Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Gemini отговаря на делото на SEC, призовавайки за отхвърляне на обвиненията

Борсата за криптовалута Gemini подаде писмен отговор в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк, като иска да отхвърли дело, заведено срещу нея от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). В делото се твърди, че услугата на Gemini, известна като Gemini Earn, е нарушила разпоредбите за ценни книжа, като е предлагала нерегистрирани ценни книжа.

Силната защита на Близнаци

Юридическият екип на Gemini, представляван от JFB LEGAL, PLLC и SHEARMAN & STERLING LLP, организира солидна защита, като твърди, че жалбата на SEC не е правдоподобна и се основава на заключителни твърдения. Отговорът, подаден на 18 август 2023 г., оспорва неспособността на SEC да отговори на основни въпроси като кога предполагаемата ценна книга е била продадена, кои са били купувачът и продавачът и каква цена е била предложена или начислена.

В документа също така се подчертава, че съдът трябва да се придържа към основни правни принципи и ясния смисъл на Закона за ценните книжа. Той твърди, че неспособността на SEC да идентифицира спорните ценни книжа подчертава слабостта на нейната позиция и призовава за отхвърляне на жалбата с предубеждение.

Предистория и продължаващ спор

Gemini подаде жалба за отхвърляне на делото на SEC относно проекта Gemini Earn

Съдебната битка се съсредоточава около Gemini Earn, услуга, позволяваща на клиентите да заемат крипто активи като Биткойни на Genesis. SEC твърди, че тази услуга е нарушила разпоредбите за ценни книжа, твърдение, което Gemini последователно оспорва.

На 27 май Gemini твърди, че транзакциите в рамките на програмата Gemini Earn са заеми, като иска от SEC да отхвърли жалбата. Освен това борсата твърди, че SEC трябва първо да идентифицира нерегистрираната ценна книга и след това да определи продажбата или предложението за продажба на тази ценна книга, тежест, която твърди, че SEC не е изпълнила.

Случаят придоби публичен обрат, когато Джак Боъм, съдружник-основател на JFB Legal, направи изявление в X (бивш Twitter), което предполага, че SEC променя аргумента си с напредването на делото. Изявлението на Baugham подчертава противоречивия характер на аргумента на SEC и описва позицията на регулатора като „залитане“.

Правната битка между Gemini и SEC привлече вниманието към сложния пазар на регулирането на криптовалутите. Докато случаят се развива, той повдига критични въпроси относно дефиницията и класификацията на ценните книжа в рамките на крипто пространството.

Публичните изявления и силните правни аргументи от двете страни продължават да подхранват дебат извън съдебната зала, отразявайки по-широката несигурност и предизвикателства в крипто индустрията.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Gemini отговаря на делото на SEC, призовавайки за отхвърляне на обвиненията" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!