Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Avalanche (AVAX): Анализ на прайс екшън и стратегически прозрения

Avalanche (AVAX):...
Avalanche (AVAX): Анализ на прайс екшън и стратегически прозрения

Анализиране на цената на Avalanche (AVAX) и показатели във веригата на фона на пазарна турбуленция

В нестабилния пазар на пазарите на криптовалута разбирането на движението на цените и данните във веригата е от решаващо значение за инвеститорите, които искат да вземат информирани решения. В този анализ ще разгледаме неотдавнашното ценово действие на Avalanche (AVAX) и неговата активност във веригата, за да разкрием основните тенденции и потенциални бъдещи движения.

AVAX се движи над критичната подкрепа на фона на корекцията на Биткойн

След забележителната корекция от 22% на Биткойн от най-високите стойности за всички времена, AVAX се оказва несигурно позициониран точно над критичното ниво на подкрепа от $30. Това предизвика опасения сред притежателите, тъй като страхът от по-нататъшно обезценяване на цените се очертава. Нивото от $30,74, тясно изравнено с линията на Фибоначи 0,618, служи като централна зона за подкрепа. Пробив под този праг може да катализира каскада от ликвидации, изостряйки натиска надолу върху цената на AVAX.

Нива на съпротива и подкрепа за наблюдение

Ключови нива на съпротива, включително $33,26 (200 EMA), $34,06 (100 EMA) и $39,78, предоставят решаващи маркери за потенциално обръщане на тенденцията. По-специално, 100 и 200 експоненциални пълзящи средни (EMA) в 4-часовия период действат като значителни съпротивления на тренд линията, особено при мечи пазарни условия.

Критичен анализ на показателите във веригата

Анализ на цената на Avalanche (AVAX): Потенциален пробив?

Изследването на показателите във веригата предлага ценна информация за настроенията на инвеститорите и динамиката на пазара. Средното време на задържане на AVAX е намаляло до нива, напомнящи за мечия пазар през четвъртото тримесечие на 2022 г., което показва повишена търговска активност и намалено доверие в дългосрочните притежания. Едновременно с това значителен брой малки притежатели на AVAX се оказват на рентабилност или на загуби, което потенциално засилва натиска за продажба.

Стратегически препоръки на фона на несигурността на пазара

Като се има предвид преобладаващото пазарно настроение, възприемането на предпазлива позиция е разумно. Тъй като цената на AVAX се колебае близо до критичните нива на подкрепа, преобладават мечи до неутрални перспективи. Въпреки това влиянието на Биткойн остава заместващ знак, като неговият импулс нагоре потенциално повишава цената на AVAX. Независимо от това, в случай на по-нататъшни спадове на Биткойн, AVAX може да стане свидетел на забележим средносрочен спад, вероятно нарушавайки критичното ниво на поддръжка от $30.

Ценови прогнози и управление на риска

В очакване на потенциални рискове от спад, търговците се съветват да проявят търпение и да изчакат потвърждение за устойчиво движение на цената под $30, преди да обмислят позиции за влизане. Оптималният диапазон за покупка се очаква да бъде между $25-$27, със стратегически стоп-загуба, определен на $24, за да се смекчат потенциалните загуби. Освен това, определянето на цели за продажба в диапазона от $40-$50 представлява възможност за капитализиране на бъдещи възходящи тенденции.

Заключение

В заключение, на фона на пазарната турбуленция и влиянието на Биткойн, ценовата траектория на AVAX остава несигурна. Чрез внимателно наблюдение на ключовите нива на подкрепа и съпротива, заедно с показателите във веригата, инвеститорите могат да се ориентират в текущата волатилност с по-голяма увереност. Бъдете внимателни, провеждайте задълбочен анализ и прилагайте стратегическо управление на риска, за да оптимизирате резултатите от търговията в този динамичен криптовалутен пазар.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Avalanche (AVAX): Анализ на прайс екшън и стратегически прозрения" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

SEC настоява за п...
SEC настоява за подаването на Ethereum ETF: Влиянието на BlackRock и пазарните последици

SEC призовава емитентите да ускорят подаването на документи за Ethereum ETF: BlackRock ли стои зад натиска? Общността на криптовалутите е...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!