Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Bankman - Fried е задържан от американските маршали, докато съдията отменя гаранцията: Правните битки ескалират

В драматичен обрат на събитията бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид беше задържан под стража от маршалите на САЩ, след като федерален съдия реши да отмени неговата гаранция. Решението беше взето по време на основно изслушване, проведено в петък в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк. Това развитие следва поредица от правни сблъсъци около Bankman-Fried, който според съобщенията е бил задържан, тъй като молбата за забавяне на решението на съда в очакване на обжалването е била отхвърлена, според официални съдебни документи.

Физическото извеждане на Bankman-Fried от съдебната зала включваше отказ от връзките на обувките, сакото и вратовръзката му, преди да бъде окован с белезници и изведен. Inner City Press, виден източник на новини в платформата Twitter, съобщи за тези събития, като допълнително отбеляза, че правният екип на Bankman-Fried е изразил намерение да обжалва решението.

Последствията от това развитие са широкообхватни. Банкман-Фрид, който преди това беше под домашен арест с родителите си в Пало Алто, Калифорния, трябва да бъде преместен в затвор в Ню Йорк в очакване на наказателния процес срещу него, насрочен за 2 октомври. Важен детайл в този случай е облигацията от 250 милиарда долара, която Bankman-Fried притежава от декември, облигация, подписана съвместно от неговите родители и близки сътрудници, включително професорите от Станфордския университет Лари Крамър и Андреас Пепке.

Правните битки ескалират: Пътуването на До Куон за екстрадиция от САЩ до Южна Корея

Ситуацията се разви на фона на правни конфронтации. Наскоро прокурорите поискаха задържането на Банкман-Фрид, като се позоваха на предполагаемо нарушение, включително изтичане на личния дневник на бивш колега и бивша приятелка, Каролайн Елисън, на The New York Times. Това развитие идва, след като Елисън, свързан с дъщерната търговска компания на FTX Alameda Research, се призна за виновен по множество обвинения миналата година. Освен това взаимодействието на Bankman-Fried с потенциален свидетел чрез криптирано приложение за съобщения Signal предизвика безпокойство сред прокурорите, което доведе до корекции в неговия технологичен достъп.

Сложността на ситуацията се подчертава от контрастиращите гледни точки за действията на Bankman-Fried. В писмо, адресирано до съдия Луис Каплан на 3 август, прокурорите твърдят, че поведението на Банкман-Фрид надхвърля границите на конституционното му право да общува с пресата. Те твърдят, че действията му са имали за цел да дискредитира свидетел на процеса и да повлияе на съдебните заседатели. Bankman-Fried в момента е обвързан от временна заповед за запушване, ограничаваща способността му да комуникира с пресата в светлината на гореспоменатата статия в New York Times.

Сред правната турбуленция се появиха гласове на подкрепа и опозиция. Клетвените декларации, представени пред съда, включват свидетелства от New York Times и професора от Юридическия факултет на Харвард Лорънс Трайб. Последният, в защита на Bankman-Fried, твърди, че ангажираността му с медиите по случая попада в неговите законови права.

Залозите остават високи за Bankman-Fried, тъй като той е изправен пред потенциална присъда по множество обвинения, включително измама, което може да доведе до присъда от над 100 години затвор. Обвиненията се въртят около обвиненията, че той и други ръководители на FTX са злоупотребили с милиарди клиентски активи за свои лични, неуспешни инвестиции. Падането на FTX, която обяви фалит през предходната година, добавя още един слой сложност към тази разгръщаща се правна сага.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Bankman - Fried е задържан от американските маршали, докато съдията отменя гаранцията: Правните битки ескалират" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!