Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Хедж фондовете преместват фокуса си върху американските акции, зарязват европейските

Подхранвани от положителните икономически цифри и обещаващите инвестиционни възможности, хедж фондовете забележимо отклоняват вниманието си от европейските акции, обръщайки се вместо това към привлекателните американски и японски фондови пазари.

Доклади от големи банкови играчи, включително JP Morgan, Morgan Stanley и Goldman Sachs, подчертаха тази тенденция, което предполага потенциална промяна в инвестиционните стратегии и приоритети.

Капитализиране на стабилен икономически растеж

Значителен катализатор за този преход е публикуването на благоприятни икономически данни за САЩ, включително вдъхновяващ доклад за работните места и успешното избягване на кризата с тавана на дълга.

Тези развития съживиха индекса S&P 500, като го изстреляха до най-високия му връх от миналото лято. Тази възходяща перспектива превърна американските акции в привлекателно предложение за хедж фондовете, търсещи стабилна възвръщаемост.

Наред с оживяващите икономически показатели в САЩ, хедж фондовете са запленени от инвестиционните възможности в Япония. Постоянната сдържана парична позиция на Японската централна банка стимулира Nikkei до най-високата му точка от 33 години, отбелязвайки най-голямото му дневно увеличение от средата на януари.

Вследствие на това Commodity Trading Advisors (CTA), подгрупа от хедж фондове, които използват алгоритми за използване на пазарните тенденции, насочват фокуса си далеч от европейските и хонконгските акции и прегръщат тези в САЩ и Япония.

Ключови инвестиционни сектори

8/15 Анализ на пазара за криптиране на BTC: Американските технологични акции отново положиха усилия да накарат американските акции да се покачат, а доходността на американските облигации продължи да нараства, което кара финансовите институции да се тревож

Не само местоположението на акциите се променя, но и индустриите, представляващи интерес, също се развиват. Нетното закупуване на северноамерикански акции от хедж фондовете е нараснало до петмесечен връх, според Goldman Sachs.

Движещата сила на тази възходяща тенденция са инвестициите в три ключови сектора: информационни технологии, потребителски продукти и здравеопазване.

Въпреки това, не всички сектори в САЩ са имали такива положителни тенденции. Енергийните запаси в САЩ са потърпевши от увеличени нетни продажби, доближавайки се до нива, невиждани от 2018 г.

Привлекателността на финансовите фирми, доставчиците на здравни услуги, промишлеността и фокусираните върху потребителите сектори е накарала хедж фондовете да разширят своите портфейли със северноамерикански акции, разкриват бележките на Morgan Stanley.

Банковият гигант също намекна за динамична промяна в пазарните модели, което предполага, че в момента сме в ера на „по-горещи, но по-кратки“ цикли на печалби. Рецесия в печалбите тази година може да е на хоризонта, но все още не е включена в пазарните цени, според анализа на Morgan Stanley.

Въпреки че точната траектория на тези променящи се инвестиционни тенденции остава да бъде напълно очертана, стратегическото пренасочване на хедж фондовете към американски и японски акции подчертава динамиката на световните финансови пазари.

Той също така подчертава значението на стабилните икономически данни за оформянето на настроенията на инвеститорите и изграждането на портфолио.

Накратко, отклонението от европейските акции, подтикнато от силните икономически данни от САЩ и продължаващата смекчаваща парична политика от Централната банка на Япония, подчертава забележима промяна в инвестиционния пейзаж.

Докато хедж фондовете пренастройват своите стратегии, маневрите им хвърлят светлина върху развиващата се динамика на глобалните инвестиции и вечно примамливата привлекателност на акциите.

Публикацията на Георги Шопов: "Хедж фондовете преместват фокуса си върху американските акции, зарязват европейските" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!