Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн е изправен пред съпротива под $44 200

Биткойн е изправен...
Биткойн е изправен пред съпротива под $44 200

Биткойн е изправен пред съпротива под $44 200 на фона на вземане на печалба и ключови пазарни индикатори

В месец, който започна с обещаващ импулс, Биткойн среща огромна съпротива, борейки се да надхвърли границата от $44 200 и да се доближи до желания праг от $50 000. Очевидната слабост в текущата траектория на Биткойн предизвика дискусии в крипто общността, като различни анализатори предоставят информация за факторите, влияещи върху динамиката на цените.

Динамика на печалбата и пазарни настроения

Checkmate, водещият анализатор във веригата за Glassnode, обърна внимание на наблюдаваната слабост, като я приписа на селективно привличане на печалба от инвеститорите. Въпреки признаването на тегленето на печалби, Checkmate изрази оптимизъм относно цялостната перспектива на Биткойн, заявявайки, че настоящите нива на теглене на печалби не са екстремни, особено в сравнение с периоди близо до местни и глобални пазарни пикове. Според Checkmate феноменът на теглене на печалби служи за преоценяване на монети от по-ниски към по-високи бази на разходите и сигнализира за притока на нов капитал, допринасяйки за цялостното здраве на пазара.

Множественият индикатор Puell поражда загриженост

Добавяйки сложност към анализа, прозренията на „joaowedson“, анализатор за ончейн платформата за анализ Cryptoquant, подчертаха значението на индикатора Puell Multiple. Този индикатор, измерващ съотношението на дневната стойност на Биткойн, емитиран в щатски долари, към 365-дневната плъзгаща се средна стойност на дневната стойност, в миналото е играл решаваща роля при прогнозирането на пазарни обрати.

Биткойн е изправен пред съпротива от $43 500

Анализаторът посочи, че Puell Multiple е достигнал нива, исторически свързани със значителни точки на съпротива през 2012, 2016 и 2019 г. Историческите модели предполагат, че тези случаи са последвани от значителни корекции в цените на Биткойн. Последователността на тези наблюдения във времето води до заключението, че Puell Multiple може да служи като ценен индикатор за инвеститорите, сигнализирайки за потенциални обрати на пазара, когато достигне специфични нива на съпротива.

Биткойн на кръстопът: бичи и мечи сценарии

Биткойн се оказва на кръстопът с два потенциални сценария, разгръщащи се в настоящия пейзаж. В възходящата перспектива има оптимизъм, че Биткойнът ще преодолее съпротивата от $44 200, водена от предстоящото решение на място за Биткойн ETF. При този сценарий пробивът може да тласне Биткойн към целта от $50 000. Съществува обаче предпазливо очакване за потенциално събитие „продаване на новините“ след значително развитие.

Обратно, спад под $40 000 крие риск от ликвидиране на дълги позиции с ливъридж, потенциално инициирайки корекция към $38 000. Факторите, подкрепящи този мечи сценарий, включват възприеманата необходимост от корекция след продължително рали, продажби в края на годината и намалена търговска активност по време на празничния сезон.

Към момента на писане Биткойнът се търгуваше на $42 411, което отразява спад от 1% през последните 24 часа. Крипто общността остава внимателна към ключовите индикатори и динамиката на пазара, в очакване на по-нататъшно развитие, което ще оформи траекторията на Биткойн през следващите дни.

Публикацията на Георги Шопов: "Биткойн е изправен пред съпротива под $44 200" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!