Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Кодът на BNB Greenfield ще бъде с отворен код заедно с първото издание на testnet

С пускането на първата си тестова мрежа „Конго“, BNB Greenfield пусна всички основни инфраструктурни кодове, включително блокчейн Greenfield, клъстери на доставчици на съхранение, кръстосани верижни релета и съответните SDK. Вече всеки може да чете, използва и променя кода на BNB Greenfield или други екосистеми.

От началото на проекта разкриването на кодовата база беше част от плана. Позволете ми да предоставя допълнителен контекст за този очевиден избор.

На първо място, причината, поради която BNB Chain съществува, се дължи на съществуването на гиганти като Bitcoin, Ethereum, Cosmos, Superfluid и др. Това беше потвърдено два пъти в бялата книга на Greenfield. Следователно основните разработчици и общността на BNB Chain изпитват силно чувство за отговорност.

Второ, основната общност на разработчиците на BNB Chain има традиция да отваря важни кодове с пълен лиценз в полза на общността. Ето някои ключови примери:

Обяснете защо BNB Greenfield ще бъде най-доброто решение за съхранение

1. tss-lib. Това е базирана на GoLang реализация на „Схема за прагов подпис“, насочена към документа GG18, базиран на ECDSA и EdDSA. Той беше напълно отворен през 2019 г. под лиценза на MIT и беше използван в ранните етапи на много проекти като Thorchain и Keep Network.

2. BNB Smart Chain: Този съвместим с EVM блокчейн е базиран на PoSA. Той има най-високата производителност по отношение на изпълнението на транзакциите, както и родната крос-верижна логика с блокови вериги, базирани на Tendermint. Той роди страничната верига на приложенията на BNB. Тази серия е възприета от блокови вериги за специфични приложения като Chiliz Chain 2.0, FNCY и MetaApe. Кодовата база наскоро добави нови функции, включително бърз финал, за да подобри потребителското изживяване между веригата.

3. BNB Beacon Chain: Блокчейнът включва високоефективен, базиран на книга за поръчки Dex съвпадащ механизъм и сетълмент слой, както и внедряване на атомен суап.

  1. zkBNB Фаза 1: Това базирано на GoLang сборно решение с нулево знание се фокусира върху икономиката на токените и NFT. Той е с отворен код под лиценз Apache 2.0. Той използва gnark на Consensys и връща функции като хеширане на Poseidon, настройка на MPC и разделяне на доказателствен ключ. Той наскоро добави MiMC хеш проверка чрез GKR и е първото готово за производство изпълнение.

Нещо повече, все още е в начален етап. Тя трябва да бъде възможно най-отворена система. Някои кодове са незрели. Характеристиките и дизайните, споменати в бялата книга, все още липсват. Общност – Разработчици, изследователи, dApp предприемачи и бели хакери са повече от добре дошли да експериментират с функциите и кода на Greenfield, да предоставят обратна връзка и да изграждат тази екосистема заедно. Например интеграция с различни инфраструктури за съхранение и обработка на поверителност на разрешения за данни (Polyhedra Network вече предложи някои идеи).

Стартирането на тестовата мрежа на BNB Greenfield в Конго е само началото на пътуването. Кодът с отворен код обещава да пави още един камък. Бъдещето на суверенитета на данните и икономиката се нуждае от вашето участие.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Кодът на BNB Greenfield ще бъде с отворен код заедно с първото издание на testnet" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!