Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

XRP се премества в седмичната светлина на прожекторите, изпреварвайки други крипто активи

Представянето на XRP измести BTC и ETH от централната сцена за момента.

Благоприятно решение на окръжния съд на САЩ доведе до второто най-голямо дневно движение на XRP в историята му.

Биткойн и етер остават в значителен възходящ тренд според индикаторите на CoinDesk Indices

Докато Биткойн и етер обикновено съставляват лъвския дял от разговорите на крипто пазарите, решение на Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк избута друг цифров актив на централно място тази седмица.

XRP токенът на Ripple Labs поскъпна рязко тази седмица, тъй като съдилищата решиха, че продажбата на XRP токени на борси и чрез алгоритми не представлява инвестиционни договори. Въздействието на решението беше значително, като XRP скочи със 73% след съобщението.

В исторически контекст подемът е второто най-голямо дневно увеличение в историята на актива, на второ място след 83% движение на 14 декември 2017 г.

Движението на XRP намалява съответното представяне на Биткойн и етер от -0,33% и 2,7% тази седмица, измествайки двата си по-големи съвременника на заден план за момента. Скокът повиши пазарната капитализация на XRP до 41 милиарда долара, измествайки го зад BNB на четвърто място сред най-големите крипто активи. Активът все още остава далеч от рекордния си връх от $3,38, но решението на практика се равнява на преоценяване на актива.

Не е изненадващо, че индексът на относителната сила (RSI) за XRP се премести до нива, традиционно считани за свръхкупуване, тъй като се изстреля до 88, преди леко да се оттегли до 80. Един актив обикновено се счита за свръхкупен, ако неговият RSI е над 70.

Отчитането на XRP 88 е 10-то най-високо в историята на актива. В 11-те случая, когато ежедневното отчитане на XRP се движи между 79 и 81, той е нараснал с 29,5% през следващите 30 дни.

Ще продължи ли RUNE да краде светлината на прожекторите от други алткойни?

Въпросът, на който инвеститорите трябва да отговорят, е дали очакват RSI на XRP да се понижи допълнително или ако решението бележи ново начало за XRP, водещо до устойчиво движение нагоре.

Цените на XRP се понижиха с умерена сума в търговията в петък, намалявайки с 15% в съответствие с намалението на цените на криптовалутите навсякъде. BTC и ETH паднаха съответно с 4,2% и 4,6%.

Силата на XRP, отразена в индексите на CoinDesk

CMI се повиши с цели 6,8% тази седмица, като 172 от 186 CMI актива завършиха седмицата на положителна територия. Докато XRP беше категоричен лидер, Stellar Lumens (XLM) беше номер две в CMI с ръст от 48,6%. Представянето на XLM често отразява това на XRP, тъй като и двата актива са силно свързани в исторически план.

Сред петте сектора на CMI, DeFi беше водещ, като се повиши с 11,4%. Водещите три имена на DeFi бяха LQTY (41,9%), COMP (28,8%) и SNX (28,7%).

По ирония на съдбата валутният сектор, към който принадлежат XRP и XLM, беше изостанал, като Биткойн (2,9%) и Биткойн кеш (-3,8%) влияят върху представянето на сектора.

Биткойн, етер в „Значителен възходящ тренд“

Въпреки че остават на заден план пред XRP и XLM тази седмица, притежателите на Биткойн и етер все още имат причина да бъдат доволни.

Индикаторите за тенденция на Coindesk Indices и за двата актива остават в територия на „значителен възходящ тренд“, като фазата на BTC вече навлиза в своя 23-ти пореден ден. Етерът се люлее между „възходящ тренд“ и „значителен възходящ тренд“. Слабостта на двата актива в края на петък обаче може да доведе до понижаване на текущия им сигнал.

$XRP

Публикацията на Сребрин Петров: "XRP се премества в седмичната светлина на прожекторите, изпреварвайки други крипто активи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!