Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Wasabi Wallet блокира потребителите в САЩ

Wasabi Wallet блокира...
Wasabi Wallet блокира потребителите в САЩ

Граждани на САЩ са блокирани от портфейла Wasabi на фона на регулаторните репресии срещу Биткойн портфейлите

В значително развитие в сферата на криптовалутите, zkSNACKs, доставчикът на известния Wasabi Wallet, наскоро обяви строга забрана за използването на неговите услуги от граждани и жители на САЩ. Това решение, обявено на 27 април, се появи на фона на засилен регулаторен контрол и действия по прилагане, насочени към Биткойн (BTC) портфейли в Съединените щати.

Преглед на съобщението

Wasabi Wallet, признат за един от водещите Биткойн портфейли, известен с акцента си върху решенията за поверителност, вече е забранен за лица, попадащи в обхвата на юрисдикцията на САЩ. zkSNACKs инициира мерки за блокиране на достъпа до своите уебсайтове, изтегляния и използване на Wasabi Wallet и свързани продукти и услуги, включително API и RPC интерфейси, за граждани и жители на САЩ.

Обхват на забраната

Забраната се простира отвъд географските граници, като обхваща всеки, който притежава паспорт на Съединените щати или има достъп до интернет чрез IP адрес в САЩ. zkSNACKs подчерта сериозността на решението, като подчерта стриктното прилагане на забраната за всички свои платформи и услуги.

Последици на фона на регулаторните репресии

Ripple блокира 800 милиона XRP на фона на скока на цените

Този ход от zkSNACKs следва поредица от скорошни събития, показващи нарастваща регулаторна атака срещу Биткойн портфейли, фокусирани върху поверителността в Съединените щати. Трябва да се отбележи, че на 24 април Федералното бюро за разследване (ФБР) конфискува уебсайта на Samourai Wallet, пряк конкурент на Wasabi Wallet, и задържа неговите разработчици. Впоследствие ФБР издаде предупреждение, насочено към „бизнеса за предаване на пари в криптовалута“, сигнализирайки засилен регулаторен контрол в сектора.

Отговор на индустрията

Неочакваните действия по правоприлагането и регулаторните предупреждения предизвикаха опасения в общността на криптовалутите относно класифицирането на доставчиците на Биткойн портфейли като „бизнеси за предаване на пари“. В отговор на преобладаващата регулаторна несигурност, ACINQ, доставчик на услуги на Lightning Network и разработчик на Phoenix Wallet, обяви напускането си от Съединените щати на 26 април. zkSNACKs бързо последва примера, прилагайки мерки за блокиране на гражданите и жителите на САЩ от достъп до неговите услуги.

Заключение

Неотдавнашните репресии от страна на правоприлагащите органи хвърлиха сянка на регулаторна неяснота върху Биткойн портфейла и доставчиците на услуги за поверителност, работещи в Съединените щати. Този климат на несигурност подтикна някои компании или да се преместят, или да ограничат достъпа до своите услуги за граждани и жители на САЩ. Такова развитие може потенциално да повлияе на дългосрочното търсене на Биткойни в Съединените щати, подчертавайки развиващия се регулаторен пазар, оформящ индустрията на криптовалутите.

Публикацията на Георги Минев: "Wasabi Wallet блокира потребителите в САЩ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Dogecoin е изправ...
Dogecoin е изправен пред мечи натиск

Dogecoin е изправен пред мечи натиск сред пазарната несигурност: Анализ на ценовите модели и нивата на подкрепа Dogecoin (DOGE), най-голямата...

SEC вероятно ще о...
SEC вероятно ще откаже Ethereum ETF

SEC вероятно ще откаже Ethereum ETFs: Последици и стратегии за емитентите Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е готова да отхвърли...

Анализ на Биткойн...
Анализ на Биткойн: Навигация в краткосрочната волатилност

Анализ на BTCUSDT: Оценка на краткосрочната волатилност на фона на дългосрочен оптимизъм В забързания свят на търговията с криптовалути,...

Solana: Задълбоче...
Solana: Задълбочен анализ на последните пазарни движения

Навигиране в динамиката на цените на Solana: Дълбоко потапяне в последните пазарни тенденции През последните дни пазарът на криптовалути се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!