Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Circle е готов да се съобрази с Tether

Circle е готов да се...
Circle е готов да се съобрази с Tether

Circle е готов да води стабилни монети в САЩ под законопроекта Lummis-Gillibrand: Регулаторно предимство пред Tether

В развиващия се пазар на регулациите за стейбълкойни в Съединените щати, Circle Internet Financial се очертава като лидер, потенциално надминавайки глобалния лидер за стейбълкойни Tether по отношение на лекотата на съответствие. Това твърдение идва от сенатор Синтия Лумис (R-Wyo.), един от архитектите зад последното законодателно предложение за стейбълкойни, което е в съответствие с регулаторната рамка, предложена от американските сенатори Синтия Лумис и Кирстен Гилибранд.

Предпочитание за стейбълкойн, регулиран от САЩ

Сенатор Lummis твърди, че потребителите в САЩ са склонни към емитенти на стейбълкойни, регулирани в Съединените щати. Тя подчертава доверието, което потребителите могат да имат в компаниите, контролирани от разпоредбите на САЩ, като цитира пример, при който тя самата би предпочела Circle пред Tether в такъв сценарий.

Предложеното законодателство

Законодателството, въведено от сенаторите Lummis и Gillibrand, представлява основна промяна в регулациите за стейбълкойни, като изисква регулаторен режим, подобен на традиционните банки за емитентите на стейбълкойни. Въпреки че законопроектът е описан като в процес на работа и подлежи на модификации, той означава тласък към цялостен надзор на операциите със стейбълкойни.

Последици за лидерите на Stablecoin

Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Съгласно предложените разпоредби лидерите на стейбълкойн като Circle може да се сблъскат със значителни, но навигационни регулаторни пречки, включително получаване на лицензи от федералните регулатори. Законопроектът обаче налага строги критерии, като изискване бизнесите, издаващи над $10 милиарда токени, да бъдат регулирани депозитарни институции на щатско или федерално ниво. Този критерий може да представлява предизвикателство за съществуващи субекти като Circle.

Реакция на индустрията и законодателна перспектива

Въпреки че Circle все още не е отговорил на запитвания относно законопроекта, сенатор Lummis подчертава важността на привличането на обратна връзка и остава отворен за корекции въз основа на информация от различни заинтересовани страни. Въпреки настоящия политически климат и законодателните пречки, няколко видни законодатели изразяват оптимизъм по отношение на законодателството за криптовалутите. Председателят на банковата комисия на Сената Шеррод Браун и лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър изразиха желание да се включат в дискусии около стабилните монети, макар и сред конкуриращи се приоритети и несигурност.

В очакване на развитие

Докато законодателният процес се развива, сенатор Lummis очаква по-нататъшно ангажиране с ключови заинтересовани страни за прецизиране на предложените разпоредби. Трябва да се отбележи, че дискусиите в Комитета по финансови услуги на Камарата на представителите имат значение за оформянето на траекторията на регулациите за стейбълкойни. Въпреки че подробностите за текущите преговори остават оскъдни, заинтересованите страни с нетърпение очакват актуализации от лидерите на комитетите Патрик Макхенри и Максин Уотърс.

Предложеното законодателство отразява продължаващите усилия за създаване на стабилна регулаторна рамка за стабилни монети, като се обръща внимание на опасенията, произтичащи от неотдавнашни предизвикателства, свързани с крипто. Докато законодателите се ориентират в тънкостите на регулациите за криптовалутите, заинтересованите страни остават готови да допринесат за развиващия се пазар на цифровите финанси.

Публикацията на Николай Кръстев: "Circle е готов да се съобрази с Tether" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Анализ: Ще падне ...
Анализ: Ще падне ли цената на Dogecoin?

Анализиране на потенциалния спад на цената на Dogecoin: Препоръчва се повишено внимание сред пазарните условия Dogecoin (DOGE) отдавна е...

Анализ: Ще се пов...
Анализ: Ще се повиши ли Биткойн (BTC)?

Потенциалното покачване на Биткойн: анализиране на възможностите на фона на несигурността на пазара Биткойн (BTC) се представи по-слабо през...

Dogecoin (DOGE) в...
Dogecoin (DOGE) вижда „златен кръст“: Предстои ли възходящ импулс?

Анализ: Dogecoin (DOGE) готов за Златен кръст Dogecoin (DOGE), известен като най-голямата мем криптовалута в света, е на ръба на значителен...

Анализ: Текущо съ...
Анализ: Текущо състояние на Bitcoin и Ethereum

Биткойн срещу Ethereum: Контраст на пазарното представяне и очаквания Glassnode, водеща аналитична компания, подчерта ключовите разлики между...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!