Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Consensys предизвиква SEC в предварителен иск за статуса на Ethereum

Consensys предизвиква...
Consensys предизвиква SEC в предварителен иск за статуса на Ethereum

Consensys оспорва SEC в превантивен иск относно регулаторния статус на Ethereum

Consensys, виден играч в екосистемата Ethereum, предприе съдебни действия срещу Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), като твърди, че агенцията се опитва да упражнява неправомерен контрол върху бъдещето на криптовалутата. В делото, заведено в четвъртък, се твърди, че SEC възнамерява да класифицира Ethereum като ценна книга и се стреми да го регулира по съответния начин.

Основата на жалбата на Consensys се крие в предполагаемите усилия на SEC да разшири своята юрисдикция, за да обхване Ethereum, въпреки предишни изявления, сочещи друго. По-специално, твърдение от 2018 г. на SEC показва, че Ethereum не трябва да се счита за ценна книга. Consensys обаче твърди, че последните действия на агенцията, включително издаването на Известие на Wells относно MetaMask, предполагат промяна в позицията.

Известието на Wells обикновено предшества регулаторните действия и служи като предупреждение към получателя. В отговор на това известие Consensys избра проактивно да оспори SEC чрез правни средства, търсейки потвърждение, че Ethereum не попада в обхвата на регулирането на ценните книжа.

Ценна книга ли е Ethereum (ETH)? Consensys отговаря на слуховете за разследване на SEC

Ethereum, блокчейнът, захранващ втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, отдавна се смята за децентрализирана платформа, използвана от разработчиците за изграждане на различни приложения. Consensys твърди, че всеки опит на SEC да прекласифицира Ethereum като ценна книга би противоречал на установения му статут на стока, както е признато от други регулаторни органи като Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

Делото подчертава значението на регулаторната яснота за насърчаване на иновациите и поддържане на благоприятна среда за блокчейн технологията. Съоснователят и главен изпълнителен директор на Consensys, Джо Любин, подчертава необходимостта от защита на интересите на разработчиците, участниците на пазара и институциите, участващи в екосистемата на Ethereum. Lubin твърди, че предполагаемото разширяване на юрисдикцията на SEC заплашва да подкопае регулаторната сигурност и да възпрепятства напредъка на Web3 технологиите.

Правните действия, предприети от Consensys, следват подобни развития в общността на Ethereum, включително запитвания от регулаторните органи и получаването на Wells Notices от други субекти като Uniswap. Тези събития подчертават нарастващия регулаторен контрол, пред който са изправени участниците в пространството на криптовалутите, и значението на изясняването на регулаторния статус на цифровите активи.

Докато Consensys оспорва SEC в съда, резултатът от тази съдебна битка вероятно ще има значителни последици за по-широката индустрия на криптовалутите, оформяйки регулаторния пазар и оказвайки влияние върху бъдещата траектория на Ethereum и други блокчейн проекти.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Consensys предизвиква SEC в предварителен иск за статуса на Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Оценка на текущот...
Оценка на текущото състояние на Ripple

Анализ на текущото състояние на Ripple: Преодоляване на съпротивата сред динамиката на пазара Ripple (XRP) наскоро отбеляза известни печалби,...

Цифровите активи ...
Цифровите активи с изходящи потоци: Етериум се противопоставя на тенденцията

Продуктите за инвестиране в цифрови активи преживяват четвърта поредна седмица на изходящи потоци В областта на цифровите активи...

Анализатор вижда ...
Анализатор вижда признаци на потенциално обръщане на цената на XRP спрямо Биткойн

Пазарен ветеран сигнализира за възможно обръщане на цената на XRP спрямо Биткойн Тъй като Биткойнът продължава възходящата си траектория от...

SEC подава послед...
SEC подава последен отговор в делото на Ripple, сигнализирайки за ключова фаза в съдебната битка

Окончателният отговор на SEC в делото за Ripple сигнализира за ключов момент в съдебната битка Продължаващата правна сага между Комисията по...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!