework на Aptos направи значителни крачки в издания v1.4 и v1.5. Подгответе се за подобрения на производителността, ключови функции и растеж на екосистемата. Нека се потопим! ? pic.twitter.com/7qNHXqdrxN

— Aptos (@Aptos_Network) 2 август 2023 г

Блокчейн Aptos може да се похвали със 150 000 транзакции в секунда (TPS) и 30-секундна финалност на блока, като същевременно предлага набор от инструменти за разработчици, които позволяват разработването на сложни финансови приложения.

Сред скорошните оптимизации са магазин за кворум в основната мрежа, нов стандарт за цифрови активи, по-богати библиотеки за преместване, разбъркване на транзакции и намалени максимални награди за залагане.

Aptos оптимизира MoveVM за разработка на dApp на корпоративно ниво

По-висока пропускателна способност на транзакциите и по-бързи потвърждения

Aptos въведе хранилище за кворум в основната мрежа, което позволява на блокчейна да обработва по-голям брой транзакции при намалени скорости. Съхранението на кворума е ключова функция на актуализирания механизъм за консенсус, известен като Narwhal, който премахва често срещано затруднение с блоковите вериги, където консенсусът разчита на един „лидерен“ възел.

Narwhal използва протокол за насочена ациклична графа (DAG), където възлите комуникират с предварително определен набор от доверени партньори, известни като кворумна част. Това отключва по-високи скорости на обработка, без да се жертва сигурността в значителна степен.

Магазинът за кворум на основната мрежа на Aptos допълнително оптимизира скоростите на обработка за DAG системата, като позволява на всички възли да обработват данни за транзакциите паралелно и да достигат по-бързо до окончателния блок. По време на тестването Aptos установи, че нейното надграждане на хранилището за кворум подобрява скоростта с 12 пъти на консенсусния слой и 3 пъти като цяло.

NFT, активи за игри и повече гъвкавост за разработчици

Aptos представи нов стандарт за токени, който позволява на разработчиците да получат повече гъвкавост, докато създават персонализирани dApps. Стандартът за цифрови активи Aptos позволява на токените да представляват уникални активи в рамките на по-големи колекции, за разлика от чисто заменяемите токени в миналото.

Това отключва NFT, колекционерски предмети в играта и решения без код за екосистемата Aptos. Разработчиците вече могат да използват интерфейса MoveVM с по-широка гама от налични цифрови активи и по-голяма програмна гъвкавост.

По-богати инструменти за разработка

Aptos v.1.4 разшири комплекта за разработка Move, за да включи различни допълнителни функции. Това включва FixedPoint64, различни математически функции, форматиране на низове и допълнителни вградени функции. Това осигурява по-голяма програмна точност и ефективност при създаване на приложения за екосистемата Aptos.

v.1.4 също въвежда повече типове данни, които могат да се използват като входни параметри, което помага за подобряване на сръчността на базираните на Move смарт договори.

Оптимизиране на скоростите на транзакциите

Aptos въведе разбъркване на транзакции по време на консенсус, което помага да се сведат до минимум конфликтите между възлите по време на паралелно изпълнение. Подобрението е направено така, че транзакциите, изпратени от един и същи възел, са разделени възможно най-много, което намалява възможността за повторно изпълнение и подобрява скоростта на транзакциите с 25%.

Осигуряване на устойчива токеномика

Aptos скоро ще въведе актуализация на APT токеномиката, където максималната награда за залагане за сътрудниците на мрежата ще бъде намалена постепенно, за да се гарантира устойчивостта на екосистемата.

Преди APT наградите за залагане бяха ограничени до фиксиран процент от 7%. Тази максимална награда сега ще се намали с 1,5%, докато достигне долната граница от 3,25% през 52-та година.

Ефективно възстановяване на възел и по-добра сигурност на равноправен достъп

Aptos въведе две ключови подобрения в инфраструктурата на възлите по време на v.1.4 и v.1.5. Първо, участниците в мрежата могат по-ефективно да възстановят данни от възли от резервно копие на публична база данни, като изберат диапазон от дати за информация за конкретна транзакция.

Второ, възлите са интегрирани с услуга за партньорско наблюдение, която подобрява мрежовата сигурност чрез активно проследяване на поведението на други възли в екосистемата. Това носи по-голяма прозрачност между равноправни устройства между валидаторите и намалява риска от злонамерени или дефектни възли, компрометиращи мрежата.

APT остава със 107% нагоре от началото на годината след многомесечна корекция от исторически връх

Въпреки възстановяването на повече от 65% от рекордния си връх от $20,36, APT остава повече от 2 пъти по-висок от годишната си цена на отваряне. Текущата пазарна цена на APT е $6,97 спрямо $3,37 на Нова година.

Преди това APT се повиши с повече от 567% между декември и януари. През следващите 30 дни алгоритъмът за прогнозиране на цената на CoinCodex очаква APT да нарасне с 6,78% от текущата си цена от $6,97.

Публикацията на Сребрин Петров: "Цената на APT се повишава с +107% от началото на годината, тъй като Move Framework на Aptos прави „значителни крачки“ в последните актуализации" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!