Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ипотекирайки близо 190 милиона щатски долара в CRV, основателят на Curve "осребрява" или "не желае да продава"?

Основателите на Curve депозираха общо 291 милиона CRV ($187 милиона) в Aave, което представлява 34,15% от циркулиращите доставки на CRV, и взеха назаем около $67,75 милиона в стабилни монети.

От: Франк, Foresight News

Данните във веригата показват, че поради неотдавнашния спад в цените на CRV, основателят на Curve Майкъл Егоров депозира 38 милиона CRV ($24,5 милиона) в Aave отново вчера, за да намали риска от ликвидиране на заема си.

Тази статия, Foresight News, ще ви отведе до кратко разбиране на това колко CRV основателят на Curve е ипотекирал в Aave, колко пари е взел назаем, къде ги е похарчил и какво въздействие може да има върху перспективите на пазара?

Колко пари взехте назаем от Aave?

Според данни на DeBank към момента на публикуването основателят на Curve Майкъл Егоров е депозирал общо над 1,8 щатски долара в активи на Aave V2, главно 277 милиона CRV (приблизително 178 милиона щатски долара).

И той е заел 64,23 милиона USDT от Aave V2, а текущият коефициент на здраве на този адрес в Aave V2 е 1,68.

Освен това той депозира повече от 14,1 милиона CRV (около 9,09 милиона щатски долара) на Aave V3 и даде назаем около 2,78 милиона USDT и 743 000 USDC.

В момента адресът има коефициент на здраве от 1,68 в Aave v2.

В обобщение, към момента основателите на Curve са депозирали 291 милиона CRV ($187 милиона) на Aave и са взели назаем около $67,75 милиона в стабилни монети.

Къде отидоха взетите назаем пари?

Според мониторинга на данните на Lookonchain основателят на Curve Майкъл Егоров исторически е заемал средства чрез ипотеки на Aave, главно разделени на три дестинации:

  • 37,7 милиона USDT, депозирани в Bitfinex;

  • 51 милиона USDC бяха прехвърлени към Wintermute Trading;

  • 1420 USDT бяха използвани за закупуване на ETH и USDC по време на отделянето на USDC;

Ипотекирайки близо 190 милиона щатски долара в CRV, основателят на Curve "осребрява" или "не желае да продава"?

Първо, той депозира общо 37,7 милиона USDT в Bitfinex, от които 31 милиона USDT бяха прехвърлени от 10 април до 14 април, по време на което цената на Биткойн се покачи от $28 000 до над $30 000. Ако досега, той все още е в състояние на загуба.

От юни до септември 2021 г. той също прехвърли 4,74 милиона USDT на адреса, започващ с „0xb10f“, главно за осигуряване на ликвидност за Curve, и депозира общо 4 милиона USDT на Kraken.

От 17 май тази година той е прехвърлил общо 51 милиона USDC на Wintermute Trading чрез адреса, започващ с "0x9660".

В допълнение, по време на периода на освобождаване от USDC през март тази година, той зае 6,8 милиона USDT и закупи 4014 ETH на цена от 1694 USD; и взе назаем 7,4 милиона USDT, за да закупи 7,8 милиона USDC на цена от 0,95 USD. е очевидно печеливша .

„Кеш аут“ или „Нежелание за продажба“?

Данните на CoinGecko показват, че текущата циркулираща доставка на CRV е 852 милиона броя, което означава, че 291 милиона CRV на Майкъл Егоров като обезпечение в Aave представляват 34,15% от циркулиращата доставка на CRV!

За Майкъл Егоров той държеше повече от една трета от тиража на CRV в ръцете си, но не продаваше директно за печалба, а обменяше средства чрез ипотеки в договора за заем, за да избегне директния натиск за продажба на вторичния пазар. Това е " разпродавам" избор.

Но от друга гледна точка, толкова голямо количество CRV е трудно да се продаде безпроблемно на вторичния пазар, а ипотечният заем на Aave предоставя опция за „изплащане“, която може да бъде реализирана с най-малко въздействие.

Това също доведе до настоящите 291 милиона CRV като обезпечение, като скрито бариерно езеро, което е голяма заплаха за екологията на Curve и протокола Aave.Трябва да знаете, че CRV битката за дълъг въздух през ноември миналата година завърши с това доведе до приблизително 1,6 милиона долара лоши дългове за Aave.

Следователно, ако пазарът спадне още повече и ликвидността продължи да е ограничена, след като цената на CRV падне до точката на ликвидация, това вероятно ще доведе до поредица от блъсканици.

Дори не е изключено някой точно да направи засада на тази голяма точка на ликвидация (въпреки че след CRV дългосрочната война, Aave забрани на потребителите да заемат CRV, което намали риска от CRV да бъде късо до известна степен), тъй като основателят от dForce Ян Миндао каза, че Tweet каза:

„Aave V2 няма ограничение за депозити, което прави невъзможно контролирането на експозицията на обезпечението. Единственото нещо, което можете да направите, е да увеличите разходите за заемане на USDT и да ипотекирате собствената си валута за ливъридж. Изглежда, че не е склонен да се продава, но това всъщност е един вид изкушаващо кратко."

Заслужава да се отбележи, че Майкъл Егоров, основателят на Curve, също беше в „пълна със събития есен“ в общественото мнение напоследък:

  • Първо, на 28 май медиите съобщиха, че той и съпругата му Анна Егорова са закупили две луксозни къщи в Мелбърн, които струват общо 41 милиона щатски долара и обхващат площ от 4251 квадратни метра;

  • Впоследствие, на 9 този месец, три VC, ParaFi Capital, Framework Ventures и 1kx, съдиха основателя на Curve Майкъл Егоров за предполагаемо участие в измамни дейности и боравене с търговски тайни, твърдейки, че е инвестирал 1 милион долара в Curve през 2020 г., а след това Майкъл Егоров депозира инвестиционните средства в ликвидния пул на Curve, трите VC не получиха нито CRV токени, нито възстановявания.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Ипотекирайки близо 190 милиона щатски долара в CRV, основателят на Curve "осребрява" или "не желае да продава"?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!