Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Месечен бюлетин на Zilliqa - юли 2023 г

Юли беше важен месец за Zilliqa, отбелязвайки шестата годишнина, откакто за първи път представихме Zilliqa на света. Постигнахме много през този период, но повярвайте ми, когато казвам, че тепърва започваме и съм извънредно развълнуван да видя развитието на мрежата и нейната екосистема, които продължават да напредват толкова добре. Нашата мрежа съществува от дълго време време и е добре установен в блокчейн пространството и сме благодарни за цялата подкрепа, която получихме от общността през последните шест години.

Екипът на Zilliqa, минало и настояще, продължи да обновява и възприема нови подходи с развитието на тази зараждаща се индустрия и без талантливите хора, допринесли за мрежата и общността, нямаше да сме в силната позиция, в която сме днес .Изминалата година беше изпълнена с вълнуващи актуализации на нашата мисия да подобрим мрежата чрез въвеждане на EVM съвместимост и подобрена оперативна съвместимост, както и изграждане на нови възможности, които ще доведат до внедряването на по-ефективна и гъвкава мрежа със Zilliqa 2.0.

През юли отбелязахме същия продължителен успех по отношение на развитието и се радвам да видя, че две важни предложения за осигуряване на устойчивостта на мрежата бяха прекарани през платформата за управление този месец. Благодарим на всички притежатели на gZIL, които продължават да участват в процеса на управление и ни помагат да предоставим нова вълнуваща функционалност на мрежата Zilliqa.

Други акценти от този месец включват подобрена оперативна съвместимост между Scilla и EVM договори, което прави по-лесно от всякога съществуващите заменими токени на Zilliqa да въведат EVM съвместимост, както и големи съобщения от проекти в рамките на екосистемата, като стартирането на първата по рода си Zilliqa дебитна карта от Zeeves.

Благодарим на всички ви за постоянната подкрепа, докато продължаваме да изпълняваме нашата визия за непрекъснатия растеж и развитие на Zilliqa и следете за още вълнуващи новини през идните месеци.

- Мат Дайър, главен изпълнителен директор на Zilliqa

Вижте акцентите от екосистемата Zilliqa за юли 2023 г. по-долу:

Приети предложения за делегиране на gZIL и коригиране на наградите за залагане

Юли беше важен месец за управлението на Zilliqa, с редица важни предложения, преминали през Snapshot след достигане на 100% кворум.

Първото от тях беше предложение за въвеждане на делегиране на gZIL, което позволява на притежателите на gZIL да възлагат правото си на глас на избран делегат, който ще гласува по предложенията от тяхно име.

Това ще подобри ангажираността с процеса на управление, като същевременно ще позволи на притежателите да използват напълно правото на глас на своя gZIL чрез своите делегати, дори ако нямат време да бъдат в крак с всички нови предложения.

Предложението за коригиране на наградите за залагане за подобрена устойчивост също беше прието със 100% кворум, доближавайки мрежата Zilliqa до крайната й цел да достигне нулева инфлация чрез коригиране на наградите за залагане, за да намали инфлацията в мрежата.

Посетете портала за управление на Zilliqa, за да научите повече за предложенията за въвеждане на gZIL делегиране и коригиране на наградите за залагане, или гледайте нашия AMA с главния изпълнителен директор на Zilliqa Мат Дайър и ръководителя на изследванията Золтан Фазекас за това как притежателите на gZIL имат способността да влияят на управлението в мрежата.

Изравняване на поддръжката за разработчици

Разработчиците са двигателят на екосистемата Zilliqa и през изминалия месец подробно описахме нови инициативи, насочени към подобряване на комуникацията ни с разработчиците, изграждащи мрежата на Zilliqa.

Тези инициативи включват по-добра система за издаване на билети за Discord, позволяваща на разработчиците по-лесно да търсят поддръжка за проблеми с внедряването им, както и текуща работа по нова мрежа за разработка, която ще позволи на строителите да изпробват предстоящи функции и да тестват нови мрежови функционалности.

Техническият екип на Zilliqa също започна да провежда редовни работни часове с разработчици в екосистемата, като им дава възможност да научат повече за техническата пътна карта на мрежата и да научат повече за новите възможности и как те ще повлияят на техните приложения.

Първата от тези сесии беше домакин на главния технически директор на Zilliqa Ричард Уотс, който зададе въпроси относно разработката на Zilliqa 2.0, подхода на екипа към архитектурата на шардинг, пропускателната способност на мрежата и др.

Научете повече за това как Zilliqa изравнява отношенията с разработчиците в екосистемата.

