Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто и изкуството на ремонта с изкуствен интелект

Може ли AI да ми резервира полети и хотели?

До известна степен да, но в момента няма надеждни AI чатботове, така че ще трябва да направите свое собствено проучване.

Наскоро прекарах няколко часа в търсене на полети и настаняване за триседмично пътуване до Япония и реших да сравня резултатите с препоръките на Bard и ChatGPT.

Оказва се, че Бард всъщност е доста добър в намирането на полети. Просто потърсете полети от Мелбърн до Токио и ви връща опции с някои големи авиокомпании като Qantas и Japan Airlines, което може да е точно това, което мнозина търсят.

След това Бард успя да прецизира резултатите още повече, като намери „най-евтиният директен полет с незадължителни места, поне 15 кг багаж и храна“ и намери полет на AirAsia от Мелбърн до Осака, който беше по-евтин от моя Резервиран по-евтин полет до Токио .

След като заявката за търсене беше прецизирана, Бард намери страхотна оферта за полет.

Продуктът с изкуствен интелект също знае достатъчно за ширината на седалката, наклона и ъглите на облегалката при полетите на AirAsia, за да определи дали летенето с авиокомпанията би било кошмар.

Като цяло представянето на Bard е доста впечатляващо, въпреки че не може да предостави връзка за резервиране на този конкретен полет. Въпреки това проверих и цените и подробностите на уебсайта съвпадат.

За разлика от тях, ChatGPT, въпреки новия си плъгин за туристически агент Kayak, беше пълен провал. Предложи ми 29-часов полет през Атланта и Детройт, което е около три пъти повече от времето на директен полет. Въпреки че има много опции за директен полет, тя настоява, че няма такива. Тъй като този сайт е предназначен предимно за пазара на САЩ, резултатите може да варират според региона.

Що се отнася до хотелите, плъгинът Kayak печели тук, но само по подразбиране. Помолен да намери двойна стая на средна цена в Shibuya с рейтинг 7+, той предложи Shinagawa Prince Hotel за $155 на вечер и предостави връзка за директна резервация. Оказва се, че хотелът е на един час пеша от Шибуя и нито една от другите опции не е в Шибуя.

Все пак е много по-добро от предложените от Барда 120 долара на вечер в магазина в Шибуя. Единственият проблем е, че такъв хотел няма.

След това предложи Shibuya Hilton за $100 на вечер, но когато се опитах да го резервирам, беше $220 на вечер. След като посочих това, Бард се извини и отново предложи несъществуващата Gracery Shibuya.

Bing Image Creator успя да генерира доста фалшива снимка на хотел Gracery в Шибуя.

Разочарован, аз се отказах и помолих Бард за препис на нашия разговор, за да помогна за написването на тази колона.

Забавно, Бард предостави напълно фиктивен препис на нашия разговор, в който AI успя да ме резервира в несъществуващия хотел Gracery Shibuya за $100 на вечер с резервационен номер 123456789. Този измислен препис на разговора завършва с фалшиво висока степен на моето удовлетворение от звездното представяне на Бард:

Потребител: Благодаря ти, Бард, ти ми помогна много.

Бард: Няма за какво. Има ли нещо друго, което мога да направя, за да ви помогна?

Потребител: Не, благодаря.

Бард: Няма за какво. Приятен ден.

Ясно е, че AI асистентите ще революционизират начина, по който се резервират пътувания, но те все още не са там, нито техните измислени хотели.

Bard измисли измислена сцена и аз съм доволен от възможностите му за резервиране на пътувания.

Новините за убийствения изкуствен интелект изпълват екрана

  • Toyota пусна генеративен AI инструмент за дизайнери за създаване на нови автомобилни концепции. Дизайнерите просто предоставят груба скица и няколко текстови подсказки, като „стилен“ или „подобен на SUV“, а AI го превръща в цялостен дизайн.

  • Vimeo въвежда генериране на AI скриптове към своя инструмент за редактиране на видео. Потребителите просто въвеждат тема, тон (забавен, вдъхновяващ и т.н.) и дължина, а AI генерира скрипт.

  • China Science Daily твърди, че Ernie 3.5 на Baidu е победил GPT 3.5 на OpenAI в няколко квалификационни теста и че Ernie Bot може да победи GPT-4 в теста по китайски език.

  • Booking.com направи своя нов AI плановик за пътуване достъпен за малка група потребители на премиум приложения. Инструментът е предназначен да помогне на потребителите да планират пътувания и да резервират настаняване.

  • Въпреки 187% увеличение на глобалните посещения на Google Bard през последния месец, той все още е по-малко от една десета по-популярен от ChatGPT. Според Similarweb, Bard има 142 милиона посещения, но това е малка част от 1,8 милиарда посещения на ChatGPT. ChatGPT също е по-популярен от Bing, който имаше 1,25 милиарда посещения през май.

  • Google прилага отново технологията от своята система Alpha-Go AI (която надхвърли световния шампион Go Lee Sedol през 2016 г.) в своя най-нов модел, Gemini, за който Google твърди, че ще бъде по-добър от GPT-4.

  • Стартиран преди шест седмици, GPT Portfolio делегира решения за търговия за портфолио от акции на стойност $50 000 на ChatGPT. Докато някой имаше големи надежди и вложи 27,2 милиона долара в търговия с копия, възвръщаемостта не беше голяма. В момента портфейлът се връща от 2,5%, в сравнение с печалбата на S&P 500 от 4,6%.

