Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто пазарът е свидетел на спад от 4%: Анализ на скорошната волатилност

Крипто пазарът е...
Крипто пазарът е свидетел на спад от 4%: Анализ на скорошната...

Крипто пазарът стана свидетел на спад от 4%: Разкриване на прозрения за скорошната волатилност и влиятелни фактори

През последните 24 часа общата пазарна капитализация на криптовалута претърпя спад от 4%, установявайки се на приблизително $2,48 трилиона, като Биткойн (BTC) води низходящата тенденция. На фона на тази пазарна турбуленция различни фактори допринесоха за повишената волатилност, засягайки както търговците, така и инвеститорите.

Основни фактори, влияещи върху спада на пазара

Пазарът на криптовалута, като глобално търгувана индустрия, е податлив на безброй влияния извън обикновените спекулации. Основните геополитически фактори и по-широките пазарни проблеми играят ключова роля при формирането на пазарните настроения и стимулирането на движението на цените.

Обща пазарна перспектива

В сряда известният крипто анализатор Али Мартинез подчерта сигнал за продажба на Биткойн, излъчен от индикатора TD Sequential в 12-часов период. Този сигнал, съчетан със спада на Биткойн под критичното ниво на подкрепа от $65 500, призова търговците да бъдат внимателни на фона на развиващата се пазарна динамика.

Освен това, забавянето на натрупването на Биткойни от китовете след неотдавнашното събитие за преполовяване предполага предпазлива позиция сред инвеститорите, вероятно в очакване на съобщения за печалбите за първото тримесечие от компаниите.

Отказани спот притоци на BTC ETF

Скорошната волатилност на Ethereum предизвиква движение на Tether (USDT)

На 24 април 2024 г. стана свидетел на отрицателен нетен поток от базирани в САЩ спот Биткойн ETF, възлизащ на $121 милиона, по-специално движен от iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock, регистриращ нулев поток за първи път от създаването си. Едновременно с това GBTC на Grayscale регистрира изходящ паричен поток от приблизително $130,4 милиона, което допълнително засилва натиска надолу върху пазара.

BlackRock отрича токенизация на Hedera

Спекулациите около потенциалното сътрудничество на BlackRock с Hedera (HBAR) за токенизиране на средствата й доведоха до скок в базираните на RWA цифрови активи. Въпреки това, BlackRock разсея тези слухове, потвърждавайки, че няма търговски отношения с Hedera и няма намерения да токенизира средствата си в мрежата. Вследствие на това цената на HBAR се срина с цели 35% през последните 24 часа.

Икономическата несигурност на САЩ

Предложението на президента на САЩ Джо Байдън за данък от 44,6% върху капиталовите печалби, което засяга особено крипто инвестициите, надхвърлящи 400 000 долара, подхрани несигурността на пазара. Освен това спекулациите относно потенциални забавяния на намаленията на лихвените проценти по-късно тази година, преди изявлението на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC) и лихвения процент на федералните фондове следващата седмица, допринасят за опасенията на инвеститорите.

В заключение, неотдавнашният спад на пазара подчертава сложното взаимодействие на различни фактори, както вътрешни, така и външни, влияещи върху цените на криптовалутите и настроенията на инвеститорите. На фона на тази нестабилност стратегическата осведоменост и предпазливото вземане на решения остават от първостепенно значение за участниците на пазара.

Публикацията на Роберт Петров: "Крипто пазарът е свидетел на спад от 4%: Анализ на скорошната волатилност" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Dogecoin е изправ...
Dogecoin е изправен пред мечи натиск

Dogecoin е изправен пред мечи натиск сред пазарната несигурност: Анализ на ценовите модели и нивата на подкрепа Dogecoin (DOGE), най-голямата...

Еволюцията на Бит...
Еволюцията на Биткойн: оползотворяване на инвестиционния потенциал

Навигиране в еволюцията на Биткойн: балансиране на инвестициите и полезността За мнозина концепцията за плащане с Биткойн се чувства толкова...

Какво е Feedzai? ...
Какво е Feedzai? Как се използва за откриване на финансови измами?

Финансовите измами се увеличават, като загубите възлизат на 8,8 милиарда долара само през 2022 г. Според Федералната търговска комисия на...

Анализ на Биткойн...
Анализ на Биткойн: Навигация в краткосрочната волатилност

Анализ на BTCUSDT: Оценка на краткосрочната волатилност на фона на дългосрочен оптимизъм В забързания свят на търговията с криптовалути,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!