Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Dogecoin скочи на фона на оттеглянето на Биткойн

Dogecoin скочи на фона...
Dogecoin скочи на фона на оттеглянето на Биткойн

Биткойнът се оттегля от най-високото си ниво за всички времена, доджкойнът остава устойчив на фона на пазарната волатилност

След като достигна нов рекорд за всички времена от $73,835.57, Биткойн (BTC) претърпя леко отдръпване, като в момента се търгува около границата от $65 000. Въпреки това възстановяване, Dogecoin (DOGE) успя да запази силата си, демонстрирайки своята устойчивост в лицето на пазарните колебания.

Алткойните нарастват в резултат на ралито на Биткойн

Неотдавнашният скок в цената на Биткойн след срещата на Федералния резерв имаше вълнообразен ефект върху пазара на алткойни. Много алтернативни криптовалути са преживели значителни печалби, яхвайки вълната на доверието на инвеститорите в цялостната пазарна тенденция. Този оптимизъм обаче е смекчен от предпазливия подход към краткосрочните рискове, тъй като инвеститорите остават бдителни за потенциална нестабилност.

Забележителният възход на Dogecoin: Фактори зад скока

Dogecoin, криптовалутата, вдъхновена от мемовете, се представи отлично през последните седмици. Към момента на писане DOGE се търгува на $0,15, което е значително увеличение от продължилата месеци консолидация около нивото от $0,08. Това поскъпване отново разпали надежда сред инвеститорите в Dogecoin, които с нетърпение очакваха пробив.

Един от основните катализатори зад скорошния скок на Dogecoin е съобщението от Coinbase, водеща базирана в САЩ борса за криптовалута, относно намерението й да пусне фючърсни договори за DOGE, заедно с Litecoin (LTC) и Bitcoin Cash (BCH). Това развитие предизвика значителен шум в крипто общността, тъй като означава нарастващо масово приемане на Dogecoin.

Писмо на Coinbase до CFTC: Проправяне на пътя за фючърси на DOGE

В писмо, адресирано до Кристофър Къркпатрик, секретар на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), от 7 март, Coinbase Derivatives очерта плановете си за въвеждане на фючърсни договори за Dogecoin. Писмото предостави подробна информация за предложения фючърсен договор, подчертавайки решаващ момент, който може да ускори процеса на листване.

Според писмото Coinbase има възможността да изброи фючърсния договор на DOGE съгласно Регламент 40.2(a) на CFTC, който позволява „самосертифициране“, без да се изисква официално одобрение от CFTC. Този рационализиран процес може потенциално да ускори пускането на Dogecoin фючърси на борсата.

1 април: Ключова дата за бъдещето на Dogecoin

Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни на фона на стабилност на Биткойн

Докато крипто общността с нетърпение очаква потенциалното пускане на фючърси на Dogecoin на 1 април, всички погледи са вперени в отговора на CFTC. Ако регулаторният орган не повдигне никакви възражения, DOGE може да бъде официално класифициран като стока, дистанцирайки се от контрола на Комисията за ценни книжа и борси (SEC).

Това развитие е особено важно, тъй като CFTC е известна с по-мекия си подход към регулирането на криптовалутите в сравнение с SEC. Положителен резултат може да даде тласък на цената на Dogecoin през следващите 9-10 дни, тъй като инвеститорите очакват ползите от тази регулаторна яснота.

Китовете се пробуждат: Отвореният интерес на Dogecoin надхвърля 1 милиард долара

В тандем с очакванията около потенциалното листване на Coinbase на фючърси на DOGE, криптовалутата стана свидетел на скок в отворения интерес. Общата стойност на отворените позиции във фючърсите на Dogecoin вече надхвърли границата от 1 милиард долара, което показва нарастващ апетит сред инвеститорите.

Освен това транзакциите с китове Dogecoin също са отбелязали значително увеличение. След тригодишно дъно на запасите от миньори и продължителен период на консолидация на цената около $0,08, китовете отново стават активни на пазара.

IntoTheBlock, водеща фирма за крипто анализи, коментира неотдавнашната активност на китовете, заявявайки: „Това не е само значително увеличение, но също така сочи най-големия брой транзакции на Dogecoin милионери от пика на DOGE през май 2021 г.!“

Тази повишена активност на китовете често е положително свързана с поскъпването, което предполага, че ако текущото възстановяване продължи, Dogecoin може потенциално да достигне нови върхове над нивото от $0,18 през следващите дни.

Публикацията на Николай Кръстев: "Dogecoin скочи на фона на оттеглянето на Биткойн" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!