Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Агенцията на ЕС предупреждава срещу измамни крипто промоции в социалните медии

Социалните медийни платформи отдавна са благодатна почва за измамници, прокарващи схеми за криптовалута, но агенцията на ЕС BEUC и нейните организации-членки сега издадоха остро предупреждение към европейските власти относно измамното популяризиране на цифрови активи във водещи социални медийни мрежи.

Агенцията на ЕС натиска TikTok и Instagram

В изчерпателен доклад от 20 страници агенцията на ЕС категорично критикува цифровите активи като силно рискови и податливи на измами. Докладът хвърля светлина върху въздействието на дигиталните активи върху потребителите, като представя количествени данни за тяхното използване в различни нации и хвърля светлина върху операциите на крипто инфлуенсъри.

Instagram, Twitter, YouTube и TikTok са специално подчертани в доклада, като BEUC се позовава на комбинацията от социални медийни мрежи, инфлуенсъри и криптовалута като „токсичен коктейл“. Групата обвинява тези платформи, че имат небрежни политики, като ги определя като „съмнителни“ и посочва, че измамниците често се насочват към нищо неподозиращи тийнейджъри. Освен това докладът подчертава ролята на „влиятелните лица“, които дават примамливи обещания, които в крайна сметка се оказват твърде добри, за да са истина.

Знаменитости, насочени към генерирани от AI крипто измамни реклами в социалните медии

Агенцията на ЕС е колектив от 45 независими потребителски организации, обхващащи 31 държави. Основната му цел е да представлява тези институции в рамките на Европейския съюз (ЕС) и да защитава интересите на потребителите, като областите на фокус включват устойчивост, финансови услуги, здравеопазване и международни отношения.

Моник Гойенс, генерален директор на BEUC, подчерта в прессъобщение, че „промотирането на крипто включва измами и нечестни търговски практики“, като признава обширната налична документация по този въпрос. Гойенс освен това подчерта, че докато криптовалутата скоро ще бъде регулирана съгласно новото законодателство за пазарите на крипто активи (MiCA), тези разпоредби не обхващат компаниите за социални медии, които печелят от крипто реклама за сметка на потребителите.

Агенцията иска регулаторите да прилагат по-строги закони за защита на потребителите

Агенцията на ЕС твърди, че законите за потребителите на Европейския съюз са били нарушени и призовава Европейската мрежа от национални потребителски органи (CPC-Network) да предприеме действия и да наложи по-строги рекламни политики на тези платформи. По ирония на съдбата, въпреки изобличителния доклад, европейските власти вече активно се борят с крипто измамите. През 2022 г. те сами се обърнаха към социалните медии, стартирайки образователни кампании за повишаване на осведомеността на инвеститорите относно класа крипто активи.

Европейският съюз е пионер в крипто законодателството, илюстрирано от скорошното одобрение на законодателството за пазарите на крипто активи (MiCA). Тази регулаторна рамка има за цел да разруши манталитета на „дивия запад“, преобладаващ в пространството на цифровите активи, осигурявайки по-голяма стабилност и защита на инвеститорите. Тъй като въпросът за подвеждащата реклама на криптовалута в социалните медии привлича допълнително внимание, докладът на BEUC служи като призив за действие за по-строги разпоредби и повишена бдителност в борбата с измамите, като в крайна сметка предпазва потребителите от потенциална вреда.

Публикацията на Олег Димитров: "Агенцията на ЕС предупреждава срещу измамни крипто промоции в социалните медии" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!