Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

FSB публикува препоръки за глобална регулаторна рамка

Съветът за финансова стабилност (FSB) публикува своята финализирана глобална регулаторна рамка за крипто активи.

В понеделник Съветът за финансова стабилност (FSB) публикува своите препоръки за глобална регулаторна рамка за крипто-активи, за да „насърчи всеобхватността и международната последователност на регулаторните и надзорните подходи“.

FSB основава рамката на принципа „Една и съща дейност, същия риск, една и съща регулация“

FSB е международна организация, която наблюдава световната финансова система. Организацията публикува насоки за глобален подход към дейностите, свързани с крипто.

Бордът беше натоварен от Групата на 20-те нации (G20) да координира предоставянето на ефективна регулаторна, надзорна и надзорна рамка за крипто-активи в светлината на последните събития, които се случиха в индустрията на цифровите активи.

Г-20 по-рано каза в документ, обобщаващ резултатите от срещите, проведени с финансовите министри и управителите на централните банки, че FSB, МВФ (Международен валутен фонд) и BIS (Банка за международни разплащания) трябва да предоставят документи и препоръки, установяващи стандарти за глобална крипто регулаторна рамка.

Документът на FSB се състои от два набора препоръки: препоръки на високо ниво за регулиране на крипто като цяло и „преработени препоръки на високо ниво“ за „глобален стейбълкойн“.

FSB зачита поверителността

Съгласно препоръките на FSB, крипто платформите трябва да отделят цифровите активи на клиентите от собствените си средства и трябва ясно да разделят функциите си, за да избегнат конфликти на интереси. Регулаторите са отговорни за осигуряването на тясно трансгранично сътрудничество и надзор.

Въпреки по-строгите мерки за надзор, FSB спазва принципа на поверителност. Международната организация изисква от местните регулатори да гарантират, че няма дейност, която „може да осуети идентифицирането на отговорното лице или свързани лица“. регулаторът посочва протоколите DeFi в своята препоръка за поверителност и заявява:

Органите трябва да имат достъп до данните, ако е необходимо и подходящо, за да изпълнят своите регулаторни, надзорни и надзорни мандати.

FSB най-накрая публикува глобална регулаторна рамка за крипто дейности

FSB изисква емитентите на стейбълкойни да имат поне един „управителен орган“

В своите насоки FSB се обърна към глобалните споразумения за стейбълкойни (GSC) в юрисдикциите, за да се справи с техните потенциални рискове на вътрешно и международно ниво, като същевременно подкрепя отговорните иновации и предоставя адекватна гъвкавост на юрисдикциите за прилагане на вътрешни подходи.

Бордът упълномощава всеки емитент на стейбълкойни да има едно или повече идентифицируеми и отговорни физически или юридически лица, които той нарича „орган за управление“. Освен това се изисква от емитентите да поддържат минимални резервни активи в съотношение 1:1, освен ако емитентът „не е обект на адекватни пруденциални изисквания“, еквивалентни на стандартите на търговските банки.

FSB също така въведе потенциално задължение за емитентите на „глобални стейбълкойни“ да получат разрешение за работа във всяка юрисдикция. Указанията гласят:

Властите не трябва да разрешават действието на споразумение на GSC в тяхната юрисдикция, освен ако споразумението на GSC отговаря на всички регулаторни, надзорни и надзорни изисквания на тяхната юрисдикция, включително положително одобрение.

Изпълнение на препоръките, които ще бъдат прегледани до края на 2025 г

Насоките, публикувани от FSB, съставляват първата част от глобална крипто рамка, като предстоят допълнителни насоки от МВФ и BIS.

FSB и МВФ съвместно ще представят „обобщаващ документ, интегриращ макроикономическите и регулаторни перспективи на крипто активите“ през септември 2023 г.

МВФ също ще докладва независимо за „потенциалните макрофинансови последици от широкото приемане“ на CBDC. В същото време BIS ще предостави доклад за аналитични и концептуални въпроси и възможни стратегии за намаляване на риска, свързани с крипто активите.

FSB заяви, че ще прегледа състоянието на изпълнение на препоръките си в световен мащаб до края на 2025 г.

Отказ от отговорност: Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията на Тодор Цонев: "FSB публикува препоръки за глобална регулаторна рамка" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!