Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто трейдърите преместват фокуса си към алткойни

Крипто трейдърите...
Крипто трейдърите преместват фокуса си към алткойни

Крипто търговците преместват фокуса си към алткойни, тъй като Биткойнът губи инерция след впечатляващото рали

Скок на алткойн сигнали за възможен край на крипто зимата: анализ на пазара

През последните седмици се наблюдава възраждане на пазарът на цифрови активи, воден от изкачването на Биткойн (BTC) до 16-месечен връх на фона на спекулации за потенциално одобрение на спот BTC борсово търгуван фонд (ETF) от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC). Подновеният интерес към BTC предизвика ефект на доминото, като няколко алткойни претърпяха значителни скокове на цените, което накара анализаторите да предположат, че крипто зимата може да е към своя край.

Биткойн, след като възстанови загубите от предходната година , надхвърли $35 000, подхранван от нарастващите спекулации около спот ETF на пазара в САЩ. Въпреки че възходящата инерция на Биткойн се забави, надвишавайки $36 000, няколко алткойни отбелязаха двуцифрени печалби.

Акценти на алткойн:

  1. XRP (Ripple): Водейки в скока на алткойн, XRP отбеляза ръст от 11% след обявяване на различни сделки, включително приемането му в Дубай и неговата платформа за цифрова валута на централната банка (CBDC), използвана от Bank of Georgia и пет други държави.
  2. Solana (SOL): Покачване с 9% през последните 24 часа, 17% през последната седмица и 87% от миналия месец Solana в момента се търгува на $48,86.
  3. Тонкойн (TON): TON отчете ръст от 3,53% през последните 24 часа, а 16% рали през последните седем дни и 23% ръст от миналия месец.
  4. Chainlink (LINK), Polygon (MATIC), Cardano (ADA): Тези алткойни се повишиха съответно с 15,85%, 25,21% и 20,86% през последните седем дни.
  5. Ethereum (ETH): Водещият алткойн, Ethereum, се търгува на $2063 със седмично увеличение от малко над 4%, освобождавайки се от статични цени, наблюдавани през предходните седмици.

Институционално преминаване към алткойни:

Спот Биткойн ETF потоците заемат централно място с изместването на фокуса на крипто пазара

Пазарен доклад на CoinShares показва, че институционалните инвеститори все повече се обръщат към алткойни, като по-широкият пазар отбелязва притоци от $261 милиона за шеста поредна седмица. Продуктите, базирани на Ethereum, привлякоха притоци от $17,5 милиона миналата седмица, с цел възстановяване на загуби от предходни седмици. Въпреки бавните продукти на едро за ETH, много мениджъри на пари вярват, че той притежава значителен потенциал за растеж поради своите характеристики на залагане и увеличаващия се обем децентрализирани приложения.

Solana се очерта като институционален фаворит, с последователни входящи потоци, допринесли за неговия водеща позиция в ралито на алткойн. Chainlink също отбеляза входящи потоци от $2 милиона, което общо представлява 17% от общите инвестиции в алткойн продукти.

Нарастването на интереса към алткойни, заедно с устойчивото господство на Биткойн, показва по-оптимистични настроения на пазара на криптовалути, потенциално сигнализиращи края на крипто зимата. Инвеститорите и институциите диверсифицират своите портфейли отвъд Биткойните, допринасяйки за цялостното възстановяване на пазара.

Публикацията на Тодор Цонев: "Крипто трейдърите преместват фокуса си към алткойни" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!