Осиновяване на Zilliqa чрез Web3 развлечения

След отделянето си като самостоятелна компания за развлечения Web3, Roll1ng Thund3rz продължи да разширява предлагането си и да надгражда платформата си, за да привлече основната аудитория към екосистемата Zilliqa.

Бързо развиващата се игрална индустрия е на път да бъде ключов пазар за растежа на Zilliqa, тъй като все по-голям брой големи играчи проучват Web3 интеграции за своите игри и платформи.

ZILLIQA Месечен бюлетин на Zilliqa - май 2023 г

Като предлага цялостно Web3 гейминг изживяване, изградено върху Zilliqa blockchain, Roll1ng Thund3rz има за цел да предложи решение на едно гише за Web3 гейминг интеграция, като същевременно е ключов двигател на обема на транзакциите и приемането в мрежата на Zilliqa.

Научете повече за това как Roll1ng Thund3rz може да стимулира растежа на Zilliqa чрез широко приемане в нашето интервю със съоснователя и технически директор Валентин Кобелеа.

Zeeves neobank пуска първите по рода си дебитни карти Zilliqa

През юли големи играчи в екосистемата Zilliqa направиха големи стъпки към широкомащабно приемане.

Zeeves, необанката Web3, захранвана от блокчейн Zilliqa, започна да пуска първите си дебитни карти Zilliqa този месец, позволявайки на клиентите да правят покупки в реалния свят с помощта на ZIL.

Тези покупки могат да бъдат извършени дори ако притежателят на картата има баланс, обозначен изключително в криптовалута, благодарение на способността на Zeeve незабавно да конвертира крипто баланси в евро, за да завърши покупките в момента на продажбата.

Това първоначално пускане на дебитна карта е част от бета етапа на neobank, по време на който Zeeves ще продължи да пуска допълнителни функции и да тества производителността и функционалността на платформата.

Прочетете повече за това как Zeeves изгражда мощна Web3 необанка на Zilliqa.

Подобрена оперативна съвместимост на Scilla-EVM за заменими токени

Последният месец отбеляза продължителен напредък в съвместимостта на EVM с публикуването на ZIP-21, който очертава подобрената оперативна съвместимост между интелигентните договори Scilla и EVM.

Последната надстройка на основната мрежа въведе подобрена оперативна съвместимост за договори за заменими токени, позволявайки на EVM договорите да извикват договори за заменими токени, написани на Scilla.

Тази функционалност, която съдържа механизъм, който позволява на токените ZRC-2 да се показват като токени ERC-20 към други договори, е първата фаза на разширена оперативна съвместимост за договори за заменими токени.

В бъдеще това ще бъде разширено чрез въвеждането на механизъм, който позволява токените ERC-20 да се показват като токени ZRC-2 към интелигентни договори, написани на Scilla.

Научете повече за тази подобрена оперативна съвместимост между договорите Scilla и EVM в блога на Zilliqa.

Разрастваща се екосистема шест години по-късно

Юли отбеляза шестия рожден ден на мрежата Zilliqa и въпреки че има много вълнуващи приложения, които се разработват в екосистемата на блокчейн, общността може да очаква с нетърпение още по-вълнуващи новини през идните месеци с продължаваща работа по EVM съвместимост, нови DeFi инструменти, и Zilliqa 2.0 в процес на подготовка.

Основните играчи в екосистемата Zilliqa продължиха да отбелязват впечатляващ растеж и внедряване този месец, включително платформата TyraDEX от Tyron, нова децентрализирана платформа за обмен, която предлага интегрирано решение за цифрова идентичност.

Основните играчи в екосистемата Zilliqa продължиха да отбелязват впечатляващ растеж и внедряване този месец, включително https://twitter.com/ssiprotocol/status/1683556820353163264, нова децентрализирана платформа за обмен, която предлага интегрирано решение за цифрова идентичност.

От пускането на своя протокол за течен залог и токен stZIL, ​​Avely Finance продължи да расте, достигайки важен етап от над 500 активни притежатели на stZIL този месец.

През юли екосистемният маркетинг мениджър на Zilliqa, Кевин Майер, се появи на AMA с House of Chimera, за да обсъди най-новите разработки в екосистемата на Zilliqa и предстоящата функционалност, която се разработва около съвместимостта с EVM.

Този месец Brinc също така обяви своята кохорта за лято 2023 г. за своята програма Web3 Accelerator, инициатива, която Zilliqa с удоволствие подкрепя. 25 стартиращи компании бяха приети в програмата от повече от 700 кандидати в редица индустрии, включително DeFi, развлечения, игри и други.

Следете нашите социални мрежи и се абонирайте за блога на Zilliqa, за да сте в течение с последните новини от Zilliqa.

Публикацията на Наталия Иванова: "Месечен бюлетин на Zilliqa - юли 2023 г" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!