Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ethereum е изправен пред мечи натиск

Ethereum е изправен...
Ethereum е изправен пред мечи натиск

Ethereum е изправен пред мечи натиск: спад със 7%, нарастват опасенията на фона на дългосрочен скок на притежателите

Ethereum, втората по големина криптовалута, в момента изпитва мечи натиск, с 3% спад през последните 24 часа и 7,28% спад през последната седмица. Търгувайки се на $2344, скорошният спад на Ethereum съвпада с крайъгълен камък, при който неговите дългосрочни притежатели надминават тези на Bitcoin. Въпреки че този скок на дългосрочните притежатели е забележим, той поражда опасения за намалена ликвидност и потенциални пречки пред краткосрочното ценово представяне.

Дългосрочен скок на притежателите и опасения за ликвидност

Въпреки спада на цената на Ethereum, увеличението на дългосрочните притежатели се разглежда като положителен индикатор по време на фазата на натрупване. Въпреки това възникват опасения относно намалената ликвидност, което може да попречи на незабавните движения на цените. Дългосрочната база на притежателите на Ethereum, която сега надвишава тази на Биткойн, добавя интересна динамика към текущите пазарни условия.

Анализ на блокчейн и забележителни транзакции

Последните анализи на блокчейн от PeckShieldAlert разкриват значителни транзакции на Ethereum, особено чрез адреса, свързан с Целзий. Приблизително 13 000 ETH (30,87 милиона долара) бяха прехвърлени към Coinbase и 2 200 ETH (5,12 милиона долара) към FalconX, което показва значителна пазарна активност през последните 24 часа. Celsius и FTX, ангажирани с масивни трансфери на крипто активи, предполагат значителни пазарни движения, като FTX инициира трансфери към Wintermute и Binance.

Анализ на мечи тренд

Ethereum е изправен пред мечи натиск

Дневната графика на ETH изобразява низходяща тенденция, като 9-дневната експоненциална плъзгаща се средна (EMA) е позиционирана над цената за търговия на $2429. Въпреки това дневният индекс на относителна сила (RSI) предполага състояние на почти свръхпродаденост, стоящо на 46. В посока надолу, неуспехът да се изчистят $2305 може да предизвика по-нататъшни спадове, с първоначална подкрепа на $2280 и по-значително ниво на $2209. Нарушаването на последното може да доведе до тест на поддръжката от $2199, което потенциално показва по-дълбока корекция.

Перспективи и потенциални предизвикателства

Докато Ethereum се справя с мечи натиск, пазарните участници следят отблизо ключовите нива на подкрепа и общата тенденция. Нарастването на дългосрочните притежатели, макар и да показва доверие в актива, въвежда опасения за ликвидността, които могат да повлияят на краткосрочната ценова динамика. Забележителни транзакции на Celsius и FTX допълнително усложняват текущия пазарен разказ, което предполага потенциални мечи движения.

Ethereum е изправен пред мечи натиск, с неотдавнашен спад от 7%, което поражда опасения на фона на нарастването на дългосрочните притежатели. Въпреки че увеличението на дългосрочните притежатели се разглежда положително, свързаните с това опасения относно ликвидността и потенциалните пречки пред краткосрочното ценово представяне добавят сложност към динамиката на пазара. Блокчейн анализите и забележителните транзакции допринасят за разказа, подчертавайки необходимостта от внимателно наблюдение, докато Ethereum се справя с потенциални предизвикателства през следващите дни.

Публикацията на Георги Шопов: "Ethereum е изправен пред мечи натиск" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!