Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Какво представляват ръбовите възли?

Крайните възли, известни още като крайни комуникационни възли и шлюзови възли, са екземпляри на клъстер, които свързват машината на потребителя с машините на клъстера. Те позволяват на потребителите да изпълняват задачите си на крайния възел, а не на главните възли, които са от решаващо значение за общата работа на системата, което помага за избягване на загуби на капацитет на тези възли.

Взаимодействието между клъстера Hadoop и външната мрежа се осигурява от крайни възли. Крайните възли се използват главно за внедряване на инструменти за администриране на клъстер и клиентски приложения (софтуер), за осигуряване на еднообразно изживяване на всеки, който има достъп до тях.

Можете да използвате необходимите си услуги, без да комуникирате с друг екземпляр, тъй като всяка клъстерна програма има клиент, внедрен на всеки отделен граничен възел. В резултат на това крайните възли са единствените компютри, чийто потенциал се влияе от действията на потребителя.

Позволява ви да предложите на всеки потребител собствен възел, за да използва клъстера като независим обект. Той също така дава възможност за повторно създаване на нов крайен възел, ако предишният се е променил достатъчно, въпреки че променен главен може да причини повреда на целия клъстер.

Какво представляват тъмните възли?

Някои възли имат критични дейности, които, ако бъдат прекъснати, може да окажат отрицателно влияние върху производителността. Крайните възли осигуряват мрежов достъп за клъстера, позволявайки на крайните потребители да комуникират с работните възли при необходимост, без да излагат целия клъстер на комуникация. Това ограничение повишава надеждността и сигурността на системата. Тъй като работата е справедливо разделена между работните възли, функцията на крайния възел помага за минимизиране на изкривяването на данните и проблемите с производителността.

Edge computing е инфраструктура на разпределени информационни технологии (ИТ), в която клиентските данни се събират и обработват близо до оригиналния източник, което означава на ръба на мрежата.

Различните видове внедряване на приложения/инструменти ще изискват различни видове хардуер. За да постигнат целите си, промишлените потребители, например, ще дадат приоритет на последователността и ниската латентност, което изисква здрави крайни възли, които могат да функционират в суровата среда на фабричен цех, както и специални комуникационни връзки (частни 5G, специализирани Wi-Fi мрежи, или дори кабелни връзки).

За унифицирана рамка за управление на магазина търговците на дребно могат да използват периферни възли като клирингова къща в магазина за различни функции, като свързване на данни от точката на продажба с персонализирана реклама, наблюдение на трафика и т.н. Аспектът свързване може да е ясен, например вътрешен Wi-Fi за всички устройства, или дори по-усъвършенстван, с Bluetooth или други връзки с ниска мощност, управляващи мониторинг на трафика и промоционални услуги и Wi-Fi, запазен за точка на продажба и самообслужване.

В света на блокчейн периферните изчисления и крайните възли могат да изиграят своята роля за решаване на предизвикателствата, които възникват в криптовалутите. Чудесен пример за това би бил THETA (THETA) токен, който е разгърнат в Theta Network с високофункционални Theta Network Edge Nodes. Крайните възли бяха внедрени с пускането на Theta 2.0 mainnet, което позволява на потребителите да прекодират и предават видео съдържание, както и да разпределят излишната честотна лента и способност за обработка в цялата мрежа без необходимостта от централизирани сървъри. Операторите на Edge Nodes са възнаградени с THETA токени в замяна на техния принос към глобалната екосистема за споделяне на съдържание на Theta.

Публикацията на Николай Кръстев: "Какво представляват ръбовите възли?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!