Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

6 фактора, които съветниците трябва да имат предвид, преди да използват SMA за цифрови активи

Интересът към крипто продължава да остава силен сред финансовите съветници, като 73% в момента инвестират в цифрови активи, според скорошно проучване на Fidelity Digital Assets сред институционални инвеститори. Но когато предлагат цифрови активи като крипто и NFT на своите клиенти, съветниците са изправени пред важен въпрос: как ще управлявам тези активи?

Като цяло има два подхода: направете го сами (DIY) или използване на отделно управляван акаунт (SMA), където мениджър трета страна поема отговорността за тези активи. Има много неща, които трябва да имате предвид, когато избирате между двете. Ето кратко описание на рисковете и ползите, свързани с използването на SMA:

1. Експертиза и професионално управление

Едно потенциално предимство от използването на SMA е получаването на достъп до базата от знания и възможностите за изпълнение на специализиран мениджър на активи. От пазарните тенденции и технологичния напредък до идентифицирането на инвестиционни възможности, тези професионалисти разбират тънкостите на цифровите активи. Те също така притежават средствата да действат бързо спрямо пазарната информация. SMA също така предоставят на съветниците ценни спестявания на време, като им позволяват да се съсредоточат повече върху взаимоотношенията с клиентите и персонализираните съвети.

Съветниците, извършващи свои собствени изследователски, търговски и административни задачи за цифрови активи, може да се окажат предизвикателство да балансират тези работни потоци с основните си задължения.

2. Диверсификация и управление на риска

Волатилността на пазара е обичайна за нововъзникващи активи като крипто. За да компенсират свързаните колебания в цените и непредсказуемостта, мениджърите на активи възприемат диверсифицирани стратегии, като разпределят активите в различни валути и сектори, прилагайки различни инвестиционни подходи. Тази диверсификация може да помогне за ограничаване на риска и минимизиране на въздействието на пазарните колебания, като впоследствие подсили стабилността на портфейла.

Съветниците, които управляват независимо цифровите активи на своите клиенти, трябва да обмислят разработването на свои собствени модели за управление на риска и диверсифицирани стратегии за портфолио, задачи, които могат да бъдат трудни и отнемащи време.

3. Достъп до модерни инструменти и технологии

6 фактора, които съветниците трябва да имат предвид, преди да използват SMA за цифрови активи

Мениджърите на активи, управляващи SMA, обикновено използват авангардни инструменти, платформи за анализ и технологии за търговия, за да изпълняват ежедневните си работни функции по-ефективно и точно. Тези ресурси от своя страна предоставят на съветниците изчерпателни пазарни данни, усъвършенствани инструменти за управление на риска и възможности за ефективно изпълнение. Използването на такива инструменти води до по-добро вземане на решения, подобрено представяне на портфолиото и подобрено управление на риска. Макар и ефективни, те могат да бъдат скъпи и да изискват значително разпределение на ресурси за съветници, които да се включат и управляват тези системи сами.

4. Разходи

Един потенциален недостатък на използването на SMA е добавената цена. Със свиването на маржовете във все по-конкурентна среда, всякакви допълнителни такси могат значително да повлияят на крайния резултат и книгата на съветника. Стойността на мениджърите на активи предоставя по отношение на експертиза, управление на риска и спестяване на време, за да оправдае таксата. Работата с опитен мениджър на активи, който може да стимулира подобрената производителност на портфолиото, за да компенсира тези такси, е много ценна.

5. Контрол

Друг фактор, който трябва да имате предвид, когато работите с мениджър на активи, е типът контрол, който те ще изискват върху инвестиционните решения и стратегии. Съветниците трябва внимателно да избират мениджъри на активи, съобразени с клиентските цели и инвестиционни философии. И клиентите трябва да разберат, че представянето на тяхното портфолио не зависи от стратегиите на другите. Установяването на силни партньорства и комуникационни канали с мениджърите на активи е необходимо, за да се помогне за справяне с всякакви опасения.

6. Регулиране и съответствие

Пространството на цифровите активи е предмет на развиващи се регулаторни рамки и изисквания за съответствие. Използването на SMA добавя още едно ниво на сложност към навигирането в тези разпоредби, тъй като съветниците трябва да гарантират, че мениджърът на активи работи в законовите граници и отговаря на всички регулаторни задължения и задължения за съответствие. Да бъдете информирани и да извършвате задълбочена проверка на процедурите за съответствие на управителя на активи са от съществено значение за смекчаване на тези предизвикателства.

Накратко

Използването на SMA за управление на клиентски активи в пространството на цифровите активи представя както предимства, така и недостатъци за финансовите съветници. Потенциалните ползи включват опит, ефективност, диверсификация и достъп до усъвършенствани инструменти. Въпреки това, консултантите трябва също така да вземат предвид свързаните разходи, инвестиционния контрол и регулаторните предизвикателства, когато оценяват пригодността на SMA за техните клиенти спрямо подхода „Направи си сам“. В крайна сметка, едно добре информирано решение, основано на уникалните обстоятелства и изисквания на всеки съветник и техните клиенти, е от ключово значение за стартирането на успешно предлагане на цифрови активи.

Публикацията на Тодор Цонев: "6 фактора, които съветниците трябва да имат предвид, преди да използват SMA за цифрови активи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!