Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Защо цената на Биткойн се покачи?

През последните дни Bitcoin отбеляза възходяща тенденция поради положителното развитие на пазара и новините за борсово търгувани фондове (ETF), идващи от Съединените щати. Един от факторите, допринасящи за този импулс нагоре, е пазарната стойност на Биткойн, надхвърляща 600 милиарда долара.

Освен това увеличението, наблюдавано миналата седмица, когато BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, подаде молба за спот Биткойн ETF, също оказа влияние. Днес Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) одобри приложението за Биткойн ETF въз основа на фючърсни договори, сключени от Volatility Shares, проправяйки пътя за Биткойн фючърсен ETF с ливъридж, който да се търгува на фондовата борса.

Одобрение на Bitcoin ETF и неговото значение:

Като се имат предвид предишните отхвърляния или оттегляния на приложения за ETF с ливъридж, одобрението на SEC е особено важно за спот приложения за Биткойн ETF, направени от големи компании като BlackRock. Това е така, защото 10-те най-добри ETF позволяват общата стойност на управляваните активи да надхвърли 1 трилион долара. Ако Биткойн ETF бъде одобрен, Биткойн може да завладее дял от този пазар за трилиони долари.

Очаква се това развитие да окаже значително влияние върху цената на Биткойн. Например, когато първият ETF за злато беше одобрен през 2013 г., имаше увеличение от над 300% в цената на златото. По същия начин се смята, че Биткойн ETF може да създаде подобни ефекти.

EDX Markets и новата борса за криптовалута:

ЗАЩО ЦЕНАТА НА БИТКОЙН МОЖЕ ДА СЕ ПОКАЧИ СЪС 190% ПРЕЗ 2023 Г

Положителните развития при Биткойн не се ограничават до новините за ETF. През последните дни беше пусната нова борса за криптовалута, наречена EDX Markets, подкрепена от базирани в САЩ финансови гиганти като Fidelity, Charles Schwab и Citadel.

Тази борса предлага на клиентите възможността да купуват и продават различни крипто токени като Bitcoin и Ethereum. Стартирането на EDX Markets може да помогне на Bitcoin да достигне до по-широка потребителска база, като по този начин повлияе положително на цената му.

В обобщение:

Увеличението на цената на Биткойн и положителните развития на пазара се подкрепят от фактори като новини за ETF и въвеждането на новата борса за криптовалута EDX Markets.

Това показва, че Биткойн е навлязъл в силна фаза на възстановяване. Инвеститорите и последователите на света на криптовалутите ще продължат да следят внимателно бъдещото представяне на Биткойн. $BTC

Публикацията на Сребрин Петров: "Защо цената на Биткойн се покачи?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Solana: Задълбоче...
Solana: Задълбочен анализ на последните пазарни движения

Навигиране в динамиката на цените на Solana: Дълбоко потапяне в последните пазарни тенденции През последните дни пазарът на криптовалути се...

Анализиране на ак...
Анализиране на активността на Биткойн във веригата

Проучване на връзката между активността на Биткойн във веригата и динамиката на цените Откакто достигна нов рекорд за всички времена в...

Анализиране на те...
Анализиране на текущото представяне на Ripple на фона на несигурността на пазара

Пазарните борби на Ripple: Анализиране на представянето на фона на регулаторна несигурност През последните 30 дни Ripple (XRP) беше изправен...

Може ли Биткойн д...
Може ли Биткойн да си върне $64 000 на фона на силен натиск за продажби?

Анализиране на стабилизацията на Биткойн: Перспективи за възстановяване на $64k на фона на натиска от продажби След седмица на волатилност...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!