Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Мадейра привлича Web3 предприемачи с данъчни стимули

Мадейра привлича Web3...
Мадейра привлича Web3 предприемачи с данъчни стимули

Madeira има за цел да стимулира икономиката чрез инициативи за стартиращи компании и иновативна система за плащане

Архипелагът Мадейра привлича Web3 предприемачи с данъчни стимули и инициативи, фокусирани върху технологии

Архипелагът Мадейра в Португалия се очертава като център за Web3 предприемачи, привличайки вниманието със своите данъчни стимули и инициативи, насочени за насърчаване на икономика, базирана на технологии. Местното правителство на Мадейра признава значението на диверсификацията на своята икономика отвъд туризма и активно търси стартиращи фирми и технически таланти, които да допринесат за икономическия растеж.

Зоната за свободна търговия на Мадейра, специална икономическа зона, играе ключова роля роля в привличането на нововъзникващи технологични компании. Близо 30% от бизнеса в зоната за свободна търговия сега са фокусирани върху нововъзникващи технологии, като блокчейн е ключова област на интерес. Рожерио Гувея, финансов секретар на регионалното правителство на Мадейра, подчерта данъчните облекчения, предлагани от свободната зона на Мадейра, включително конкурентна максимална ставка на корпоративния данък от 5% и освобождаване от данък върху капиталовата печалба за отговарящите на условията фирми.

Yacooba Labs, компания за разработка на софтуер, използваща блокчейн за решения за продажба на билети, е една от компаниите, които допринасят за нарастващата Web3 екосистема на Мадейра. Данъчните стимули в региона са в съответствие с по-широки инициативи за изместване на фокуса от туризма към технологично ориентирана икономика, включително акцент върху образованието по информационни технологии в местните училища.

Американските законодатели с данъчни разпоредби за крипто

Ангажиментът на Мадейра към технологичния напредък надхвърля данъчните стимули. Регионът проучва развитието на платежна мрежа, която да опрости обмена на валута за туристите и да свърже местните търговци. На етапа на проучване за осъществимост тази мрежа вероятно ще използва блокчейн технология, позволявайки на туристите да използват една дебитна карта за всички продукти и услуги в целия архипелаг. Същата картова система се предвижда да рационализира правителствените операции, улеснявайки изплащането на социални помощи на жителите.

Рожерио Гувея, регионалният финансов секретар на Мадейра, подчерта експерименталния подход на региона, третирайки Мадейра като лаборатория за тестване иновативни модели. През десетилетията Madeira изигра решаваща роля в утвърждаването на различни технологии в Португалия, включително 4G и кабелна телевизия.

Конференцията на Madeira Blockchain, проведена между 30 ноември и 1 декември, събра Web3 компании от целия свят свят, демонстрирайки ангажимента на региона за оформяне на бизнес моделите и технологиите на утрешния ден.

Стратегическите инициативи на Мадейра, включващи данъчни стимули, образователен акцент и експериментални проекти, го позиционират като завладяваща дестинация за Web3 предприемачи, търсещи подкрепа екосистема за техните начинания.

Моля, имайте предвид, че тази статия предоставя представа за усилията на Madeira да привлече стартиращи фирми и технически таланти и не е финансов съвет. Предприемачите и инвеститорите се насърчават да провеждат своите проучвания и оценки, преди да вземат решения.

Публикацията на Георги Минев: "Мадейра привлича Web3 предприемачи с данъчни стимули" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!