Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

dYdX Crypto Exchange с предстоящо стартиране на v4 Mainnet

dYdX Crypto Exchange с...
dYdX Crypto Exchange с предстоящо стартиране на v4 Mainnet

dYdX Crypto Exchange разширява границите с предстоящото стартиране на v4 Mainnet

dYdX, водеща борса за криптовалута, обяви успешното си внедряване на своята публична тестова мрежа, отбелязвайки четвъртата фаза в етапите на развитие.

Това стартиране означава важна стъпка към разкриването на основната мрежа v4, новината за която предизвика интриги в крипто общността. С представянето си v4 се очаква да постави началото на нова ера на пълна децентрализация за борсата, като допълнително затвърди позицията на dYdX в пазара на децентрализираните финанси (DeFi).

Корените на dYdX: мрежите Ethereum и StarkEx

Използвайки здравите и сигурни основи на мрежите Ethereum и StarkEx, dYdX създаде крипто борса, която остава вярна на принципите на децентрализацията. За разлика от традиционните борси, dYdX не запазва средствата на потребителите, което я прави децентрализирана борса (DEX).

Въпреки това, наличието на централизирана книга за поръчки и съвпадаща машина, улесняваща лимитирани поръчки от маркет мейкъри, е отличителна черта на борсата dYdX. Този уникален подход се различава от DEX, като Uniswap, който използва алгоритми за ценообразуване във веригата, за да сдвоява купувачи и продавачи.

Надградено децентрализирано бъдеще с dYdX v4

Предстоящата v4 версия на dYdX обещава скок към абсолютна децентрализация чрез постепенно премахване на централизираната книга за поръчки и съвпадащия двигател. Тази разширена версия е предназначена да поддържа основните принципи на децентрализацията, като същевременно се отказва от разчитането на автоматизирани маркет мейкъри.

Предстоящо стартиране на Shibarium Mainnet: Валидаторите стартират на живо в Mainnet

Чрез използване на технологията на собствената си мрежа със специални валидатори, v4 ще улесни съхранението във веригата на книгата с поръчки. Този иновативен подход е очертан в документацията на протокола, осветявайки революционния потенциал на новия модел.

Внедряване на Testnet и обществено участие

Борсата покани потребителите да взаимодействат с тестовата версия на приложението, започвайки от 17:00 ч. UTC на 5 юли. На участниците се предоставят тестови средства, които им позволяват да извършват виртуални сделки, да наблюдават печалбите и загубите и да се запознаят с обновената обменни функции.

Въпреки това, функцията за свързване от една мрежа към друга все още е в процес на разработка и ще бъде стартирана постепенно през фазата на тестовата мрежа.

След успешното завършване на тестовата фаза, екипът на dYdX възнамерява да започне петия етап от своята пътна карта. Това включва интегрирането на стабилни монети в dYdX и включването на Cosmos Inter-Blockchain Communication, отваряйки приложението за широката база от потребители на Cosmos. Дългоочакваното стартиране на v4 се очаква да последва този последен етап.

Последни разработки на dYdX и бъдещи перспективи

През април борсата dYdX обяви, че ще ограничи операциите си в Канада поради регулаторни пречки. За да привлече нови потребители и да възпре активността на ботове, той предложи стимул от $25 на потребителите, които могат да демонстрират човешката си идентичност през септември 2022 г. Този ход обаче се сблъска с негативна реакция от страна на привържениците на поверителността и впоследствие беше прекратен.

С предстоящото стартиране на своята основна мрежа v4, dYdX поставя началото на трансформативна фаза в пазара на крипто обмена, подчертавайки ангажимента си за разширяване на границите на децентрализацията.

Публикацията на Николай Кръстев: "dYdX Crypto Exchange с предстоящо стартиране на v4 Mainnet" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!