Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Финансови институции са пионери в застрахованото крипто

Финансови институции...
Финансови институции са пионери в застрахованото крипто

Най-добрите германски финансови институции са пионери в напълно застрахованото крипто залагане

Крипто ръката на фондовата борса в Щутгарт предлага сигурно залагане със застраховка

Boerse Stuttgart Digital, фокусираното върху криптовалутите подразделение на фондовата борса в Щутгарт, разкри своята предстояща услуга за крипто залагане, която ще стартира през следващата година. Това, което отличава тази услуга, е нейният силен фокус върху сигурността, включващ цялостно застрахователно покритие за защита на заложените цифрови активи на потребителите.

Крипто залагането позволява на потребителите да печелят награди или лихви върху своите цифрови активи чрез активно участие в блокчейн мрежи. Включването на застраховка има за цел да отговори на опасенията, свързани с потенциални загуби в резултат на непредвидени събития като хакове или технически повреди.

Munich Re Group, световен лидер в презастраховането, си сътрудничи с Boerse Stuttgart Digital, за да разработи специализиран застрахователен продукт, насочен към смекчаване на намаляващите рискове в блокчейн мрежите.

Повишаване на доверието в крипто и блокчейн екосистемите

И двете компании обявиха, че този застрахователен продукт възнамерява да повиши доверието сред валидаторите, заинтересованите страни и инвеститорите, като предлага защита срещу финансови загуби поради блокчейн санкции. Очаква се тази инициатива да допринесе за цялостната сигурност и приемането на блокчейн технологията.

Канада разкрива правила, управляващи крипто активи във финансови институции

Boerse Stuttgart спомена, че Munich Re е извършил задълбочено проучване, преди да вземе решение за най-доброто решение за залагане. В стремежа си да осигури сигурна среда за инвеститорите, Boerse Stuttgart Digital Custody, управлявана от blocknox GmbH, ще разшири настоящите си попечителски услуги, за да включи новата опция за залагане.

Това развитие подчертава сближаването на традиционните финансови институции и индустрията на цифровите активи, което означава нарастващата зрялост на сектора на криптовалутите.

Укрепване на сътрудничеството за сигурни решения за залагане

Д-р Оливър Винс, управляващ директор на Boerse Stuttgart Digital, изрази ентусиазъм относно задълбоченото партньорство с Munich Re. Той заяви, че това поставя основата за предоставяне на изключително сигурно и застраховано решение за залагане на институционални инвеститори в цяла Европа. Винс добави, че институционалните инвеститори са все по-любопитни към индустрията на залагане и са нетърпеливи да участват, ако се чувстват сигурни в това.

По-рано тази година Boerse Stuttgart консолидира всичките си операции с криптовалута в подразделението Boerse Stuttgart Digital. Подразделението получи финансиране от Axel Springer и SBI Digital Asset Holdings от Сингапур, като и двете преди това са инвестирали в начинанието.

Последните развития във финансовия сектор също включват партньорството на HSBC с фирмата за попечителство на крипто Fireblocks и сътрудничеството между Taurus и Deutsche Bank, най-големият кредитор в Германия, за попечителство на цифрови активи и токенизация. Гигантът за управление на активи Franklin Templeton също се включи в състезанието за създаване на първия Биткойн ETF в Съединените щати.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Финансови институции са пионери в застрахованото крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!