Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Централизираните борси ще станат шлюзове за DeFi: главен изпълнителен директор на фондация DXdY Чарлз Д’Хауси

Организацията за децентрализирано финансиране (DeFi) dYdX Foundation, независима организация с нестопанска цел, основана да поддържа протокола dYdX, наскоро стартира публична тестова мрежа за последната му версия, v4. Според фондацията, това ги поставя предсрочно за предстоящото стартиране на основната мрежа v4, нещо, което те твърдят, че представлява пълна децентрализация за dYdX.

Както наскоро съобщи Cointelegraph, стартирането на тестовата мрежа на 5 юли представлява четвъртият от петте основни етапа, заложени от dYdX Foundation в пътна карта към децентрализация миналата година.

В настоящата си версия на живо dYdX все още се счита за частично централизиран. Въпреки че всъщност не поема попечителство върху никакви потребителски активи, той все още използва централизирана система за поръчка на книги и съвпадение. Най-новата версия, след като бъде пусната напълно, се предполага, че решава този проблем.

В момента dYdX премества малко повече от 1 милиард долара средства дневно и се счита за най-голямата в света децентрализирана борса за безсрочни облигации без дата на падеж.

В интервю за Cointelegraph на конференцията на EthCC в Париж, Франция, главният изпълнителен директор на dYdX Foundation Charles d'Haussy обсъди преминаването към пълна децентрализация и какво би означавало това за централизираните доставчици на перпетуали.

„Те не са конкурентите на протокола dYdX, честно казано“, каза д’Хауси, добавяйки „Мисля, че те вършат работата си добре, те поддържат пазара в началото. Не трябва да забравяме, че перпетуалите са изобретени от BitMex, което е централизирано образувание.“

Главният изпълнителен директор описа текущото състояние на индустрията като преходно, като каза, че се насочва към „децентрализирано прекъсване“.

Централизираните борси ще станат шлюзове за DeFi: Финансите са предефинирани

Той обаче бързо отбеляза, че това не поставя непременно централизирани организации в конкуренция с DeFi. Според него има място не само за двете страни да съществуват съвместно, но и възможности за сътрудничество, което може да е от полза за крипто клиентите като цяло.

Той добави, че през следващите месеци или следващите няколко години очаква централизираните борси да служат като портали към децентрализирани борси.

„Определено мога да си представя свят, в който може би централизиран субект с KYC (познай своя клиент) и рискови профили на клиентите […] ще предлага спот търговия вътрешно. Може би те ще предложат на своите клиенти по-добро изживяване [в сравнение] с DeFi, с по-проста интеграция и свързване от централизирания обмен към DeFi.“

Главният изпълнителен директор обясни, че предложената ситуация няма да е необичайна, като използва като пример идеята за традиционни финансови банкови институции с множество услуги.

„Ако мислите за това във вашата банка днес, основният бизнес на вашата банка е вашият депозит. И вашата банка ви продава застраховки, вашата банка ви продава ипотеки, вашата банка ви продава различни неща.

Моделът във финансите, според d’Haussy, е да се започне с основен бизнес, „вашият хляб и масло“, и след това да се намерят подходящи услуги, които да се съчетаят с него.

Той нарича това „положително за екосистемата“, стига да дава възможност на хората да приемат крипто услуги по метод, който работи за тях.

Според d’Haussy, „Хората искат да консумират неща по различни начини. И ако е по-лесно за вас или ако се чувствате по-комфортно с един субект, който ви помага да управлявате вашето крипто изживяване, и този субект ви предоставя достъп до Defi, мисля, че това е страхотно.“

Публикацията на Димитър Тодоров: "Централизираните борси ще станат шлюзове за DeFi: главен изпълнителен директор на фондация DXdY Чарлз Д’Хауси" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!