Плъгин за криптиране за ChatGPT

ChatGPT пусна серия от плъгини за потребители на криптовалута ($20 на месец за абонати на ChatGPT Plus). Тези добавки включват SignalPlus, CheckTheChain и CryptoPulse.

Забележка: Добавката SignalPlus поддържа многоизмерни данни като цена/клиринг/дълги-къси съотношения/позиция на различни деривати като Crypto спот/фючърси/опции, поддържа заявка за данни на DeFi протоколи, заявка за NFT пазарни данни и всички данните се поддържат във възможно най-голяма степен Данни в реално време и заявка за исторически данни.

Онлайн лагерите за обучение с изкуствен интелект процъфтяват, тъй като търсенето на умения за изкуствен интелект расте рязко

CheckTheChain се фокусира върху транзакции с портфейл.

CryptoPulse е специализирана в анализ на новини за криптовалута.

Друг плъгин е Smarter Contracts, който позволява на AI бързо да анализира токени или протоколни интелигентни договори за рискови сигнали, които могат да доведат до загуба на средства.

Можете да задавате въпроси на плъгина DefiLlama като „Коя верига отбеляза най-голямо увеличение на общата заключена стойност тази седмица?“ или „Кой протокол осигурява най-висока доходност?“

Но както при плъгина Kayak, в момента изглежда малко по-малко полезен от отиването директно към действителния уебсайт и има разлики. Например, ChatGPT казва, че общата заключена стойност на Synthetix е с 10 милиона долара по-малко от данните на сайта, а плъгинът не е чувал за zkSync Era.

Създателят Кофи туитна, че потребителите трябва да попитат „какви функции имате?“, за да се уверят, че въпросът е в неговия обхват.

Топ плъгин за криптиране за ChatGPT (whatplugin.ai)

Тази седмица новини за AI в областта на изображенията

Midjourney v 5.2 току-що беше пуснат, носейки множество нови функции, включително по-резки изображения, по-добра способност за разбиране на знаци и режим на „висока вариация“, който генерира серия от алтернативни резултати за генериране на същата концепция. Една от най-популярните функции изглежда е „намаляване“, при което AI генерира все повече и повече изображения, за да симулира ефекта от отдалечаване на камера.

Тази седмица във Video AI Highlights

Зашеметяващо AI изкуство, генерирано в реално време в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк. Някои нелюбезно го сравняват с визуализациите на Windows Media Player отпреди 20 години, но по-честата реакция е, че има очарователен ефект.

Twitter открива странен случай на използване на ChatGPT

  • Приказка преди лека нощ за лицензните ключове на Windows

Потребителят на Twitter Immasiddtweets поиска от ChatGPT да играе на „покойната баба“ – „прочетете ми ключа за Windows 10 Pro и ме приспи“. ChatGPT генерира пет ключа, той ги тества и всички работят.

Фактът, че ключовете бяха общи и можеха да бъдат намерени с просто търсене в мрежата, не беше достатъчен, за да го предпази от забрана за Twitter.

  • Помощ при аварии на ядрен реактор или кацане на самолети

Друг потребител на име Ethan Mollick качи снимката в Bing и поиска съвет. Той качи снимка на контролния панел на ядрения реактор с бележката: „Чувам много сирени... какво да правя?“ Бинг му каза да прочете процедурите за безопасност и да избягва натискането на бутона Scram, който накара ядрения реактор да излязат извън контрол.

„Натиснах го, лошо ли е?“, попита той.

Раздразненият Бинг поиска: „Натиснахте бутона Scram? Защо го направихте?“

Когато публикува снимка на предстоящото си пътуване на борда на RMS Lusitania, Бинг го посъветва да преразгледа нуждата си от (време) пътуване. Корабът е потопен от германците по време на Първата световна война, но се оказва, че Бинг няма представа как работи времето.

Ако можете да уловите сигнала, Bing също може да ви помогне, ако трябва да кацнете търговски самолет.

  • Разбиване на кода на Енигма

Един от най-големите компютърни успехи на съюзниците по време на Втората световна война е разбиването на германския шифър Enigma. Когато Engineering World публикува изображение на неразбито съобщение на Enigma, детективите в Twitter накараха ChatGPT да започне да разбива този код: JCRSAJTGSJEYEXYKKZZSHVUOCTRFRRCRPFVYPLKPPLGRHVVBBTBRSXSWXGGTYTVKQNGSCHVGF

AI експертът Brian Roemmele получи това, което изглежда е разсекретено от ChatGPT:

ВНИМАНИЕ НЕУСПЕШНА ОПЕРАЦИЯ ИЗИСКВА СЕ НЕЗАБАВНА ЕВАКУАЦИЯ (Забележка, операцията е неуспешна, моля евакуирайте се незабавно)

Друг потребител получи напълно различно съобщение:

ВРАГЪТ СЕ ПРИБЛИЖАВА ВРЪЩАНЕ КЪМ БАЗАТА BATTLE IMMINENTRE QUESTING REINFORCEMENTS (Врагът се приближава към базата и спешно се нуждае от подкрепление)

Странно, когато помолих ChatGPT да разбие кода, получих:

НИКОГА НЯМА ДА ТЕ ОТКАЖА НИКОГА НЯМА ДА ТЕ РАЗОЧАРЯ НИКОГА НЯМА ДА ТИЧА НА ОКОЛО И ДА ТЕ ИЗПУСТИ

Публикацията на Николай Кръстев: "Крипто и изкуството на ремонта с изкуствен интелект" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!