Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Изпълнителният директор на Grammy подкрепя решението за използване на AI в музиката

В непрекъснато развиващия се пазар на развлекателната индустрия инструментите за генеративен изкуствен интелект се превърнаха в обект както на очарование, така и на противоречия. Въпреки това, главният изпълнителен директор на Академията за звукозапис, Харви Мейсън младши, твърдо застава зад неотдавнашното решение на организацията да възприеме използването на AI в песни, номинирани за Грами.

Грами актуализира правилото за номинация за 2024 г

Мейсън твърди, че човешката креативност остава върховният израз на артистичност, но той също признава потенциала на технологията да разшири креативността, вместо да я замени изцяло. В прогресивен ход Академията за звукозапис актуализира правилата си за наградите Грами през 2024 г., позволявайки музиката, създадена с помощта на AI инструменти, да отговаря на условията за номинации. Въпреки това организацията тегли черта, като постановява, че песните, които са предимно или изцяло генерирани от AI, няма да бъдат разглеждани за номиниране.

Обосновката зад това решение се крие в поддържането на справедливостта и признаването на приноса на човешките творци. Мейсън обяснява, че дискредитирането на всяка част от творческата работа само защото AI е участвал в някакво качество би било несправедливо. Вместо това Академията за звукозапис позволява включването на материал, който е повлиян от AI, стига човешкият творчески принос да остане значителен.

Тъй като генеративната AI технология продължава да напредва бързо, Академията за звукозапис признава необходимостта от методи за идентифициране на използването на такива инструменти в музиката. Докато проучват потенциални решения, те понастоящем разчитат на честността на художниците относно използването на AI техники. Тази „система за чест“ гарантира прозрачност, но може да се развие в бъдеще, като се използват допълнителни мерки по време на процеса на номиниране и награждаване.

Изпълнителният директор на Binance подкрепя крипто борсата наречена EDX

Мейсън подчертава, че различни технологии, управлявани от AI, като тези за анализ на вокали, удари на барабани и височина, са част от музикалната индустрия от години. Участието на AI в творческия процес вече показа потенциала си и Мейсън очаква неговата продължителна интеграция в бъдеще.

Академията планира да премахне пълното разчитане на AI при създаването на песни

Развлекателната индустрия изпитва своя дял от предизвикателства с актьори и писатели, които поразяват в Холивуд. Докато съвместната стачка на SAG-AFTRA/WGA навлиза във втората си седмица, Мейсън изразява надежда за бързо и справедливо решение, като се вземат предвид опасенията на всички участващи страни.

Докато Академията за звукозапис приветства включването на AI в създаването на музика, Мейсън подчертава важността на правилния надзор. Това включва осигуряване на справедливо възнаграждение, подходящо приписване и необходимите одобрения за използването на AI в екосистемата на индустрията. Уважаването и справянето с тревогите на творците по отношение на изкуствения интелект остава приоритет за организацията, тъй като тя се стреми да постигне баланс между възприемането на технологичния напредък и опазването на целостта на човешкото творчество.

Пътят пред Академията за звукозапис включва внимателно наблюдение и адаптиране. Мейсън подчертава техния ангажимент да празнуват човешкото съвършенство и креативност, което формира сърцевината на наградите Грами. Организацията е готова да оцени въздействието на AI върху музикалната индустрия от тази до следващата година, готова да промени и коригира своя подход, ако счете за необходимо.

Решението на Академията за звукозапис да позволи повлияна от AI музика в номинациите за Грами отразява прогресивна позиция към възприемане на ролята на технологиите в създаването на музика. Като признава значението на човешката креативност и подчертава необходимостта от подходящ надзор, организацията има за цел да постигне деликатен баланс между овладяването на потенциала на AI и поддържането на артистичната почтеност, която определя наградите Грами. Докато музикалната индустрия продължава да се развива, Академията за звукозапис остава отворена за адаптиране, като същевременно остава вярна на своята мисия да почита изключителните човешки постижения в музиката.

Публикацията на Николай Кръстев: "Изпълнителният директор на Grammy подкрепя решението за използване на AI в музиката" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!