Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто хакове: Вътрешната сигурност на САЩ връща $314K на Bitfinex Exchange

Coinspeaker Crypto Hacks: Вътрешната сигурност на САЩ връща $314K на Bitfinex Exchange

Като част от усилията за възстановяване след хакването на Bitfinex през 2016 г., митническата и гранична служба на САЩ (CBP) върна Биткойн (BTC) на стойност $314 000 на борсата.

Bitfinex претърпя масивен крипто хак през 2016 г. и загуби 119 756 BTC. По това време Биткойните струваха около 72 милиона долара. Оттогава компанията си сътрудничи с правоприлагащите органи за проследяване и възстановяване на всички откраднати активи.

През 2019 г. правителството на САЩ върна 104 000 долара на борсата като част от усилията за възстановяване. Министерството на правосъдието също възстанови още 94 000 BTC през 2022 г. Последната възвръщаемост от $314 000  представлява още една победа за компанията и правоприлагащите органи.

Междувременно Bitfinex даде на засегнатите клиенти токен (BFX) вместо техните активи. Токенът представляваше техните претенции върху загубените средства. По-късно Bitfinex изкупи всички токени на BFX и предложи на своите потребители дялово участие в своята компания майка, iFinex.

Вътрешната сигурност на САЩ връща $314 000 от 2016 Bitfinex Hack

След последното възстановяване, Bitfinex заяви, че ще конвертира възстановените Биткойни в щатски долари и ще ги кредитира към сметките на своите потребители. Борсата ще разпредели средствата на лица въз основа на техния дял от загубата по време на хакването. Борсата също така каза, че ще продължи да търси възстановяване на оставащите средства и ще си сътрудничи с властите в световен мащаб.

Крипто хакове и възстановяване: Смесена картина

Докато хакването на Bitfinex остава един от най-големите и известни крипто хакове в историята, то не е единственото. Според доклад на фирмата за анализ на блокчейн, CipherTrace, свързаните с крипто кражби, хакове и измами възлизат на около 4,5 милиарда долара през 2019 г. и 1,9 милиарда долара през 2020 г.

В някои случаи съдебни действия, застрахователни изплащания, самовъзстановявания и хакерски връщания възстановиха или смекчиха загубите. Например KuCoin възстанови 84% от откраднатите си активи за два месеца, след като загуби $281 милиона през септември 2020 г. Въпреки това, някои крипто хакове остават неразкрити или невъзстановени. Един пример е хакването на Mt. Gox през 2014 г., при което хакери откраднаха 850 000 Биткойни. Жертвите на Mt. Gox все още чакат одобрен от съда план за разпределение, който ще върне част от техните средства. Въпреки подобрените мерки за сигурност и съответствие, крипто индустрията продължава да е изправена пред рискове от хакери, измамници и регулатори. Ясно е, че има нужда от по-стабилни и надеждни предпазни мерки за защита на крипто потребителите и инвеститорите.

следващия

Крипто хакове: Вътрешната сигурност на САЩ връща $314K на Bitfinex Exchange

Публикацията на Димитър Тодоров: "Крипто хакове: Вътрешната сигурност на САЩ връща $314K на Bitfinex Exchange" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!