Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Dogecoin е изправен пред претоварване на мрежата

Dogecoin е изправен...
Dogecoin е изправен пред претоварване на мрежата

Dogecoin е изправен пред претоварване на мрежата: Разработчиците търсят решения на фона на скока на транзакциите

Dogecoin, любимата криптовалута, вдъхновена от мемове, се намира в несигурна ситуация, тъй като разработчиците се борят с проблеми с претоварването на мрежата. Тимъти Стебинг, разработчик на Dogecoin и член на фондацията Dogecoin, наскоро алармира в Twitter, подчертавайки спешната нужда от решения за защита на целостта на мрежата.

Проблемът:

Според Stebbing, няколко борси за криптовалута са съобщили, че транзакциите на Dogecoin изпитват забавяне и липса на реакция, което сигнализира за обезпокоително развитие за оригиналната мем монета. Въпреки че конкретни борси не бяха посочени, проблемът с претоварването на мрежата накара Dogecoin Foundation и основните разработчици да се съберат и да обмислят потенциални решения.

Stebbing призна сериозността на ситуацията, като отбеляза, че напливът от надписи в мрежата Dogecoin причинява задръствания. Докато разработчиците и членовете на борда проучват различни стратегии за справяне с проблема, вариращи от конвенционални до радикални подходи, участието на общността се счита за изключително важно предвид децентрализирания характер на Dogecoin.

Предложени решения:

Stebbing предположи, че преместването на данни извън веригата на ниво протокол може да облекчи претоварването на мрежата, позволявайки на мрежата Dogecoin слой-1 да се фокусира върху валидирането, а не върху съхранението. Тази стратегическа промяна има за цел да оптимизира ефективността на мрежата и да осигури по-плавна обработка на транзакциите.

Анализ на скока на транзакция:

Какво е претоварване на мрежата?

Ръстът на транзакциите с Dogecoin, достигайки 1,9 милиона за период от 24 часа, изостри опасенията за претоварване на мрежата. Въпреки това е изключително важно да се отбележи, че тези транзакции включват предимно надписи, а не прехвърляне и проверка на средства. Това разграничение подчертава необходимостта от преоценка на стойността и полезността на такива надписи в екосистемата на Dogecoin.

Гледни точки на общността:

В общността на Dogecoin мненията се различават по отношение на естеството на тези надписи. Някои ги оприличават на незаменими токени (NFT), приписвайки стойност на тяхната уникалност, докато други ги разглеждат като раздуващ се софтуер или спам, без практическа полза. Различието в перспективите подчертава сложността на справянето с претоварването на мрежата, като същевременно се запазва същността на етиката на Dogecoin, управлявана от общността.

Скорошни развития:

В значителна транзакция значителна сума от 100 милиона Dogecoin беше прехвърлена към популярната платформа за търговия Robinhood. Този трансфер, оценен на $7,836,678, съвпада с колебанията в цената на Dogecoin, която претърпя лек спад, преди да се опита да се възстанови.

Заключение:

Докато Dogecoin преминава през предизвикателствата на претоварването на мрежата и развиващата се динамика на пазара, сътрудничеството между разработчиците и общността остава от първостепенно значение. Намирането на устойчиви решения за оптимизиране на ефективността на мрежата, като същевременно се запази духът на етоса на Dogecoin, управляван от общността, е от съществено значение за неговия дългосрочен успех и устойчивост в непрекъснато променящия се пейзаж на криптовалутата.


Свързани новини

Още новини с автор : Георги Шопов

Топ крипто новини

Отключване на път...
Отключване на пътя на Shiba Inu до $0,01: Изгаряне на токени, растеж на екосистемата и катализатори на Бул Рън

Отключване на пътя към $0,01: Три ключови фактора за успеха на Shiba Inu Ентусиастите на Shiba Inu (SHIB) отдавна очакваха момента, в който...

Dogecoin (DOGE) с...
Dogecoin (DOGE) се покачва на фона на активността на китовете: Анализ на скока и въздействието върху пазара

Dogecoin (DOGE) нараства върху активността на китовете: Поглед отблизо През изминалата седмица Dogecoin (DOGE) претърпя значително...

Прогноза за битко...
Прогноза за биткойн: Потенциално възстановяване преди халвинга

Въртележката на биткойн: Очакване на волатилност и потенциално възстановяване преди халвинга, на фона на различни прогнози и развиваща се...

Известният инвест...
Известният инвеститор Робърт Кийосаки предвижда скок на биткойн до $100 000 до юни 2024 г.

Известният инвеститор Робърт Кийосаки прогнозира скок на биткойн до $100 000 до юни 2024 г.: Визионерска перспектива за растежа на криптовалутата...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове