Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Борба с крипто престъпността: нож с две остриета

Борба с крипто...
Борба с крипто престъпността: нож с две остриета

Откриване на Darknet Marketplace и Специалната група за престъпления с цифрова валута

В безпрецедентно съвместно усилие различни правоприлагащи органи в Съединените щати консолидираха ресурсите си, за да водят война срещу киберпрестъпността, свързана с тъмната мрежа и цифровите валути. На 20 юни раждането на Darknet Marketplace и Специалната група за престъпления в цифрова валута беше публично потвърдено, възвестявайки нова ера в борбата срещу престъпленията, свързани с криптовалута, като търговия с наркотици, пране на пари, кражба на самоличност и експлоатация на деца.

Разкриване на Междуведомствената работна група за борба с киберпрестъпността

Разследванията на вътрешната сигурност (HSI) Аризона, Службата на американските прокурори, Службата за вътрешни приходи за криминални разследвания, Администрацията за борба с наркотиците и Службата за пощенска инспекция са ключовите сътрудници в това ново начинание. Тези субекти завършиха съвместните си усилия миналата седмица, като подписаха меморандум за разбирателство, като по този начин официално отбелязаха създаването на работната група.

Съвместните усилия между тези агенции продължават от 2017 г., при което се наблюдава експоненциално нарастване на използването на криптовалута в престъпни дейности. Крайната цел на Darknet Marketplace and Digital Currency Crimes Task Force, както е посочено в скорошно съобщение, е „да разруши и разбие престъпни организации, които се възползват от възприеманата анонимност, предлагана от darknet, или използват цифрови валути за извършване на незаконни операции“.

Глобализацията на правоприлагането, свързано с крипто

Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство засилва борбата с крипто престъпността

Това ново начинание не е локализиран феномен. По целия свят правоприлагащите органи създават специализирани звена за справяне с престъпления, свързани с криптовалута. Миналата година Интерпол създаде специално звено за справяне с крипто престъпления. Междувременно в Канада различни полицейски управления събират своите местни специални групи.

Пазарът на Darknet и Специалната група за престъпления в цифрова валута не се ограничават само до САЩ и могат да се похвалят с глобален обхват. С 93 аванпоста на HSI, разположени в 56 страни по света, това ново звено е оборудвано за борба с киберпрестъпленията в международен план.

В тандем с тези разработки Федералното бюро за разследване стартира звено за експлоатация на виртуални активи през февруари. Това специализирано звено е предназначено да си сътрудничи тясно с Националния екип за прилагане на криптовалута на Министерството на правосъдието. Комисията за ценни книжа и борси също подсили своя Cyber отдел миналата година, почти удвоявайки неговия размер.

Борба с крипто престъпността: нож с две остриета

Има изобилие от незаконна дейност, която правоприлагащите органи трябва да разследват. Според доклад на Chainalysis от миналата година се смята, че над 4000 „крипто кита“ притежават средства, придобити незаконно.

Освен това, крипто фишинг атаките отбелязаха зашеметяващо увеличение от 40% през същата година. Въпреки това, сред този тревожен сценарий, има искрица надежда, че засилените усилия на правоприлагащите органи имат значение.

Публикацията: "Борба с крипто престъпността: нож с две остриета" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Анализ: Ще падне ...
Анализ: Ще падне ли цената на Dogecoin?

Анализиране на потенциалния спад на цената на Dogecoin: Препоръчва се повишено внимание сред пазарните условия Dogecoin (DOGE) отдавна е...

Биткойн пада рязк...
Биткойн пада рязко под ключовите нива на поддръжка

Биткойн мечките доминират, тъй като цената пада рязко под ключовите нива на подкрепа Биткойн (BTC) направи рязък завой към низходящата...

Анализ: Ще се пов...
Анализ: Ще се повиши ли Биткойн (BTC)?

Потенциалното покачване на Биткойн: анализиране на възможностите на фона на несигурността на пазара Биткойн (BTC) се представи по-слабо през...

Dogecoin (DOGE) в...
Dogecoin (DOGE) вижда „златен кръст“: Предстои ли възходящ импулс?

Анализ: Dogecoin (DOGE) готов за Златен кръст Dogecoin (DOGE), известен като най-голямата мем криптовалута в света, е на ръба на значителен...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!