Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на XRP скача с 6%: активност на китове, потенциално рали на възходящ пазар

Цената на XRP скача с...
Цената на XRP скача с 6%: активност на китове, потенциално рали на...

XRP скочи с 6% с натрупването на китове: Потенциално рали на хоризонта?

XRP на Ripple претърпя забележителен скок от 6% наскоро, подхранван от значително натрупване на китове и по-широко възходящо настроение на пазара на криптовалута. През по-голямата част от май представянето на XRP беше слабо, като се бореше да преодолее ключови нива на подкрепа. Последните 24 часа обаче представиха различен сценарий, което предполага, че на хоризонта може да има съживяване.

Активността на китовете предизвиква движение на цените

XRP китовете, известни с активното си участие на пазара, изиграха решаваща роля в неотдавнашния скок на цените. Въпреки честите им транзакции, XRP често остава незасегнат. Този път обаче серия от значителни движения на китове привлече вниманието на пазара:

  1. Транзакция от Coincheck към Unknown Wallet: Огромен трансфер от 250 милиона XRP, оценен на над $135,7 милиона, беше направен от Coincheck към неизвестен портфейл.
  2. Прехвърляне към Bitstamp: Други 33 милиона XRP на стойност $17 милиона бяха прехвърлени към Bitstamp, борса, тясно свързана с Ripple.
  3. Ripple към Unknown Wallet: Допълнителни 50 милиона XRP на стойност $27 милиона бяха изпратени от самия Ripple към неизвестен портфейл.

Тези транзакции се случиха на 20 май и макар времето им да не задейства директно печалбата на XRP, те съвпаднаха с общ възходящ тренд на пазара, движен от Биткойн (BTC), надхвърлящ $70 000, и Ethereum (ETH), преминаващ $3,500. Това положително пазарно настроение се разпространи в по-широката крипто екосистема, облагодетелствайки XRP.

Настроения на пазара и данни за търговия

Цялостното пазарно настроение в момента клони към алчност, като индексът на страха и алчността на XRP е 63%, което показва силно възходящо настроение. Тази положителна перспектива е допълнително подкрепена от последните данни за търговия:

  • Ръст в обема на търговия: Според Coinglass, обемът на търговия на XRP е нараснал със 113,84%.
  • Увеличение на отворените лихви: Отворените лихви се повишиха с 12,64%, достигайки $646,30 милиона, което предполага, че търговците се подготвят за потенциално рали.

Активност на крипто китове на борсите: потенциален срив на пазара или възходящ знак?

Данните показват възходящо настроение сред търговците, особено водещите търговци на Binance, които изглеждат оптимистично настроени относно краткосрочната ценова траектория на XRP.

Технически анализи и прогнози за цените

Графиката XRP/USDT разкрива значителна волатилност през последния месец, като цените варират между $0,48 и $0,56. Наскоро XRP се изкачи до връх близо до горния край на този диапазон, около $0,5436. Това движение на цената подчертава силен интерес за купуване близо до долния край на диапазона, с постоянно възстановяване след спадове под $0,50.

Ключови нива за гледане:

  • Ниво от $0,55: Поддържането над това ниво може да означава продължаващ възходящ импулс.
  • Съпротива от $0,60: Успешен пробив над тази съпротива може да тласне XRP към $0,80.

Ако XRP успее да запази позицията си над $0,55 и пробие съпротивата от $0,60, това може да сигнализира за началото на по-устойчиво рали.

Заключение

Неотдавнашният скок на XRP от 6%, воден от натрупването на китове и по-широкия възход на пазара, предполага, че може да е в ход потенциално рали. С нарастване на обема на търговията и отворения интерес, пазарните настроения остават положителни. Ключовите нива на съпротива при $0,55 и $0,60 ще бъдат от решаващо значение при определянето дали XRP може да поддържа възходящата си траектория и потенциално да достигне $0,80. Както винаги, инвеститорите трябва да бъдат информирани и да наблюдават тези ключови нива, за да вземат добре информирани решения.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Цената на XRP скача с 6%: активност на китове, потенциално рали на възходящ пазар" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Движението на Sol...
Движението на Solana китове предизвиква спад на цените: разпродажба или преструктуриране?

Движение на китове Солана: Въздействие и пазарни последици Наскоро неизвестен кит прехвърли 2,5 милиона Solana (SOL) на стойност...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Dogecoin (DOGE): Ключови нива на подкрепа и съпротива, които да наблюдавате през юни 2024 г.

Анализ на Dogecoin (DOGE): Навигация между ключови нива на подкрепа и съпротива Текуща цена: $0,1333 Скорошен максимум: $0,16...

MicroStrategy наб...
MicroStrategy набира $700 милиона чрез конвертируеми облигации: покупки на Биткойни и планове за растеж

Предложение на MicroStrategy за $700 милиона конвертируеми старши облигации: въздействие и стратегически последици MicroStrategy наскоро...

Цената на Биткойн...
Цената на Биткойн спря: Забавяне на мрежата или възходящ сигнал? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Ценовите борби на Биткойн и забавянето на мрежата Текущ пазарен анализ Биткойн (BTC) се сблъска с трудности при надхвърлянето на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!