Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Децентрализираните виртуални светове могат да съдържат трилиони активи, казва Paradigm

Бърз преглед

  • Децентрализираните виртуални светове могат да съдържат трилиони активи и да предложат милиони работни места, според крипто-фокусираната инвестиционна фирма Paradigm.

  • Въпреки продължаващите технически и дизайнерски предизвикателства, композируемото модифициране и отворените икономики без разрешения биха могли да отворят пазара на онлайн игрите, се казва в него.

Децентрализираните виртуални светове могат да съдържат трилиони активи и да предложат милиони работни места, според скорошна публикация от крипто-фокусираната инвестиционна фирма Paradigm. Но истинският въпрос остава: защо игрите изобщо се нуждаят от блокчейни?

Игрите, които пленяват играчите за продължителни периоди, им дават възможност да създават ново съдържание, каза Paradigm, предимно чрез модове и отворени икономики. Модификациите позволяват на разработчиците на трети страни да разширят визията на оригиналната игра, което води до емблематични игри като Defense of the Ancients и PUBG. От друга страна, отворените икономики, като тази в EVE, позволяват на играчите да създават сложни социални и икономически системи.

Има обаче ограничения. В Minecraft, например, играчите не могат да въвеждат нови модификации на съществуващи сървъри, без да започнат наново, и тази фрагментация възпрепятства потенциала на играта за растеж. Има също така ограничени примитиви в играта и регулаторни ограничения за отворени икономики, спиращи играчите да намалят активите в играта или да ги обменят срещу фиат.

Случаят за онлайн игри

Напълно onchain игрите, където състоянието и логиката се намират на отворени платформи за интелигентни договори, представят два убедителни аргумента защо игрите трябва да бъдат поставени на blockchain, каза Paradigm.

HashKey ще пусне приложение за търговия на дребно с виртуални активи, ограничавайки инвестициите във виртуални активи до не повече от 30% от общите активи

Първо, композируемо модифициране — позволяващо на играчите да интегрират модове, без да фрагментират състоянието на играта или да търсят разрешение. Второ, отворени икономики без разрешения — позволяващи на играчите да създават икономика на играта, използвайки интелигентни договори, заобикаляйки необходимостта от неофициални споразумения или разчитайки на примитиви в играта.

Признатите от Paradigm онлайн игри продължават да се сблъскват с препятствия около техническите ограничения, ограничаващи дизайна на играта – с текущата инфраструктура, като виртуалната машина на Ethereum, която не е оптимизирана за разработване на сложни игри, а онлайн игрите също трябва да се борят с пазарите на реални пари, водещите стимули и икономически експлоатации.

Въпреки това Paradigm твърди, че скалируемостта на сборния пакет и намаляването на разходите, заедно с развитието на специфичната за играта блокчейн инфраструктура, ще помогнат за решаването на тези проблеми.

Въпреки че изцяло onchain игрите, използвайки възможност за композиране без разрешения, имат потенциала да процъфтяват с отворени икономически стимули и да съществуват за неопределено време върху защитени блокчейни, като се имат предвид предизвикателствата, пред които са изправени, хибриден подход, включващ инфраструктура на игри извън веригата, NFT активи и оперативна съвместимост на DeFi, може да бъде по-жизнеспособен, каза Paradigm .

Независимо от поетия път, композируемото модифициране и отворените икономики без разрешения в onchain игрите могат да вдъхновят иновациите в традиционния дизайн на игрите, като повлияят на големите студиа да се адаптират и развиват, добавя Paradigm.

Публикацията на Наталия Иванова: "Децентрализираните виртуални светове могат да съдържат трилиони активи, казва Paradigm" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!