Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Блокчейн - Ръководство за начинаещи

Колкото повече изследвам общността , толкова повече осъзнавам колко нови хора се опитват да отворят своите път в тази екосистема. Освен винаги препоръчване на Binance Academy, ето Насоки за начинаещи на Blockchain и как работи, използвайки като основен пример.



Първият и по-важен. Процесът е подобен на книга, която съдържа цялата информация за транзакция. Запомнете тази проста линия.

Нека се потопим в Blockchain въз основа на това как работи с Bitcoin, този, за който дори и начинаещите са чували.

Блокчейн Биткойн е публичен запис, който съдържа всички транзакции, направени с тази криптовалута от нейното създаване. За да ги разберем по-добре, това е като дигитален регистър, в който се записват всички Биткойн транзакции, но вместо да има един единствен регистър, съхраняван от централен субект като банка, всички участващи хора имат своя собствена информация.

Всеки път, когато се извърши Биткойн () транзакция, като например изпращане или получаване на пари, тя се записва на блокчейна. Транзакцията се обединява с други транзакции в блок и след това се добавя към съществуващата блокова верига.



Всеки блок съдържа набор от транзакции и е криптографски свързан с предишния блок, като по този начин създава непрекъсната верига от блокове, оттук и името „блокова верига“ или „верига от блокове“.

Блокчейн Биткойн е децентрализирана, което означава, че не се контролира от централен субект, като банка или правителство. Вместо това, той се поддържа и проверява от мрежа от пресечни точки, известни като възли, разпределени по целия свят. Тези възли работят заедно, за да валидират транзакциите и да гарантират, че само валидни транзакции се добавят към блокчейна.



Блокчейн Биткойн е много сигурен. Всеки блок е свързан с предишния блок чрез специална математическа формула. Това означава, че ако някой се опита да промени транзакция в предишен блок, ще трябва да промени всички блокове, които го следват, което е практически невъзможно поради броя на компютрите, които са свързани към Биткойн мрежата и които следят всичко.

Разбиране на блокчейн технологията: Ръководство за начинаещи

Освен това блокчейнът на Биткойн е прозрачен. Това означава, че всеки може да види всички транзакции, записани в блокчейна, но не може да види истинската самоличност на участващите хора. Виждат се само Биткойн адреси, което запазва поверителността на потребителите.



И така, нека преминем през потока:

1. Иницииране на транзакцията: Потребителят инициира Биткойн транзакция, като изпрати определен брой Биткойни на друг Биткойн адрес.

2. Излъчване на транзакцията: Транзакцията се излъчва през мрежата от Биткойн възли. Тези възли са компютри, свързани към мрежата, които поддържат копие на блокчейна.

3. Включване в блок: Биткойн миньорите събират различни транзакции и ги групират в блок. Тези блокове се добавят към съществуващата Биткойн блокчейн.

4. Проверка от възлите: Възлите на Биткойн мрежата проверяват валидността на транзакцията. Те проверяват дали подателят има достатъчно Биткойни, за да извърши транзакцията и дали цифровият подпис е правилен.

5. Потвърждения: След като блок бъде добавен към блокчейна, започва процес на потвърждение. Копачите трябва да решат сложен математически проблем, за да добавят нов блок към веригата. Това изисква значителни изчислителни усилия и е известно като „доказателство за работа“. След като проблемът бъде разрешен, към блокчейна се добавя нов блок, като по този начин се потвърждават транзакциите, включени в него.

6. Допълнителни потвърждения: За да се повиши сигурността на транзакцията, препоръчително е да изчакате няколко допълнителни потвърждения. Всяко допълнително потвърждение означава, че повече блокове са добавени към веригата след блока, съдържащ транзакцията, което прави обръщането още по-трудно.

7. Завършване на транзакцията: След като транзакцията бъде потвърдена и добавена към множество блокове в блокчейна, тя се счита за завършена и окончателна. Средствата са прехвърлени успешно от адреса на подателя към адреса на получателя.

И накрая, винаги помнете: Възползвайте се напълно от Binance Academy, за да научите всичко за тази екосистема и също така се уверете, че разбирате концепцията.

Публикацията: "Блокчейн - Ръководство за начинаещи" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!