Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Uniswap (UNI) и Near Protocol (NEAR) готови за пробив въпреки спада на пазара

Uniswap (UNI) и Near...
Uniswap (UNI) и Near Protocol (NEAR) готови за пробив въпреки спада...

Появява се сигнал за покупка за Uniswap (UNI) и Near Protocol (NEAR) на фона на волатилността на крипто пазара

Въпреки неотдавнашния краткосрочен мечи обрат на пазара на криптовалути, общото средносрочно настроение остава възходящо. Тъй като пазарът претърпява корекция, сигналът за покупка може да нарасне за криптовалути със силни основи и технически индикатори. В този контекст две криптовалути, Uniswap (UNI) и Near Protocol (NEAR), показаха забележителна сила и потенциал за сигнал за покупка през април.

Крипто пазарът преживя масова ликвидация

По-рано тази седмица пазарът на криптовалути претърпя масивна ликвидация, която изтри над $230 милиона от общата му пазарна капитализация за един ден. Това събитие доведе до доминиращ страх, който превзема краткосрочната търговия с криптовалути, тъй като криптовалутите тестваха нивата на подкрепа. Въпреки това, някои проекти, като Uniswap и Near Protocol, натрупаха по-малки загуби от други, поддържайки силна позиция и задържайки предишните си печалби.

Uniswap (UNI) държи силен седмичен RSI и се присъединява към Топ 20 на криптовалутите

Uniswap (UNI), родният токен на водещата децентрализирана борса, изградена на Ethereum (ETH), държи силен седмичен индекс на относителна сила (RSI) от 67,35, значително над средното за пазара от 59,05, според RSI седмичната топлинна карта на CoinGlass. Въпреки загубата на 4,79% от обменния си курс през последните седем дни, сега се търгува на $11,84, дневният RSI на UNI остава неутрален на 49,22 пункта, което може да действа като подкрепа.

Екосистемата на Uniswap може потенциално да се възползва от повишено търсене, като наскоро обявеното начинание на BlackRock да създаде фонд за токенизация с начална инвестиция от $100 милиона. Това развитие, заедно със силните технически индикатори на UNI, доведе до присъединяването на токена към топ 20 на най-ценните криптовалути с пазарна капитализация от над $7 милиарда, според класацията на CoinMarketCap.

Near Protocol (NEAR) се изкачва в класацията на пазарната капитализация и поддържа силен седмичен RSI

Near Protocol (NEAR), конкурентен слой-1 блокчейн за Web3 и DeFi, също показа забележителна сила на фона на нестабилността на пазара. NEAR се изкачи в класацията на CoinMarketCap, като в момента държи 19-та позиция с пазарна капитализация от $7 милиарда. Криптовалутата може да се похвали с един от най-силните седмични RSI на пазара, с 68,91 индексни пункта, въпреки загубата от 19% през изминалата седмица и търгуване на $6,67 до момента на публикуване.

Биткойн доминира спада на пазара: бичи признаци въпреки корекцията?

Фокусът на Near Protocol върху мащабируемостта и приятелската среда за разработка го позиционира като силен съперник в пространството Web3 и DeFi, което потенциално допринася за неговата устойчивост по време на пазарни спадове.

Предпазливият оптимизъм и значението на фундаменталния анализ

Въпреки че силните технически индикатори и пазарното позициониране на Uniswap и Near Protocol предполагат потенциален сигнал за покупка, важно е да запомните, че криптовалутите са силно волатилни активи. Сигналите за покупка могат да се окажат невалидни, ако обстоятелствата се променят, въпреки силните индикатори. Като такива, инвеститорите трябва да останат предпазливи и да разбират основните принципи на проектите, в които инвестират.

Потенциалът Uniswap и Near Protocol да надминат пазара

Предвид техните силни технически индикатори и обещаващи основи, Uniswap и Near Protocol може да имат потенциала да надминат по-широкия пазар на криптовалути през следващите седмици. Позицията на Uniswap като водеща децентрализирана борса и нейният потенциал да се възползва от повишеното търсене в DeFi пространството може да стимулира представянето на токена. По същия начин, фокусът на Near Protocol върху мащабируемостта и благоприятната за разработчиците среда може да привлече повече проекти към неговата екосистема, потенциално подхранвайки растежа на токена.

Значението на диверсификацията и управлението на риска

Докато сигналите за покупка за Uniswap и Near Protocol са завладяващи, за инвеститорите е от решаващо значение да практикуват правилна диверсификация и стратегии за управление на риска. Разпределянето на част от портфолиото на тези токени, като същевременно се поддържа експозиция към други обещаващи проекти и класове активи, може да помогне за смекчаване на рисковете, свързани с нестабилността на пазара на криптовалута.

Освен това, определянето на ясни инвестиционни цели, определянето на стратегии за влизане и излизане и поддържането на дългосрочна перспектива може да помогне на инвеститорите да се ориентират по-ефективно във възходите и паденията на пазара.

Публикацията на Николай Кръстев: "Uniswap (UNI) и Near Protocol (NEAR) готови за пробив въпреки спада на пазара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!