Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на XRP спира след скока: активност на китове, настроение и признаци за възстановяване

Цената на XRP спира...
Цената на XRP спира след скока: активност на китове, настроение и...

Ръстът на цените на XRP на Ripple спира: анализиране на факторите зад спада

[XRP] на Ripple претърпя обещаващо покачване от 6% наскоро, само за да види спад от 2% днес, оставяйки инвеститорите да се съмняват в причините за този спрян импулс. Ето един задълбочен поглед върху това, което може да дърпа XRP надолу и текущите настроения на пазара.

Дейността на китовете и нейното въздействие

Масови токен трансфери

Скорошни данни от Whale Alert, блокчейн тракер, разкриха значително прехвърляне на 50 милиона XRP токена от Ripple Labs Inc. към неизвестен портфейл, оценен на приблизително $25,7 милиона. Този трансфер следва друга значителна транзакция миналата седмица, при която над 100 милиона XRP бяха преместени във външен портфейл.

Пазарни последици

Такива широкомащабни движения често водят до отрицателни ценови въздействия. Тези „изхвърляния на Ripple“ увеличават предлагането на XRP на пазара, което потенциално води до натиск надолу върху цената, ако търсенето остане непроменено. Това увеличено предлагане може да намали стойността на съществуващите токени, което води до спад на цените.

В този контекст цената на XRP падна от преминаване на прага от $0,55 преди по-малко от 24 часа до $0,53 към момента на писане. Това понижаване на цената подчертава въздействието на тези значителни трансфери на токени върху пазарните настроения и ценова стабилност.

Пазарен анализ

Обем на търговия и открита лихва

По данни на Coinglass:

  • Обемът на търговия на XRP се е увеличил с 3,68%, възлизайки на общо 1,41 милиарда долара. Това показва умерено покачване на търговската активност, което предполага, че търговците активно се ангажират с токена въпреки скорошния спад на цената.
  • Отвореният интерес обаче е намалял с 2,93%. Това намаление предполага леко охлаждане на пазарния ентусиазъм или потенциална фаза на консолидация, където търговците може да преоценяват своите позиции или да очакват по-ясни пазарни сигнали.

Съотношение дълго/късо и пазарни нагласи

Съотношението Long/Short в платформите за търговия показва смесени настроения:

  • Някои водещи търговци остават оптимистични, залагайки на увеличение на цената.
  • По-широките пазарни настроения обаче са разделени, което показва предпазливост сред търговците и инвеститорите.

Тази комбинация от възходящи и мечи настроения отразява пазар, който е несигурен и вероятно очаква по-нататъшно развитие или по-ясни тенденции.

Социални настроения и Индекс на страха и алчността

Прогноза за цената на Dogwifhat (WIF): Може ли меме монетата да се повиши след скорошна активност на китове?

Индексът на страха и алчността на Ripple в момента възлиза на 54%, което предполага неутрално пазарно настроение за XRP. Този индекс предоставя моментна снимка на пазарните емоции, където:

  • Стойност по-близо до 0 показва изключителен страх и
  • Стойност по-близо до 100 показва изключителна алчност.

При неутрално четене пазарът не показва силни наклонности нито към покупка, нито към продажба, което показва инвестиционен подход „задръжте“. Инвеститорите може да поддържат позициите си, докато наблюдават отблизо динамиката на пазара.

Какво да гледате напред

Динамика на обема и условия в книгата за поръчки

Инвеститорите трябва да следят обемите на търговия и условията на книгата с поръчки, които могат да осигурят представа за ликвидността на пазара и потенциалните движения на цените. Увеличаването на поръчките за покупка може да означава потенциално възстановяване на цената, докато скокът на поръчките за продажба може да предполага по-нататъшни спадове.

Дейности с китове

Проследяването на дейностите на китовете е от решаващо значение, тъй като големите транзакции могат значително да повлияят на цените. Наблюдението на тези движения може да предостави ранни предупреждения за потенциални промени на пазара.

Индикатори за пазарно настроение

Съотношението дълги/къси позиции и индексът на страха и алчността трябва да се преразглеждат редовно, за да се прецени пазарното настроение. Промените в тези индикатори могат да сигнализират за промени в поведението на търговците и инвеститорите, което потенциално води до движение на цените.

Заключение

Цената на XRP на Ripple се сблъска с неуспех поради мащабни трансфери на токени, които увеличиха пазарното предлагане и оказаха натиск върху цената надолу. Въпреки това търговската активност остава умерено висока, което показва продължаващ интерес към токена. Смесените настроения, отразени в съотношението дълги/къси позиции и неутралното четене на индекса на страха и алчността, предполагат предпазлив пазар.

Инвеститорите се съветват да поддържат позициите си, като същевременно следят отблизо динамиката на обема, условията на книгата за поръчки и дейностите на китовете, тъй като тези фактори могат бързо да повлияят на пазарните настроения и посоката на цената на XRP.

Публикацията: "Цената на XRP спира след скока: активност на китове, настроение и признаци за възстановяване" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Движението на Sol...
Движението на Solana китове предизвиква спад на цените: разпродажба или преструктуриране?

Движение на китове Солана: Въздействие и пазарни последици Наскоро неизвестен кит прехвърли 2,5 милиона Solana (SOL) на стойност...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Dogecoin (DOGE): Ключови нива на подкрепа и съпротива, които да наблюдавате през юни 2024 г.

Анализ на Dogecoin (DOGE): Навигация между ключови нива на подкрепа и съпротива Текуща цена: $0,1333 Скорошен максимум: $0,16...

MicroStrategy наб...
MicroStrategy набира $700 милиона чрез конвертируеми облигации: покупки на Биткойни и планове за растеж

Предложение на MicroStrategy за $700 милиона конвертируеми старши облигации: въздействие и стратегически последици MicroStrategy наскоро...

Одобрението на Et...
Одобрението на Ethereum ETF се очертава: Ще тласне ли Ethereum до нови върхове като Биткойн?

ETF за криптовалута: Трансформиращо влияние върху пазара Спот Биткойн ETF: разтърсващ пазар Одобрението на спот Биткойн ETF на 10 януари...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!