Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Банките подкрепят ограничаване на крипто

Банките подкрепят...
Банките подкрепят ограничаване на крипто

Банките на Уолстрийт подкрепят американския сенатор за ограничаване на крипто: Доклад

Група кредитори на Уолстрийт, Институтът за банкова политика (BPI), хвърли подкрепата си зад американския сенатор Елизабет Уорън за нейното наскоро повторно въведено законодателство, известно като Закон за борба с изпирането на пари в цифрови активи.

През последните дни Конгресът на САЩ окупира заглавията с въвеждането на няколко законопроекта, насочени към регулиране на крипто индустрията в САЩ.

Елизабет Уорън и BPI най-накрая се споразумяха за нещо

Според доклад на Bloomberg от 28 юли BPI, която функционира като изследователска и застъпническа банкова група, подкрепя Уорън по този законопроект, който има за цел да наложи по-високо ниво на съответствие в крипто пространството на САЩ по отношение на борбата с прането на пари и правила за борба с тероризма.

Bloomberg също отбеляза съществуващото напрежение между BPI и Елизабет Уорън, като сенаторът от Масачузетс често критикува членовете на профсъюза.

Въпреки това изглежда, че и двете страни са съгласни относно необходимостта от строги разпоредби за предотвратяване на злоупотребата с криптовалута с по-голямата цел за защита на финансовата система на САЩ.

BPI каза в изявление:

Съществуващата рамка срещу изпирането на пари и Закона за банковата тайна трябва да отчита цифровите активи и ние очакваме с нетърпение да се включим в този процес, за да защитим финансовата система на нашата нация срещу незаконното финансиране във всичките му форми.

Решението за ограничаване на крипто транзакциите от банките в Австралия се дължи на големия проблем с измамите

Общият крипто пазар се оценява на $1,147 трилиона на дневната графика.

Какво включва Законът за борба с прането на пари в цифрови активи?

Законът за борба с изпирането на пари в цифрови активи беше въведен отново в петък като двупартиен законопроект, спонсориран от Уорън заедно с колегата му демократ Джо Манчин и републиканците Роджър Маршал и Линдзи Греъм.

В прессъобщение Уорън изрази, че криптовалутата се е превърнала в средство за плащане, използвано от различни групи престъпници, заявявайки, че това законодателство представлява „най-твърдото“ средство за справяне с тези злоупотреби и оборудване на регулаторите с инструменти за блокиране на достъпа на лоши участници към тези активи.

След приемането Законът за борба с изпирането на пари с цифрови активи ще задължи доставчиците на портфейли за цифрови активи, миньорите, валидаторите и другите потребители на мрежата, които валидират или разрешават крипто транзакции, да предприемат Закона за банковата тайна, който включва прилагане на правилата за познаване на вашия клиент.

В допълнение, наред с другото, този законопроект ще се стреми да контролира действията на нехоствани портфейли, като задължи банките и обслужващите пари бизнеси да водят запис на самоличността на своите клиенти и да докладват „определени транзакции с цифрови активи“, извършвани от тези портфейли.

Други новини: Конгресът на САЩ продължава да увеличава усилията си, тъй като се стреми да създаде функционална регулаторна рамка за крипто индустрията.

Само през последната седмица Комитетът за финансови услуги на Камарата на представителите на Камарата на представителите на САЩ одобри три важни части от крипто законодателството, а именно законопроекта Clarity for Payments Stablecoin, Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век и Закона за регулаторната сигурност на блокчейн.

Публикацията: "Банките подкрепят ограничаване на крипто" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!