Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Скорошната волатилност на Ethereum предизвиква движение на Tether (USDT)

Скорошната волатилност...
Скорошната волатилност на Ethereum предизвиква движение на Tether...

Спад на цената на Ethereum: Напливът на Tether (USDT) върху Ethereum предизвиква възходящи спекулации въпреки нестабилния пазар

Ethereum (ETH) се озова сред бурни ценови колебания през последните дни. Въпреки това, неотдавнашната активност около Tether (USDT) потенциално може да облекчи някои опасения и да засили настроенията около ETH.

Движението на USDT сигнализира за промяна на динамиката

Скорошни данни от Lookonchain разкриват забележително развитие: значителен приток на USDT, на обща стойност $318 милиона, мигрира от съкровищницата на Tether към борси, работещи в мрежата на Ethereum само през последните 18 часа.

Това движение доведе до значително намаляване на резервите на Tether в екосистемата на Ethereum, оставяйки хазната им само с $124 милиона USDT към момента на докладване.

В очакване на потенциално търсене пазарните наблюдатели спекулират, че Tether е готов да започне сеченето на допълнителен 1 милиард USDT в блокчейна Ethereum.

История на въздействието на Tether

Tether има добре документирана история на инжектиране на значителни количества USDT в обращение, тенденция, която често съвпада с повишената активност в сферата на криптовалутите. Важно е обаче да се отбележи, че подобни действия не гарантират непременно скок в използването на Ethereum.

Докато Ethereum остава преобладаващата платформа за USDT транзакции, алтернативни блокчейни като Tron също служат като жизнеспособни алтернативи за подобни функционалности.

Крипто пазарът е свидетел на спад от 4%: Анализ на скорошната волатилност

Понастоящем потреблението на газ в мрежата на Ethereum показа стабилност през последните дни. Въпреки това се наблюдава забележим спад в сделките с незаменими токени (NFT) в мрежата през същия период.

Тази промяна показва диверсификация на дейностите в екосистемата на Ethereum. DeFi транзакциите, суаповете на стабилни монети и общите взаимодействия с токени вероятно допринасят за поддържане на нивата на потребление на газ.

Обратно, пазарът на NFT може да преживява фаза на корекция или отслабващ обществен интерес, което оказва влияние върху неговия обем на търговия.

Оценяване на настроението на притежателя

Въпреки продължителната активност на Ethereum, ценовата траектория на ETH не успява да отрази възходящия импулс. По време на докладването ETH беше оценен на $3000,70, регистрирайки спад от 2,74% през последните 24 часа.

Ако низходящата тенденция се запази, има надвиснала възможност ETH да пробие нивото на подкрепа от $3000, което потенциално да предизвика паника на пазарите.

В светлината на изразения спад на цените на ETH през последните дни, съотношението MVRV (пазарна стойност към реализирана стойност) за ETH претърпя значителен спад. Този показател показва, че значителна част от притежателите на ETH в момента може да се окажат в нерентабилна позиция.

Въпреки това, на фона на спада на цените, обемът на търговия с ETH нарасна с 11,79%, предлагайки контрастираща перспектива за пазарната активност през този период.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Скорошната волатилност на Ethereum предизвиква движение на Tether (USDT)" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!